Doğuma Hazırlık Vajinusmus olup normal Doğum yapan var mı ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Blackpure2022

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2017
46
25
31
Merhaba ;
Vajınusmus sorununu çözmeye çalışırken hamile kaldım... suan da 34+3 haftalık hamileyim hersey yolunda gözüküyor.Normal Doğum yapan da var sezeryanda yapan var ddi doktor. Vajinusmus olup normal Doğum yapan var mı ? Normal Doğum yapmak istiyorum nasipse eğer...

Valla canım bnde öyleydim ama yendim bi yıl sonra hamile kaldım doğuma az kaldı bende normal istiyorum ama bi yandanda Korkuyorum Allah yardım eder içini ferah tut

Doktorunla konuştun mu? Bana biraz zor gibi geliyor ya bende yaşadım vajinismus, orası şuan senin için duvar gibi ve en basiti çatı muayenesi olucak ve açıklık için hep muayene edicek ler

Ben kontrolü özelde yaptırıyordum Doğumu mecburen devlette yaptıracam özelde ki doktor da Doğum yaptırmıyor durumu biliyor korkma ddi gayet güzel olacak felan filan devlete daha yeni gitmeye başladım sabit bir doktorum yok. Nts için 2. Kez gidecem doktora haftaya

Valla canım bnde öyleydim ama yendim bi yıl sonra hamile kaldım doğuma az kaldı bende normal istiyorum ama bi yandanda Korkuyorum Allah yardım eder içini ferah tut
Merhaba canım nasıl yendin bu illeti ben yenmeye çalışırken kendı imkanlarımızla uğraşırken hamile kaldım. Doktor babam normal Doğum olursa iyi olur ddi tabi ki hayırlısı ama sen yenmıssın masallahhh Ben yenemedim nasıl olacak bilmiyorum İnan Doğum dan da korkuyorum vajınusmus um nasıl yapacam nasıl geçecek bilmiyorum

5 ay sonra yendim bende burdan da okudum çok ve psikologa da gittik eşimle yendim şükürler olsun korkulck bsy yok ama sen nasıl kaldın mı yenmeye çalışırken ben hiç bi şekilde eşimle beraber olamıyodm senn demekki birliktelk olmuş ki kalmışsın

Üstüne çok düştüm bi de ben üstte eşim altta oldu ilk giriş o an anlamadım bile oldu mu dedim bu kadar mıydı yani şaşırdm bu kadar ay boşuna üzülmüşm kendimi yıpratmışım dedim ama bi anda oluvrrdi

Doktorunla konuştun mu? Bana biraz zor gibi geliyor ya bende yaşadım vajinismus, orası şuan senin için duvar gibi ve en basiti çatı muayenesi olucak ve açıklık için hep muayene edicek ler
2 normal dogum yaptim hic cati muayenesi olmadim. Dogumda da sancilarim 5dakikada bire dusunce hastaneye gittim. Zaten o durumda neyi kontrol ettikleri insanin umrunda olmuyor.

Bilmiyorum doktorlar konuştum özelde gittim gayet olumlu seyler söyledi. Önemli olan ne derece. Vajınusmus oldugummus. Doğum başladığı sıra da sancı çekerken açılmaları kontrol etmenlerine ne derecw iZin vermeme. Bağlıymış bu sekılde söyledi.

2 normal dogum yaptim hic cati muayenesi olmadim. Dogumda da sancilarim 5dakikada bire dusunce hastaneye gittim. Zaten o durumda neyi kontrol ettikleri insanin umrunda olmuyor.
Cnm sen Türkiyede değildin galiba, burda çatı muayenesi mutlaka yapiyolar ona gire doğum şekli belirleniyor

Cnm sen Türkiyede değildin galiba, burda çatı muayenesi mutlaka yapiyolar ona gire doğum şekli belirleniyor
Yok hayir. Ilk dogumum turkiyedeydi. Cati muayenesi bir bilgi veren muayene degil aslinda. O nedenle yurtdisinda cogunlukla yapilmiyor. Ama turkiyede de bunun bir anlam ifade etmedigini kabul edip uygulamayan doktorlar var. oyle arastirdigim icin bulmamistim ilk doktorumu ama normal dogum bekleyen bir doktor bulmaya ozen gostermistim. Belki de sezaryene yonlendirmeyecegi icin bakmamistir. Bir diger bakmama nedeni de benim iri bir kadin olmam olabilir.

Çati muayenesi hiç acımıyor
Hatta hiç hissedilmiyor
Erken haftada yaptirmam gerekmisti yaptirmistim.
Mesaneniz tamamen boşalmış gidin
Birgün evvel de ilişkiye girin

Benim bildiğim normal doğum isteyen her kadına çatı muayenesi yapılıyor, bildiğim kadarıyla çatı dar olunca direk sezaryana yönlendiriyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…