- 29 Kasım 2014
- 1.705
- 2.911
merhabalar. 6 aylik evliyim.ben vajinusmus olup olmadigimi tam olarak bilmiyorum şoyle anlatayim: evliligimin ilk zamanlari cok ama cok korkuyordum. esimden kaciyordum.sonralari jel ler ile biraz daha rahatladim.cok ama cok afedersiniz ama sadece baş kismi giriyor.esim de ben de bebek istiyoruz ama bu durumu halletmeden nasil olur bilmiyorum yumurtlama gunumun oncesi, tam yumurtlama gunu ve sonralari sadece bas kismi olacak sekilde iliski oldu. ben de her defasinda kalcamin altina yastik koydum bi umit hamile kalirim diye. adetlerim cok duzenli oldugu halde adetim 2 gun gecikti. test yaptim bugun negatif cikti. benim sorum benim gibi olup hamile kalan var mi? yani yarı vajinusmus olanlar hamile kalabiliyor mu?
hamile kalırsanız en basitinden alttan muayene gerektiğinde olabilicek misiniz? Veya alttan başka bir tedavi gerekirse? çünkü her gebelik hamile kal, 9 ay sağlıklı git doğur olmuyor.Bende aynı durumdayım. Vajinal muayene olabiliyorum o sedyeye yatabiliyorum.ama ilişki olmuyo 4 5 aylık evliyim .benimde adetim bi gün gecikti test yaptım negatifti bende bekliyorum çok zor
vajinismusu yenip hamile kalan biri olarak yazıyorum, bu derdi aşmadan hamile kalmayın. evet bende yendim 2 ay sonra hamile kaldım çok erken ama öyle olması gerekti. Tedavisi maliyetli bir hastalık, klinikler 6 bin - 10 bin arası istediler. sadece terapi ücreti alan bir kadın doğum uzmanına 3 kez gittim (seansı 350 tl idi) bu şekilde bir doktor bulabilirsiniz. Burada aparat tedavisini kendine uygulayanları okudukça bile kanım donuyordu insan nasıl kendine yapıyor diye, terapi almasam bende evde asla yapamazdım. sonuç olarak yenilmeyecek durum değil.