- 19 Aralık 2023
- 10
- 5
- 29
- Konu Sahibi manifest47
Kızlar 2022 ağustosta evlendik ve uzun süre bebek düşünmeyecektik. Sonra 2023 haziranda düşünmeye başladık. Hemen kadın doğuma gittim ve tüm kontrollerimi yaptırdım bir sorun yoktu. 4-5 ay denedikten sonra eşimede test yapması için baskı yaptım. Toplam sperm sayısı 25 mio. İleri hızlı hareket %1 ve morfoloji 2 toplam hareket sadece 8 çıkmıştı. Renkli dopler çekildi ve çift taraflı varilosel tanısı konuldu. Ben hemen Çakşır suyu ve keçi boynuzu pekmezi takviyesine başlattım ve sigarayı günde 3 düşürdü normalde 2 pakete yakın içiyordu. Ameliyat olmasından önce özeldeki doktor bir test daha istedi 2 hafta sonraki testte sayı aynı morfoloji 3 ileri hareketli hız 9 toplam hareket 19 çıkmıştı hareketsizlik ise 92 den 81 e düşmüştü. Doktor 2 haftada bu sonuca şaşırmıştı ve ameliyat sonrası daha da iyi olacağını söyledi. Aralık 5, ameliyatı oldu. Hala Çakşır suyu ve pekmeze devam ediyor sigarayı da aynı şekilde 3-4 içiyor. Şubat ayında tekrar kontrole gidecek. Ameliyattın üzerinden 2 hafta geçti ve şuan normal hayatına devam ediyor. Umarım güzel haberler size verebilirim.