canım ameliyat çok basit bi ameliyat,benim eşimde 2 ay önce oldu..bence kesinlikle ameliyat olun,sonuçta sen 2. yada 3. çocuğuda düşüneceksin,hadi 1. cisini aşılama ile yaptın diğerleri nsl olacak,eşinizin yaşıda ilerlemiş olacak,ozaman belki ameliyatda fayda etmeyecek.bence geniş çaplı ileriyi görerek düşünmelisin,ve eşinin sağlığı için de ameliyat olması gerek,çünkü varikosel ilerleyince çok ağrı yapıyor,ameliyatdan sonra sonuç elde edemezseniz ozaman düşünürsünüz aşılamayı bence....allah şifa versin,rabbim hepimize yardım etsin[/QU
pikolomancım biz zaten ameliyatı düşünüyoruz. Ameliyattan sonra değerlerin düşme ihtimaline karşı acaba önce aşılama yaptırıp sonra ameliyat mı olsa diye kararsız kaldık?
canım kadın doğumcuya gıttın mı hıç bu değerlerle şansımız nedır diye?
merhaba değerleriniz aşağı yukarı ne durumda?
biliyorsun daha önce de konuşmuştuk bize ameliyat önermediler. öylece kendi kendimize at kestanesi, hesperidin gibi takviyelerle varikoseli düzeltebildiğimiz kadar düzelttik. sayılar yükseldiği için biz de bu ay aşılama deneyeceğiz. doktorumuz sayı 20 milyonun altındaysa, a+b %40'ın altındaysa, morfoloji de %40'ın altındaysa hamile kalma şansının çok düştüğünü söyledi ama bunun ne kadar üstündeyse o kadar da yükseldiğini söyledi. eğer sizin değerler bu sayıların üstündeyse bence muhakkak deneyin çünkü ameliyat sonrası nekahat süresi ne kadar sürecek belli değil, sonradan keşke deneseydik belki olurdu demezsiniz.
Sayı: 20 milyon ile 30 milyon
likefaksiyon 12 dk
hareketli %40
yavaş %15
ölü%35
baş anomalisi %10
kuyruk anomalisi % 7
fertilite indeksi ++++
bu değerler uygun mu sence?
bence aşılamada şansınızı deneyecek kadar yeterli sayılar. ama son bir yıkamalı spermiogram yaptırın ona göre karar verin. tabi doktorunuz da karar verecektir. anlamadığım gövde anomalisini yazmamışsın. hiç yok mu? bu durumda morfoloji olarak bozuk %17 olduğuna göre sağlam %83'mü? varikosel en çok morfolojiye etki ediyor, herkesinki yerlerde sürünüyor. hatta sayısı çok yüksek 100 milyonlarda ama morfoloji aşırı bozuk kişiler okudum burada. sizin nasıl böyle yüksek rakamlarınız olmuş ki? hakikaten çok enteresan bir sonuç.
bir de bence aşılamaya karar verirseniz gününe kadar tedbir olarak at kestanesini günde en az 2(1sabah 1akşam) akşamları da bir daflon ver. o güne kadar ne artırsa kardır.
biz de sayı 50 milyon, hızlı ileri %36, yavaş ileri %11, morfoloji %51'le deneyeceğiz. hepimiz için hayırlısı neyse o olsun bakalım.
bence aşılamada şansınızı deneyecek kadar yeterli sayılar. ama son bir yıkamalı spermiogram yaptırın ona göre karar verin. tabi doktorunuz da karar verecektir. anlamadığım gövde anomalisini yazmamışsın. hiç yok mu? bu durumda morfoloji olarak bozuk %17 olduğuna göre sağlam %83'mü? varikosel en çok morfolojiye etki ediyor, herkesinki yerlerde sürünüyor. hatta sayısı çok yüksek 100 milyonlarda ama morfoloji aşırı bozuk kişiler okudum burada. sizin nasıl böyle yüksek rakamlarınız olmuş ki? hakikaten çok enteresan bir sonuç.
bir de bence aşılamaya karar verirseniz gününe kadar tedbir olarak at kestanesini günde en az 2(1sabah 1akşam) akşamları da bir daflon ver. o güne kadar ne artırsa kardır.
biz de sayı 50 milyon, hızlı ileri %36, yavaş ileri %11, morfoloji %51'le deneyeceğiz. hepimiz için hayırlısı neyse o olsun bakalım.
bence aşılamada şansınızı deneyecek kadar yeterli sayılar. Ama son bir yıkamalı spermiogram yaptırın ona göre karar verin. Tabi doktorunuz da karar verecektir. Anlamadığım gövde anomalisini yazmamışsın. Hiç yok mu? Bu durumda morfoloji olarak bozuk %17 olduğuna göre sağlam %83'mü? Varikosel en çok morfolojiye etki ediyor, herkesinki yerlerde sürünüyor. Hatta sayısı çok yüksek 100 milyonlarda ama morfoloji aşırı bozuk kişiler okudum burada. Sizin nasıl böyle yüksek rakamlarınız olmuş ki? Hakikaten çok enteresan bir sonuç.
Bir de bence aşılamaya karar verirseniz gününe kadar tedbir olarak at kestanesini günde en az 2(1sabah 1akşam) akşamları da bir daflon ver. O güne kadar ne artırsa kardır.
Biz de sayı 50 milyon, hızlı ileri %36, yavaş ileri %11, morfoloji %51'le deneyeceğiz. Hepimiz için hayırlısı neyse o olsun bakalım.
canım sonuçlarda hiç gövde anomalisi diye birşey yazmıyor
morfoloji(normal form) %10 demiş
3 farklı hastanede yaptırdı eşim testini hiçbrinde gövdeyle ilgili birşey yok
Ben de 9 eylül ya da ege üniversitesinde yaptıralım dedim bugün eşime
oralarda androloji labaratuvarları var
burdaki teknisyenlere pek güvenmiyorum
canım ben aslen izmirliyim. ailem de orada yaşıyor. doktorlar bize tüp tavsiye ettiğinde başta oturup izmirdekileri de araştırdım. hani istanbulda tek başıma olacağıma belki anamın babamın dizi dibinde yaptırırım, onlar da benim yanımda olur, embriyo konulduktan sonra bir kaç gün annem bana bakar hesabı. aradan 6-7 ay geçti o yüzden tam olarak hatırlamıyorum ama ya 9 eylül ya da ege birinden birinin(sanki 9 eylül gibi hatırlıyorum ama yanlışım olmasın) aşılama ve tüpde çok başarısız olduğunu okumuştum. gerek doktorları, gerek merkezi, başarı oranlarını, her şeyi yerden yere vuruyorlardı. buradaki aşılama ve tüp bebek merkezleriyle ilgili başlıkları bir kurcala muhakkak sen de bulursun. ben kendim 9 eylül mezunuyum, okuyunca büyük bir hayal kırıklığına uğradığımı hatırlıyorum, o yüzden muhtemelen 9 eylüldür çünkü kendi okulum hakkında böyle şeyler duyduğuma üzülmüştüm. ama dediğim gibi sen yine de bakıp emin ol, seçimni ona göre yap.
Gitmez miyim canım gittim defalarca değerler çok düşük değil diyorlar ama ameliyat olursa şansın artar dediler. Ben de aşılama yaptırsak da beklemesek mi diyorum.
canım ben ege üniversitesinin çok iyi olduğunu duydum 9 eylüldür senin dediğin. Eşimle az önce konuştum da sanırım izmirde bir profösör var ona gidecez ama ondan önce bir üniversitede spermiyogram yaptıracağız.
değerlerimiz iyi olsaydı ben ameliyattan önce aşılama denerdim..immonun da dediği gibi ameliyattan sonra ıyıleşme sureci belli olmuyor..kımısı hemen hamile kalıyor kimisi için bu süre uzuyor..
hakkınızda hayırlısı olsun
ımmocum,burada okuduklarımdan ayrı çevremde o kadar cok kı ameliyattan sonra hemen hamıle kalan..ama gel gor kı bızım 2 yıl olacak neredeyse amelıyatla tedavıye başlayalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?