Vaskülit, daha 9 yaşında...

3tatlikardes

8.7.17 ~ 7.9.19 ~ 19.01.24
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2016
1.234
896
123
27
İyi akşamlar arkadaşlar,

Belki bilgisi veya daha önce yaşamış olanlar vardır. Yoksa da dua eder misiniz lütfen?

Yeğenim 9 yaşında bir hafta önce gece ayağı ağrımaya başlamış ve sabahında yürüyemez olmuş ağrıdan çok çok şişmiş ve kırmızı kırmızı yaralar benekler oluşmuş hemen acile gitmişler ve vaskülit teşhisi konmuş.

Tedaviye başlandı birkaç gün geçti ve dün gece yeğnim kan kusmaya başlamış, idrarı kan ve yeğnim farketmiyor ama Poposundan kan akıyor. O kadar kötüyüz ki. Allah onu annesine babasına bize bağışlasın, sevgi dolu bir çocuktu . o'na birşey olacak diye korkuyoruz.

Bununla ilgili pek bilgi bulamadım lütfen bilgisi olanlar yazabilir mi?

Bu anlattığınız hsp ye benziyor merak etmeyin hasar bırakmadan toparlıyor yüksek oranda içiniz rahat olsun.

İlk kez duyduğum bir hastalık
Bilgim yok ama Rabbim şifa versin demeye geldim
Allahım ailenize bağışlasın, tedavisi olur inş

Yaa icim acidi gecmis olsun
Cok ciddi bir durum ama ne diyorlar caresi tedavisi yokmu
Biz de bilmiyoruz tedaviye başlandı ve bikaş gün sonra kanamalar başladı. Tedavisi var ama tamamen geçen bir hastalık değil, bazılarında bir kez olurmuş bazılarında defalarca .
Atak şeklinde yani 3 ay mı 5 yıl mı ne zaman olacağı belli değil .
İnşallah iyileşsin de yine tekrarlarsa en azından ilaçlarını kullanır ve ne olduğunu biliyor oluruz.

Aslında korkumuz bu kan olayı.

Türünü biliyor musunuz? Hatırladığım kadarıyla dediğinize uyan kawasaki var.oluşabilecek riskleri azaltabilecek etkili seçenekler var hatta aspirin de kullanabiliyor
Inşallah atlatır

Çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun, lan olayı oldu mu sizde. Bizi korkutan o.
şimdi baktım nneymiş diye. 10 yaşın altındaki erkek çocuklarda görülürmüş. Tehlikeli değil diyor. 1 ay içinde geçermiş. Çok geçmiş olsun.
Evet erkek yeğenim. Çok Sağ olun

vaskülit çok genel bir terim. behçet de vaskülit kawasaki de hsp de. tarif ettiğiniz daha çok hsp gibi. genelde sadece döküntü olup 1-1.5 ayda bu döküntü geriler herhangi bi tedaviye gerek kalmaz. ancak çok çok nadiren böbrek veya bağırsaklar gibi ic organlar tutulabilir ama onun da tedavisi var. bircok ilac mevcut kötüyü düsünmeyin çok geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun, lan olayı oldu mu sizde. Bizi korkutan o.
Evet erkek yeğenim. Çok Sağ olun
Ben o kadar ilerletmedim. Benim karnım şiş patlayacak gibiydi ayaklarımın üzerine basamıyordum Yemek yiyemiyordum. İlerletmedim gittim. Tedavisi çok uzun ama korkmayın inanki geçiyor.. Tedavi olduktan sonraki süreç çok önemli rutubetli evde yaşamaması gerek Ramatoloji bölümünden her 6 ayda bir randevu alıp gitmesi gerek. Yaşadığı ev çok önemli ortam çok önemli..

Canım kuzum Allahım şifa versin inşallah sana sağlık versin,hemencecik iyileş

Bahsettiğiniz hastalık henoch-schöenlein purpurası (hsp). Romatizmal bir hastalık. Çocukluk çağında sık görülüp atlatması daha kolay oluyor. O dışardan gördüğünüz küçük kızarıklıklar kılcal damarın kanama yapmasıyla oluyor. Anladığım kadarıyla mide ve bağırsak tutulumu yaptığı için kanama olmuş. Kortizon ile tedavi ediliyor ama genelde kırmızılıklar bir süre sonra geçer. 1-1,5 ay hastanede kalır sonrasında toparlar inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…