Varikosel Ve Bebek

gulseren4434

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
1.332
2
Merhabalarr, Bu Ilk Mesajim, öncelikle Allah Herkesin Gönlüne Göre Versin Diyorum. Mesajlari Okuyunca çok üzülüyorum Herkesin Bi Sikintisi Var.

Benim Sorunumda şu 2 Yil 3 Aydir Evliyim Ve 9 Aydir Bebiş Istiyorum Ama Olmadi Eşimde Varikosel çikti 2 Doktor Ameliyat Dedi Kadin Doğumcumda Bence Ameliyat Yanliş Klomen Tedavisi Olmazsa Aşilama Diyor Kafama Takilan Varikosel Riskli Ve Gereksiz Bir Tedavi şeklimi? Bugün Regly Oldum 2. Günü Tekrar Gel Dedi Eşimde Benim Doktorumun önerdiği Bir Doktora Gidicek Bakalim O Ne Diycek Bu Konu Hakkinda Bilgisi Olanlar Yazarsa Sevinirim.

çok üzülüyorum :KK43:

canım benim eşim 2 ay önce ameliyat oldu. senin doktorunun ne demek istediğini anlayamadım. çünkü uroloji ve jinokoloji ayrı ayrı dallar. ameliyatta korkulacak birşey yok aynı gün hastaneden çıkıyorsun. benim dr'um sperm tahlili isteyince eşimin varikosel olduğunu öğrendik.değerleri oldukça düşüktü, hemen ameliyat oldu. doktor %40 düzelme şansı var dedi.ameliyattan 3 ay sonra tekrar sperm tahlili yapacağız o zamana kadar düzenli cinsel ilişki önerdi.Sperm tahliline gerek kalmadan bazı hastalarının eşleri hamile kalıyorlarmııış. Tabii sperm değerlerinin düşük olması yalnızca varikoselden kaynaklanıyorsa.. bunu doktorlar malesef bilemiyorlar o yüzden varikosel ameliyatı herkes için kesin çözüm değilmiş. İnş. bizim için kesin çözümdür. sizede geçmiş olsun. En kısa zamanda anne olursun inşallah.

Bizdede Aynisi Oldu Sperm Tahlilleri Düşük çikti 17 Milyon Gibiydi Yanliş Hatirlamiyorsam Ameliyatida Kolaymiş Zaten Ancak Işe Yaramasi 1 Ihtimalmiş Ameliyat Olucağina Aşilama Yapin Dedi Doktor Onunla Uğraşmayin Dedi Eğer Varikosel Rahatsizlik Veriyorsa Ameliyat Dedi.canim Dilerim Yeni Bir Spermiyogram Yaptirmadan Hamile Kalirsin... Emekleriniz Boşa Gitmez

bir yakınım varikosel ameliyatı oldu
yanlış hatırlamıyorsam eşide 2-3 ay içinde hamile kalmıştı
tabi herkeste aynı şans olacak diye birşey yok
gerçi bilgilendirmişlerdir ama büyük bir ameliyat değil
isteğe bağlı olarak belden aşağısını uyuşturup hasta kendindeyken bile yapılabiliyor 20 dak. falan sürüyor
tabi birkaç dr. fikrini alıp öyle karar vermek en iyisi
diğer dr. görüşün
umarım en kısa zamanda çözüm bulunup bebek sahibi olusunuz

inşallah kızlaar. Doktorda öyle dedi zaten %40 şans verdi. Ameliyat olalı 2 ay oldu eşim 1 hafta da iyileşmişti zaten şimdi ameliyatın izi bile yok.

Iyileşmesinden Korkmuyoruz Ama Sperm Sayisi Dahada Düşer Die Korkuyoruz Her Zaman Bi Risk Var Maalesef.

Bakalim Bu Gideceği Doktor Ne Diycek Merakla Bekliyorum.

Birde Ben Içim Rahat Etsin Die (doktorum Istememesine Rağmen) Gittim Ssk'da Kanal Filmi çektim Doktoruma Gösterdim Eline Alir Almaz Ben Bunu Kabul Etmem Yanliş çekilmiş Dedi :KK43: Bu Filme Göre Senin Düşük Riskin çok Yüksek Ama Ben Böyle Görmüyorum Dedi Yaaaaaaaa Daha Neler Görüceğiz Bakalim :)

Bu Ay çok Umutluydum Tatile Gittik Rahat Kafamiz Dedik Ama Maalesef Yine Tutmadi Kayinvalidem Hergün Bak şu Hamile Bu Hamile Diyip Duruyo :) Gülsemmi Acaba Ağlasammi

canım varikosel ameliyatından sonra sperm değerlerinin düşmesi çok zor bi olasalık.belki yerinde sabit kalır sayı ama düşmez.

varikosel damar genişlemesinden kaynaklanan bi rahatsızlık.damar genişlemisi sebebiyle o bölgedeki kan dolaşımı olumsuz etkileniyor ve ısı artıyor. ısının artması da sperm kalitesini ve değerini düşürüşor. eğer sperm değerlerinin kötü olması yalnızca varikoselden kaynaklanıyorsa değerler ameliyattan en az 3 ay en çok 1 yıl içerisinde artıyor. kaynaklanmıyorsa genelde sabit kalıyor bazende düşmeye devam ediyor. bu söylediklerimi de bana ankarada bir prof. söyledi. ben olumlu düşünmek istiyorum inş. olumlu sonuçlar alırız. başka başka sitelerde bir çok insanla konuştum ameliyattan sonra hamile kalan. sperm değerlerinin aşılama yapacak seviye geldiğini söyleyen.İnşallah senin durumun bizim başımıza gelmez. size de çok geçmiş olsun,

merhaba arkadaşlar
benim görümcemin kocasında da varikosel çıktı.doktor 3 ay sonra görüşelim dedi onlara
ama peşindende demişki 3 ay sonra buralara bir daha gelmiceksiniz demiş.hakkaten de 3 ay içinde bebekleri oldu, arakasından bi daha hamile kaldı.
benim eşimdede varikosel vardı geçen aralık ayında oldu ama hala yok.ve ben yarın aşılama oluyorum .

Merhabalarr, Bu Ilk Mesajim, öncelikle Allah Herkesin Gönlüne Göre Versin Diyorum. Mesajlari Okuyunca çok üzülüyorum Herkesin Bi Sikintisi Var.

Benim Sorunumda şu 2 Yil 3 Aydir Evliyim Ve 9 Aydir Bebiş Istiyorum Ama Olmadi Eşimde Varikosel çikti 2 Doktor Ameliyat Dedi Kadin Doğumcumda Bence Ameliyat Yanliş Klomen Tedavisi Olmazsa Aşilama Diyor Kafama Takilan Varikosel Riskli Ve Gereksiz Bir Tedavi şeklimi? Bugün Regly Oldum 2. Günü Tekrar Gel Dedi Eşimde Benim Doktorumun önerdiği Bir Doktora Gidicek Bakalim O Ne Diycek Bu Konu Hakkinda Bilgisi Olanlar Yazarsa Sevinirim.

çok üzülüyorum :KK43:

merhaba arkadaşlar
benim görümcemin kocasında da varikosel çıktı.doktor 3 ay sonra görüşelim dedi onlara
ama peşindende demişki 3 ay sonra buralara bir daha gelmiceksiniz demiş.hakkaten de 3 ay içinde bebekleri oldu, arakasından bi daha hamile kaldı.
benim eşimdede varikosel vardı geçen aralık ayında oldu ama hala yok.ve ben yarın aşılama oluyorum .:1hug:

Anlamadim Doktor Ilaç Felanmi Vermiş Ameliyatmi Olmuş Görümcenin Eşi. Bide Senin Eşinin Spermiyogrami Nasildi?

ya ameliyat oldu kendisi.3 ay içinde çoçukları oldu.
eşimin 16 milyonken,ameliyattan sonra 25 milyona çıktı ama ileri hareketli sayısı ve normal hareketli sayısı çok düşüktü.
sonuç : ameliyat etki etmediiiiiiii.
anlicanız böyle:çok üzgünüm:

benim eşimde ameliyat oldu izmirde ama ankarada tüp bebek tedavimizde çok gereksiz bir ameliyat olduğu söylendi pek bir değişiklik olmuyormuş gerçektende olmadı ama sizin için hayırlı olur inşallah allah yardımcınız olsun

bizi zaten kadın doğum uzmanı yönlendirdi.Ameliyat olun ondan sonra gelin dedi.Ameliyat olmasaydı da değişen bişey olmayacaktı ki. Bize %40 şansınız var denildi. bizde tamam dedik. Olmazsa zaten direk tüp bebek yaptıracağız.

X