- 20 Haziran 2012
- 4.745
- 3.866
-
- Konu Sahibi askiminaskiyim
Limon kabuğu koyacagim içerisine. :) acaiiiipp mutlu oldum yapacagim simdi keki..
Brovni keke limon rendesi konulmaz.vanilya olmasada olurr.kakaonun zaten bir kokusu var.Peki siz nasil yapiuonuz brovni keki :)
Tarif verirmisiniz.Unsuz nişastalı kek deneyin hanımlar puf puf oluyor hemen de bayatlamıyor..
Brovni yapacaksan, vanilya koyma görgüsüzlüğünü yapma zaten.Kizlar sabah kahvaltiya misafirim var... Brovni kek yapicam ama evde vanilya kalmamis.. Vanilya katılmadan kek nasil olur. Fikri olan var mi
Kuru Zencefillin var mı, yada portakalın?Kizlar sabah kahvaltiya misafirim var... Brovni kek yapicam ama evde vanilya kalmamis.. Vanilya katılmadan kek nasil olur. Fikri olan var mi
4yumurtaTarif verirmisiniz.
Tsk ederim.cnm.kalip nasil...normal kek kaliplari olmazmi?cicekliler.4yumurta
1buçuk su bardağı şekere
1su bardağı sıvı yağ
1pkt (200gr) nişasta ( buğday kullandım)
Kbrtma tozu,vanilya
Şeker ve ymurta iyice çırp. Sıvıyağ ekle ve diğer kuruları ekle karıştır. Sıvı kıvamlı bir hamur olacak. İçine limon kabuğu ekleyebilirsiniz, yada azıcık karışım ayırıp kakao ekleyip renk verebilirsiniz. Bembeyaz bir kek oluyor hani şu pandispanya kekleri gibi. 160-170 derecede pişirin. Benim fırında 45 dk. Kürdan testi işe yarar. Aman ilk 30dk açmayın fırını kek sönmesin:)
Ama önemli olan geniş ve yüksekçe bir kalıp kullanmak, ilk yapışımda kalıp biraz küçük geldi taştıçok kabarıyor.
Olur olur küçük olmasın da, fırın batıyo vallahi:) haydi kolay gelsinTsk ederim.cnm.kalip nasil...normal kek kaliplari olmazmi?cicekliler.
Ama nisastam yok simdi..hahahahah.Olur olur küçük olmasın da, fırın batıyo vallahi:) haydi kolay gelsin