• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel, İleri Hareketlilik ve Morfoloji Sorunu?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

perestu

Merdümgiriz Biri
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2019
884
1.193
113
Merhaba arkadaşlar eşimde varikosel çıktı. Yapılan dopplerde ven çapı 2.5 mm ölçülüp, kısa süreli reflü akımı gözlendi. Sperm testinde ise ileri hareketlilik: %15 morfoloji %2 çıktı.

Doktorumuz ameliyat önerdi. Merak ettiğim sizler bu durumda nasıl bir yol izlediniz? Ameliyat bu durumda kesin çözüm olur mu? Kür kullanan arkadaşlar faydasını gördü mü?

Merhaba arkadaşlar eşimde varikosel çıktı. Yapılan dopplerde ven çapı 2.5 mm ölçülüp, kısa süreli reflü akımı gözlendi. Sperm testinde ise ileri hareketlilik: %15 morfoloji %2 çıktı.

Doktorumuz ameliyat önerdi. Merak ettiğim sizler bu durumda nasıl bir yol izlediniz? Ameliyat bu durumda kesin çözüm olur mu? Kür kullanan arkadaşlar faydasını gördü mü?
Kendi adıma cevap vereyim. 3 sene kür vitamin vs denedik. Morfoloji hep 2 kaldı. Operasyon sonrası 6. Ayda morfoloji yeni 3 oldu. Eğer reflü varsa ve Dr dediyse beklemeden hızlıca iyi bir yerde operasyonu olun. Reflü varsa ısı artışı oluyor. Sayı, hız, morfoloji hep normalin altında kalıyor. Ayrıca DNA hasarı oluştuğu için gebelik çok çok zorlaşıyor.

Kendi adıma cevap vereyim. 3 sene kür vitamin vs denedik. Morfoloji hep 2 kaldı. Operasyon sonrası 6. Ayda morfoloji yeni 3 oldu. Eğer reflü varsa ve Dr dediyse beklemeden hızlıca iyi bir yerde operasyonu olun. Reflü varsa ısı artışı oluyor. Sayı, hız, morfoloji hep normalin altında kalıyor. Ayrıca DNA hasarı oluştuğu için gebelik çok çok zorlaşıyor.
En kisa zamanda eşimde ameliyat olmayı düşünüyor bakalım.

Siz varikosel ameliyati hangi yöntemle yapıldı? Mikrocerrahisiz yapilsa etkisi nasil olur bilginiz var mi?

Siz varikosel ameliyati hangi yöntemle yapıldı? Mikrocerrahisiz yapilsa etkisi nasil olur bilginiz var mi?
Olmaz. Mikrocerrahi yapmayan var mı bilmiyorum ama "kesinlikle" mikrocerrahi ile yapılsın. Diğer türlü nüksetme ve komplikasyon çok yüksek. Çünkü mikrocerrahi ile tüm damarlara ulaşılır ve işlem yapılır. Diğer türlü gözden kaçan damarlar bir iki yıl içinde aynı sıkıntıyı gösterebilir. Zaten bu forumda başka şekilde yaptıran bulamazsınız sanırım.

Son düzenleme:
En kisa zamanda eşimde ameliyat olmayı düşünüyor bakalım.
Bizim ileri hareketimiz sıfırdı.. Tüp bebek doktoru ameliyat olmasına bence gerek yok dedi. Sonuçta olsa da sonuç bazen değişmiyor ki tüp bebek yapılacaksa yeni yöntemlerle sanırım olmasa da olur demişti... Biz de ameliyata değil tüp bebeğe yoğunlaştık. Yaşımız D 35 üstü olunca....

Olmaz. Mikrocerrahi yapmayan var mı bilmiyorum ama "kesinlikle" mikrocerrahi ile yapılsın. Diğer türlü nüksetme ve komplikasyon çok yüksek. Çünkü mikrocerrahi ile tüm damarlara ulaşılır ve işlem yapılır. Diğer türlü gözden kaçan damarlar bir iki yıl içinde aynı sıkıntıyı gösterebilir. Zaten bu forumda başka şekilde yaptıran bulamazsınız sanırım.
Ameliyat türünü sor dedim doktora o gitmis gün almış, yapabileceğim birsey yok maalesef, eşim doktorunda ısrarcı

Merhaba
sol tarafta2,6 mm reflü var
değerlerimiz sizden daha düşük ama bize ameliyat önermiyorlar
siz ameliyat oldunuz mu ?

Reflu varsa degerler bozuksa kesinlikle olmali iyi arastirin mikrocerrahi ile yapilsin hidrosel olmaz en azından varikosel sayi cok cok düşük olunca fazla fayda beklenmiyor ama 3 milyondan 10 milyona çıksa kötümü olur daha kolay saglikli hucre bulunur tüp bebekte ayrica bugun tup bebekle ameliyatsız hamile kalsaniz bile 4 5 sene sonra ikinci cocukta sayi 0 a iner sonra ugras dur

Reflu varsa degerler bozuksa kesinlikle olmali iyi arastirin mikrocerrahi ile yapilsin hidrosel olmaz en azından varikosel sayi cok cok düşük olunca fazla fayda beklenmiyor ama 3 milyondan 10 milyona çıksa kötümü olur daha kolay saglikli hucre bulunur tüp bebekte ayrica bugun tup bebekle ameliyatsız hamile kalsaniz bile 4 5 sene sonra ikinci cocukta sayi 0 a iner sonra ugras dur
çok haklısınız bende böyle düşünüyorum
sayımız çok iyi hatta olması gerekenin iki katı fakat hız ve morfoloji berbat
profesör elle saptamadığımız için gerek yok dedi
fakat evet derecesi büyük değil 2,6mm ama reflü var ben işi bu bozuyo ?
çünkü belliki sperm üretiyo vucud (sayının iyi olmasından belli) ama dışarı çıkış hattından geçerken pis ve sıcak kan şekli şemali bozuyor
profesör böyle söyleyince bende şimdi eşimi inandırıp başka doktora götüremiyorum koskoca prof bilmiyo sen biliyosun diyip duruyo

değerleri bozmamış gerek yok diyo
daha neyi bozucaktı acaba hız sıfır morfoloji sıfır tümü baş anormalisi bi tek sayı iyi
zaten ameliyat bi ağrı yaparsa bide sperm değerlerini bozarsa yapılıyor benim bildiğim
neyse şimdilik 3 aylık ilaç tedavisindeyiz haziranda tekrar test verip başka doktora daha götürücem
ama bu sefer araştırma hastanesinde falan böyle androloji doktoru istiyorum bizim ne hormonlara bakıldı ne dna hasarına

Tup bebek merkezi ise tup bebek yaptırın diye ugrasiyordur sonucta isin icinde para var hiz morfoloji kotu ise daha neyi bozmamis diyor anlamadim spermler ileri gitmedikten sonra sayi milyar olsa neye yarar

Tup bebek merkezi ise tup bebek yaptırın diye ugrasiyordur sonucta isin icinde para var hiz morfoloji kotu ise daha neyi bozmamis diyor anlamadim spermler ileri gitmedikten sonra sayi milyar olsa neye yarar
evet tüp bebek merkezi
hatta ilk tahlili verdiğimiz hastenede normal bi hastaneydi doktor dooplerde çıkınca operasyon olman lazım dedi ondan sonra bakılır aşılamamı tüp bebekmi ama önce operasyon dedi
tabi ben korkudan apar topar bir tüp bebek merkezindeki prof.a gittim elle muaynede tespit etmeyince hiç önemi yok dedi elle muaynede de çıkmadı
şimdide vicdan yapıyorum ya zorla operasyon olursada değerleri düşerse diye bilmiyorum ya çok zor bi konu

Ben esimi tup bebek merkezine asla gondermem tahlilleri bile düşük cikarir bunlar

Back