Erkek İnfertilitesi varikosel ameliyatı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

varikosel ameliyatından kaç ay sonra hamile kaldınız?

• Ankete Katılan
    17
  • This poll will close: .
Selam herkese 5 ay doldu ve eşim bugün test verdi. Maalesef durum hiç parlak değil. Sayı 47 milyondan 26 milyona düşmüş ileri hızlı hareket %2 den %19 à çıkmış. Orta hızlı hareket %6,4 dan %3.4 é düşmüş. Deformasyon oranı %18 den %15 é düşmüş :KK51::KK14:
Canim geçmiş olsun. İleri hizlinin artması güzel. Mikrocerrahiyle mi olmuştu

Kızlar geçen gün testimizi paylaşmıştım 3 gün sonra yani bugün eşim özel bir hastanede testi tekrarladı. Kafayı yiyeceğim sonuçlar bambaşka çıktı :KK34:
Sperm sayısı :38 milyon ,konsantrasyon : 22 milyon A:%30 b: %14 (A+B %44) (a+B+c % 57)
Morfoloji: % 14
Aglutinasyon lokosit falan yok.

3 gün önceki ise sayı 26 milyon du. Aktif sperm sayısı 6 milyon yazıyordu. A+B ise %22 idi :KK57:

Nasıl bu kadar fark olur ya:KK34: ve biz ilk yaptırdığımız yere güvenerek ameliyat olduk :KK57:
Eşim keşke ameliyat olmasaydım diyor:KK61: ilerisi için oldun ama daha da bozulacaktı değerlerin diye teselli ediyorum ama sanırım ben de çok pişmanım ameliyat olduğumuz için :KK43:

2 ay oldu beklemedeyizz rabbim herkesin gönlüne göre versin..aminnnnnn adanada olan ve bu amalıyatı olanlar nerede oldunuzz paylaşalım arkadaşlarr

canım geçmiş olsun. ameliyatın üzerinden mi iki ay geçti? benim eşim ankara medicana da oldu. ameliyatla ilgili çok şükür sorun yaşamadık. spermiyogram sonuçları da güzel çıkar inşallah zamanın dolmasını bekliyoruz

2.5 ay 3 ay sayılır.Yani öğrendiğimde 3.aydı ama yumurtlama 15 gün önce olduğu için 2.5 ay diyorum :) Değerlerine de baktım sonuclardan sadece kaç tane ve motilitesine bakmışlar
sayı: 8 milyon(toplam)
motilite:%40
Elle muayenede çift taraf 3. derece varikosel hatta sağ taraf 4 .derece demişti ameliyat sonrası doktorumuz. 1 saat içinde ameliyattan cıktı.Ertesi gün taburcu olduk. 3.ay kontrole gel demişti eşime. Tam o gün kontrole gidecekti gebeliğimi öğrendiğimde.Hazırlandı çıkıyordu istersen gitme dedim,neden dedi ,çünkü hamileyim dedim :)

Kızlar ama ameliyat öncesi keçiboynuzu pekmezine başlatmıştım ve ameliyat sonrası da devam ettirdim her gün 1 yemek kaşığı bazen daha fazlasını içti.Ben de o ay klomen ve progestan kullandım.Bunlarda gözardı edilemez tabii.

Esi de cift tarafli varikosel vardi ameliyat oldu 3 ay sonra hamile kaldim cok şükür RABBİM e binlerce kez şükürler olsun.bu arada eşimin sperm sayısı cok az di ve yapisi şekli herseyi kötüydü daha sonra esim test yaptirdi topla mda 40 milyon olmus cok şükür.umudumuzu miliç kaybetmeyin.tabi ameliyattan sonrada doktorumuz takvilerde verdi onuda kullandı eşim

Esi de cift tarafli varikosel vardi ameliyat oldu 3 ay sonra hamile kaldim cok şükür RABBİM e binlerce kez şükürler olsun.bu arada eşimin sperm sayısı cok az di ve yapisi şekli herseyi kötüydü daha sonra esim test yaptirdi topla mda 40 milyon olmus cok şükür.umudumuzu miliç kaybetmeyin.tabi ameliyattan sonrada doktorumuz takvilerde verdi onuda kullandı eşim
canım çok sevindim, tebrik ederim, darısı başımıza inşallah :KK68:

eşimde 1. seviye varikosel vardı ameliyattan 3 ay 20 gün sonra hamile kaldım...ameliyat olmadan önceki değerleri sayı:25 mil.,morf:1 ve il.har. hız:%20 idi .ameliyat olduktan 2 ay sonra yaklaşık bir ay havuç suyu içti,hamile kaldığım ayda yumurtlama gününü kaçırmama rağmen preesed jel kullanmıştım hangisi vesile oldu bilmiyorum....Umarım yardımcı olmuşumdur...

X