Doğuma Hazırlık Vajinusmus olup normal Doğum yapan var mı ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Çati muayenesi hiç acımıyor
Hatta hiç hissedilmiyor
Erken haftada yaptirmam gerekmisti yaptirmistim.
Mesaneniz tamamen boşalmış gidin
Birgün evvel de ilişkiye girin
Ben doğum yaptım çok şükür ama vajinismus geçmişim olduğu için hiç cesaret edemedim l, vajinal muayenede bile kasıyorum kendimi

Benim bildiğim normal doğum isteyen her kadına çatı muayenesi yapılıyor, bildiğim kadarıyla çatı dar olunca direk sezaryana yönlendiriyorlar
Hayır. Çoğu doktor yapıyor olabilir. Ama yapmayan doktorlar da var. Benim doktorum ve bildiğim başka arkadaşlarımın doktorları yapmadı. Banu diye bir doktor var hatta soyadını haturlayamadım ı videolerinda çatı muayenesinin bir belirtec olmadığını söylüyor

Hayır. Çoğu doktor yapıyor olabilir. Ama yapmayan doktorlar da var. Benim doktorum ve bildiğim başka arkadaşlarımın doktorları yapmadı. Banu diye bir doktor var hatta soyadını haturlayamadım ı videolerinda çatı muayenesinin bir belirtec olmadığını söylüyor
Ama çatı dar olunca olmuyor normal doğum diyolar

Merhaba ;
Vajınusmus sorununu çözmeye çalışırken hamile kaldım... suan da 34+3 haftalık hamileyim hersey yolunda gözüküyor.Normal Doğum yapan da var sezeryanda yapan var ddi doktor. Vajinusmus olup normal Doğum yapan var mı ? Normal Doğum yapmak istiyorum nasipse eğer...
Ben varım ama ben vajinismusu aştıktan sonra hamile kaldım. Kontroller esnasinda kendimi hep kastım fakat kontrollere engel teşkil edecek kadar degildi tabi ki. Siz de alttan muane olabiliyorsanız doğal yollardan dogum yapabilirsiniz tabi ki. Çünkü normal dogum surecinde özellikle son aylarda açıklık kontrolü yapılıyor hele doğum günü ebe hemşire dkka başı gelip elle kontrolünü yapıyor. Eğer öyle bir probleminiz olsaydı doktorunuz zaten söylerdi bunu.

X