vanilyasiz kek olur mu?

Ben de vanilya sevmem, hiç kullanmam.
Kakaolu zaten limon koymaya gerek yok bence...
Varsa vişne sosu falan olabilir ama limon yakışmıyor

Ben limon kabuğu ekledim kekime.. Tadi bi değişik geldi. Hatta limon suyu da ekledim az biraz :) mutluluktaan . tadi bir degisik geldi sabaha daha lezzetli olur inss

Kizlar sabah kahvaltiya misafirim var... Brovni kek yapicam ama evde vanilya kalmamis.. Vanilya katılmadan kek nasil olur. Fikri olan var mi
Brovni yapacaksan, vanilya koyma görgüsüzlüğünü yapma zaten.
Şöyle düşün, sütlü çikolata var, portakallı var, Kahveli var, naneli Vişneli............... Var, var da var.
ama hiç vanilyalı çikolata var mı yok. Neden çünkü o karışım lezzetli değil. Koymayın, koydurtmayın.
kakaonuza çikolatanıza yazık...

Tarif verirmisiniz.
4yumurta
1buçuk su bardağı şekere
1su bardağı sıvı yağ
1pkt (200gr) nişasta ( buğday kullandım)
Kbrtma tozu,vanilya
Şeker ve ymurta iyice çırp. Sıvıyağ ekle ve diğer kuruları ekle karıştır. Sıvı kıvamlı bir hamur olacak. İçine limon kabuğu ekleyebilirsiniz, yada azıcık karışım ayırıp kakao ekleyip renk verebilirsiniz. Bembeyaz bir kek oluyor hani şu pandispanya kekleri gibi. 160-170 derecede pişirin. Benim fırında 45 dk. Kürdan testi işe yarar. Aman ilk 30dk açmayın fırını kek sönmesin:)
Ama önemli olan geniş ve yüksekçe bir kalıp kullanmak, ilk yapışımda kalıp biraz küçük geldi taştı:KK43: çok kabarıyor.

4yumurta
1buçuk su bardağı şekere
1su bardağı sıvı yağ
1pkt (200gr) nişasta ( buğday kullandım)
Kbrtma tozu,vanilya
Şeker ve ymurta iyice çırp. Sıvıyağ ekle ve diğer kuruları ekle karıştır. Sıvı kıvamlı bir hamur olacak. İçine limon kabuğu ekleyebilirsiniz, yada azıcık karışım ayırıp kakao ekleyip renk verebilirsiniz. Bembeyaz bir kek oluyor hani şu pandispanya kekleri gibi. 160-170 derecede pişirin. Benim fırında 45 dk. Kürdan testi işe yarar. Aman ilk 30dk açmayın fırını kek sönmesin:)
Ama önemli olan geniş ve yüksekçe bir kalıp kullanmak, ilk yapışımda kalıp biraz küçük geldi taştı:KK43: çok kabarıyor.
Tsk ederim.cnm.kalip nasil...normal kek kaliplari olmazmi?cicekliler.

X