Erkek İnfertilitesi Varikosel ameliyatından önce aşılama yaptırsak mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

estağfurullah canım ya, rahat bırakmıcam ne demek, başımla beraber:)) bu arada ben eşimin varikoseli için 1 at kestanesi, 1 hesperidin tabletinin yanına 3. haftadır 1 butcher's broom, 1 gotu kola ve 1 pynocnegol kullandırtmaya başladım. büyük bir merakla sonucunu bekliyorum. adamı resmen deneğe çevirdim, laboratuar faresi gibi zavallı:))

canım 2011 yılının başında ılk ameliyatını oldu eşim buyuk bır ozel hastanede ve hatırı sayılır bır prof.de..amelıyattan önce 1,5 mılyondu sayımız..3 ay sonra 10 mılyonu gorduk ama önce de bahsetmıştım ya hıç bır vıtamın falan yukseltmez değerlerı dedı, kullanmadık da yukselmeye başladı dıye..sonra kı 3 ayda da 800.000 cıvarına duştu,doktor da afalladı terental antıbıyotık derken yukseldı bıraz ama yeterlı olmadı ve hoop tup bebeğe yönlendırıldık ve bu arada amelıyat mıkrocerrahıyle olmasına rağmen nuksetmış, ustelık dığer tarafda da var dedı başka bır uzman..neyse tup bebek uzmanı da amelıyat olmadan yapalım yukselmesı garantı değil falan deyınce yaptırdık tedavıyı ve husran..doktor çok umıt vermıştı ama negatıf olunca spermın durumuna bağladı.başka bı kaç doktor daha baktı eşimin durumuna ve çift taraflı olması gerek deyınce olduk mart ayında..bayramdan sonra testımız var
alternatıf şeylerden kastın vıtamın ve takvıyeler mı canım?proxeed,e vıtamını,çınko ve omega 3 kullanıyoruz şimdilik..bırde saracoğlunun 4lu bı karışımı var onu getırttım yenı

Son düzenleme:

eee :)) mızmızlanmıyor mu hiç? benım kı bu kadarcık şeylerden bıle kaçıyor..bı gun elımde keçıboynuzu pekmezı mıydı ne,arıyorum yok, saklanmış meğersem :) öğğ geldi imdat diyor

okuyunca hakikaten üzüldüm canım. benim eşimin de çift taraflı varikoseli var, biz de mikrocerrahi düşünüyorduk. hani sizin yerinizde biz de olabilirdik. sen kalk ameliyat ol, onca sıkıntı, emek, para üstüne bir de nüksetti desinler. tüp bebek yapan doktor da madem spermin durumuna bağlayacaktı neden tüp yaptı? zaten böyle ümidi verip verip sonra olmayınca da hemen bir bahane buluyorlar. e be kardeşim o bahane bulduğun olasılık vardı neden baştan önlem almazsın anlamıyorum ki?????? allah sana sabır versin kardeşim. innnşallah bu sefer olumlu sonuç alırsınız da yüzünüz güler. alternatiften kastım; birincisi kataterle damarın bypass edilmesi ikincisi de bizim gibi geçici bitkisel çözümlerdi. vitamin mineral takviyeleri kullanmakla da iyi yapıyorsunuz canım. doktorlar bize de bir işe yaramaz demişlerdi en son tükürdüklerini yaladılar. yarar işe yarar ama temelli tedavi etmez diye çevir kazı yanmasın yaptılar.

ay saklanmasına çok güldüm. yok benim eşim arada mırmır söylense de hepsini içiyor. çare yok ki. ameliyat da olmadı, hani bizim sizin gibi ameliyat oldu düzelecek diye bir ümidimiz de yok. tek umudumuz bu takviyeler. biliyor ki içmezse yeniden eskiye dönecek. bir de 5 milyonun altındayken doktor tüple bile şansımızın en en iyimser ihtimalle %40 olduğunu söylemişti. şimdi 50 milyonla aşılama yaptırabilecek seviyeye geldik. geçende doktor aşılama yaptırmasak bile doğal yoldan %50 şansımız olduğunu söyledi. nereden nereye geldiğimizi görünce tabi o da daha inanarak içiyor. sırf bunlar da değil sperm sayısı artsın diye daha neler neler veriyorum. günde 3 ayrı öğünde toplamda 15-16 tane ayrı takviye alıyor. hatta bu arada aldıkları yüzünden normalde yüksek olan kolesterolü falan da düştü, bana söylemiyor ama durumundan memnun bile diyebilirim.

immocum azmine hayran kalmamak mümkün değil. Hem kendin başarmaya çalışıyorsun hem de çevrendekileri bilgilendiriyorsun. İnan senin için özel dua ediyorum. Rabbim tez zamanda hayırlısıyla yüzümüzü güldürür inşaallah.

Ecrincim yazdıklarına bir taraftan üzüldüm bir taraftan da eşinin saklanmasına güldüm. Benim eşim de seninki gibi istemeye istemeye yapıyor herşeyi.

:)) öyle..mızmızlanan bı tek benımkı sanıodum,değilmiş demek :)
Rabbım hepimizin yardımcısı olsun..tup bebek uzmanı spermın tutunma kapasitesı zayıfmış deyınce allak bullak olmuştum gercekten..o zaman toyluk da var tabı şimdi olsa neler söylerdım bılemıyorum..bi de sordum ozllikle amalıyat olup oyle mı denesek dıye..bırakan kım..bız de afallamış halde kım nereye çekerse oraya gıttık o zamanlar

tüp bebek merkezleri resmen para tuzağı canım. Ben bir tahlil için gidecektim doktorum gitme pahalı oralar dedi.

öyle canım ama bır umut..tutunmak istiyorsun
ben tup tedavısı gorurken devlette yapılabılecek olanların hepsını yaptırdım,olmayan bı kaç vardı onları da tupb. merkezınde yaptırmıştım

tüp bebek merkezleri resmen para tuzağı canım. Ben bir tahlil için gidecektim doktorum gitme pahalı oralar dedi.

aynı fikirdeyim canım. tüp bebek merkezlerinde tahliller diğer yerlere göre aşırı pahalı. zaten herkese tekrar tekrar söylüyorum, hazır sen burada bu konuya parmak basmışken bir kere daha belirteyim. burada bizim gibi bir süredir bu yolda uğraş veren kişiler de bana katılacaktır; çocuk sahibi olmak için uğraşılan süreç genelde aylar bazen yıllar sürebiliyor. dikkatli olmazsan daha tüp bile yaptırmadan sadece doktordu, tahlildi, tetkikti, ilaçtı, alınan takviyelerdi ciddi paralar harcanıyor. üstelik söz konusu insanların çocuk umudu olunca çoğu yer tam bir para tuzağı. maliyeti 1 liralık şeye 10 lira isteyebiliyorlar. o yüzden istenen tetkikleri yaptırırken olabildiğince çok araştırın. en basitinden spermiogramı ele alalım. devlet bedava yapıyor, istanbulda özel hastaneler veya gayet düzgün ve uzman laboratuarlar 75-125 lira arası yapıyor, tüp bebek merkezlerinde 250 liraya kadar çıkabiliyor. keza hsg çekimine bakarsak özelde 140-750 lira arası rakamlar aldım. maddi yönden aşırı rahat insanlarsanız elbette para sorun olmayacaktır en pahalı yerlerde de yaptırsanız sorun değil. ama mesela bizim gibi yine maddi sıkıntısı olmayan fakat zengin de sayılmayacak orta halli bir aileyseniz, başlarda bunu kısa bir süreç zannettiğiniz için "aman en iyi yerlere gideyim, 3-5 fazla vereyim önemli değil, sonuçta çocuk sahibi olacağız, değer" diyorsunuz. sakın demeyin, çünkü zaman geçtikçe bir bakıyorsunuz bir tüp bebek parasını sadece hazırlanırken harcamışsınız. üstelik de sonrasında kaç kere tüp yaparsınız, ilkinde hemen başarılı olur musunuz, bu yolda daha ne kadar para harcayacaksınız belli değil. o yüzden aman diyeyim her adımda araştırın soruşturun. hatta bazı tetkik ve tahlillerinizi devlette para vermeden yaptırmaya bakın. bu alanda çalışan devletin dal hastaneleri ve üniversite hastaneleri de gayet iyi. belki özeller gibi etrafınızda fır dönen bir personel olmuyor ama size yüzlerce hatta duruma göre binlerce lira tasarruf ettiriyorlar. anlık bir güler yüz göreceğim diye paranızı çar çur ettiğinize değmez. ha tüp aşamasına geldiğinizdeyse tabi seçim sizin ona bir şey diyemem. ama şunu da söyleyeyim yine araştırın araştırın araştırın. özel ya da devlette doktorun size olan güler yüzüne(ya da suratsızlığına), verdiği güvencelere kanmayın. seçtiğiniz merkeze ayda kaç hasta başvurup, kaçında hamilelik elde edildiğine dair sayılara bakın ona göre karar verin.

ben de katılıyorum sana canım..tup bebek merkezinde pahalı..aldım listeyı o dönem gittim devlet hastanesıne ..bu tahlilleri yapabılır mısınız dedım ve doktor sadece tup b. tedavısı mı goruyorsun dedı, bu kadar yanı..imkanları çok da çarçur etmemek gereklı bence

%10 Who'ya göreyse düşük canım, bence aşılamayı ameliyattan sonra deneyin, ya da ne bileyim bir iki ay daha tedavi olup deneyin. yok krugere göreyse iyi sayılır aşılamada da şansınız var.

Arkadaşlar merhaba

Benim eşimede varikosel tanısı konuldu.sperm sayısı yüksek 65 milyon ama ileri hareketli sayısı %15 Yavaş hareketli %25 hıareketsiz %55 çıktı.
Kruger e göre de morfoloji %5 normalçıktı.Ben 2 aydır çatlatma iğnesi oldum tık yok bugün tekrar kırmızı kartı yedimüçüncü çatlatma iğnesinden sonra bizede dr.aşılama dedi ama ben aşılamadan önce eşim varikosel ameliyatı olsa daha mı iyi olur belki o zaman kendiliğinden olur diyorum.sonuçta needeyse 2 senedir uğraşıyoruz bir 6-7 ay daha bekleriz diye düşünüyorum

Sizce ne yapmalıyız aşılamadan önce varikosel ameliyatı mı yoksa direk aşılama mı?

immo arkadaşım size niye dr.lar ameliyatı önermedi?

immo arkadaşım size niye dr.lar ameliyatı önermedi?

savas5482 benim eşimde çift taraflı varikosel var fakat derecesi hafif olsa gerek ki en ufak bir rahatsızlık ya da ağrı vermiyor. sperm sayılarının düşük olmasından dolayı şüphelenip doktorlara gitmesek varlığını ömür boyu fark etmezdik. doktorlar tek etkisi sperm sayılarına olduğu için ameliyat olmayın, gidin tüp yaptırın dedi. bir de ameliyatta %30luk bir başarısız olma ihtimalinin olduğunu, ya da başarılı bir ameliyat geçirse bile tekrarlayabileceğini, nekahat süresinin de 1 yıla kadar uzayabileceğini, bu riski alıp, 1 yıl kaybetmemizdense vakit kaybetmeden çocuk sahibi olmayı denememizi daha doğru buldular.

ameliyat öncesi aşılama olup olmama konusunda da kendi görüşümü söylemek isterim. şayet yaşın 30'un altındaysa aşılamayı falan boşverip hemen ameliyat olun. çünkü kaybedilecek ameliyat sonrası 6-7 ay size çok etki etmeyecektir. ama yaşın 30un üstündeyse öncesinde aşılamayı düşün. sayınız iyi, ileri hareketliniz düşük ama yükseltilebilir, ama morfolojinizde bir yanlışın var. krugere göre %5 normal değil düşük bir sayı. normal kriteri %14dür. aşılama deneyecekseniz; varikoseli biraz olsun tamir edip, morfoloji sayısını yükseltmek için bir süre at kestanesi, hesperidin(daflon) kullanmanızı tavsiye ederim.

arkadaşım dönüşün için teşekkürler.Benim eşiminde sperm testi yaptırmasak varikoseli olduğu belli değildi.Tahlilde (%5 normal) sonuçta bu yazıyor hani ben ne kadar normal olduğunu bilmiyorum.Yalnız tahlilin altında %4 ten küçükse ihtimal %7 %4-14 arası %47 %14ten büyükse %87 olasılık yazıyordu.Eşimiz gittiği ürolog bunlar çok kötü değerler değil ama daha şansım artsın diyorsan kesin çözüm ameliyat dedi.Birde 6 ay tedavi falan gördü eşim hani değerler tekrar düşer mi kontrol etmek lazım falan dedi.Benim yaşım tam 30 o yüzden kararsızım çünkü aşılamada da tutma garantisi yok..birde urolog bize olumsuz bir ihtimal olduğundan bahsetmedi.ben 2 aydır yumurta takibi ve çatlatma iğnesi oluyordum.2.cide olmadı bugün kırmızı kartı gördüm.Hafta sonu tekrar kadın doğumcuya kendi dr.uma gideceğim bakalım o ne diyecek.senin dediklerinde çok mantıklı şeyler.bu at kestanesi ve daflon aktarda mı var.ve nasıl kullanılacaklar.

canım morfoloji ne kadar düşük aşılamada şansın da o kadar düşük. %5 evet çoook kötü bir sonuç değil, hele ki eşinin sperm sayısı yüksek olduğu için durumunuz ümitsiz değil, ama fazla ümit verici de değil. yaşın da 30muş bence derhal ameliyatı olun. burada okumuşundur ameliyatın 3.-4. ayında hamile kalan sürüyle insan var. ama yok doktorunuz aşılama deneyin diye sizi ikna ederse daflon servier firmasının ürettiği bir takviye ve eczanede satılıyor. içindeki hesperidin adlı madde var ve portakalın kabuğundaki beyaz liflerden elde ediliyor. avrupa birliği ve türkiyede patentli bir ilaç olarak satılırken amerikada vitamin olarak satılıyor. at kestanesi de gnc'de tablet olarak satılıyor. ikisinin de özelliği varislere iyi gelmesi.mesela bacaklardaki varisli damarları rahatlatıp, kan akışını düzenliyor. varikosel de bir tür varis olduğu için bu iki takviyeden olumlu etkileniyor.varikosel kaynaklı kanlanma, testislerde oluşan ısı yükselmesi azalıyor. tabi bu sayede hız ve morfoloji de yükseliyor. sabah tok 1 at kestanesi, akşam tok 1 daflon içiliyor. biz 5 aydır at kestanesi, 2 aydır da daflon kullanıyoruz, ilk günden itibaren hakikaten fazlasıyla faydasını gördük. o yüzden hemen ameliyat olmayacaksanız bir deneyin derim.

aslında aşılamadan önce ameliyat olmayı istiyor eşim çünkü Allah nasip ederse 2.çocukta olursa en azından onda bari bu kadar uğraşmayız diyor.ama seninde dediğin gibi yaşta 30 oldu benim.yarın yada ctesi kendi kadın doğumcuma gideceğim oda ameliyat daha faydalı derse 5-6 ay daha beklemek çok büyük bir zaman kaybettirmez diye düşünüyorum.
evet sitede bu ameliyattan sonra düzelenler var ama düzelmeyenleri de okuyunca acaba da kaldımzor bir süreç bu durumlar sabır gerektiriyor hayırlısı allah tan

önce ameliyat düşünmeniz bence de doğru zira senin düşündüğünün aksine henüz gençsin, 30 yaş bir şey değil. yani en azından kaybedilecek 6 ay-1 yıl henüz bir şey değil. 3-4 yaş daha büyük olsaydın o zaman muhakkak önce aşılama deneyin diyecektim. ama tabi son kararı vermeye doktorlar yardımcı olacaktır. hakkınızda hayırlısı olsun.

teşekkür ederim arkadaşım herkesin hakkında hayırlısı.böyle konuştukça insan rahatlıyor.Allah seninde gönlüne göre versin inş. en yakın zamanda hayırlı haberlerini alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…