Şımar şımar hakediyorsun.hehe simaricam simdi![]()
standart bilgi, gebelik icin rahim agzina yakin bosalmanin oldugu pozisyonlar denenmeli seklinde. amac yol kisalsin, ittirici kuvvetle daha öne atilsin spermler. Bunlar deneysel ortamlarda da test edilmis, daha fazla avantaji var tabi ki. Spermi normal insan boyutunda düsünürsen, rahim agzina kadar olan yol, cok uzun, dagli tasli, engebeli. Zor ve düsmanca bir yol. Cogu telef oluyor. Daha derin penetrasyon saglayanlarda bile, bir kac saniye sonra disari cikiyor spermler. Yani zaten cok az bir miktar rahim agzindan iceri girebiliyor (maximum 3 bin - 250 milyon yaninda)
Rahim agzina yakin bosalinca ekstra destek sagliyorsun. Sizin yaptiginiz sekil engel olmaz ama sanirsam yüzdeyi düsürür. Bakireyken hamile kalanlar var, vajinismusken hamile kalanlar var, sen gene bir miktar mikiyi alabiliyorsun. En güzeli tamamini almak olurdu tabi. Esinin sperm kalitesi vb. de burada önemli bir etken. Ileri hareket vb. gibi.
Bunun disinda yumurta aki kivamindaki rahim agzi akintisi ya da su kivamindaki rahim agzi akintisinin olup olmamasi da etki eder. Bunlar varsa sansin daha yüksek. Sen ayaklari tepeye de diksen, bu iki akinti türevi olmadikca, spermler gökte bir delige (rahim agzina) bakar durur, tiris tiris geri döner. Tirmanmalari lazim. Bu akintilar, merdiven görevi görüyor.
Ovulasyon testlerini internetten daha ucuza alabilirsin. Eczanelerde satilanlar hem pahali hem de sayi olarak yetersiz.
Himmm anladimm. Olmaz deil ama spermleri yoruyorum o kadar yol katederek ınş zamanla o sıkıntı da kalmaz buna da şükür.hemen bi enflasyon testi almalıyım önümüzdeki aya bu ay bitti sayılır.o kıvam benden de eşimden de geliyor :) önceleri bilmediğim icin sevmiyorum ne bu böyle diye ama artk aman olsun diyorum.
Çoook sağol canım.rabbim gönlündekini versin.