- 9 Haziran 2014
- 1.811
- 1.116
Merhabalar.. 7 haftalık hamileydim. Çarşamba günü vakumlu kürtaj oldum.. Turkiyede hamileligimi ogrendim. Hamileligimin basından beri sancilarim oluyordu. En son kanamam oldu.yerlesme kanaması gibi.. Doktora gittik hormon testi yaptı ve progesteron hormonu çok düşüktü.11.3 du. Sonra kanama için fitil verdi 1 ay . Ben 1 hafta sonrası Fransaya döndüm. Burdaki doktorlar da fitili bırakmami istediler ben yine de devam ettim.tabi sancilarim oluyordu.uzaninca geçiyordu. Fitilim bitmek üzereyken doktora gittim bebeği görecektik. Bebek görünmedi. Kese de 17 mmdi. 10 gün sonra gel dedi.gittik belli belirsiz bisey vardı.2.5 mm bi embriyo.ama haftasına fore çok küçüktü.3 haftalık bi fark var dedi. Kalp atışı yoktu. Sonra bi 10 gün daha bekleyelim dedi doktor.Ama umutlanmayın. Sadece pozitif düşünmeye çalışın dedi. Kürtaj konusunu açarken bile çekimser konuştu.biz zaten karşısında sessizlestik. Sadece doktoru dinledik. Kanaman başlayabilir dedi fitil bittikten sonra. Ve aynen de öyle oldu. 2 gün sonrası kanamam başladı yavaştan.sonra pıhtı gelmeye başladı.Acile gittim.Gebeliginiz sonlanmış ve düşük baslamis dediler.. 3 seçenek var dedi.ya evde kendiniz düşüreceksiniz.ya ilaç var ilaçla düşüreceksiniz ya da vakumlu kürtaj.. Ben de görmek ve hissetmek istemedigim için vakumlu kurtaji seçtim. Çok ama çok ağladım. Kaybetmek..kabullenmek çok zor oldu.Ruyalarima giriyordu.carsamba günü hastaneye giderken ameliyata girerken zırıl zırıl ağladım.Allah herşeyin hayırlısını versin.Vardir bi bildiği elbette. Sonic olarak vakumlu kürtaj olanlar sonrasında neler yaşadınız? Adet olma durumu ve tekrar hamile kalma durumu nedir? Kontrole 20 gün sonra gideceğim inşallah. Karişik yazdıysam kusura bakmayın. Halen etkisinden kurtulamadım.