Canım merhaba, Bende vajinismusu tedavi olarak 2 ay önce yendim. 2,5 yıllık evliyim. Benimkisi ileri düzeydi. Son aşamaya kadar gelipte bu kadar kasılman garip geldi. Tedavinde eksikler olabilir. Tedavi olduğun doktorun ne diyor bu duruma... Normalde senin korkularının % 5 - % 10 gibi bişey kalması gerekiyor. Parmak egzersizleri kasılmaları söndürmek için yapılıyor zaten. Penis giriş denemesine başlamadan önce, eşinin çift parmak girişini yapıp öyle deniyorsun değil mi... Bende sadece orta düzey yanma oluyordu. Oda biraz bekleyip, vajina kaslarını kasıp gevşettikten sonra geçiyordu.arkadaslar 6 aylik evliyim. doktora da gittim. parmak egzersizinden dilatorlere kadar hepsini yaptim basardim. kitaplar okudum. kendimi rahatlattim. en son asamada yani esimle bi turlu olmuyo
yapamiyoruz. canimin acimasi gecmiyo. kendi 3 hatta 4 parmagimi sokabiliyorum. ama esimin penisi girerken kasilma aci yine oluyo. benim gibi olan yoktur heralde. son asamaya gelip de basaramayan bi insan;(
istersen eş parmak egzersizlerini yap önce canım. benim doktorum eşin çift parmak girişini yapıp hemen ardından penis girişi denememi söylemişti. pozisyon olarakta üstte olduğum pozisyondan başlamamı söylemişti. misyoner pozisyonundan daha çok korkuyordum ben. Üstte olunca kontrol sende oluyor aslında... Peki doktoruna hiç danıştın mı. O muhakkak seni yönlendirecektir. Peki dilatör denerken kasılmaların oluyor mu? tüm korkuların ve kasılmaların geçtiyse penis egzersizlerine geç...esimin cift parmagini denemedim hic canim. ben direk dilator deniyomus gibi esimle denedim ama olmuyo. esimin ustunde cok kasiliyorum. onden hic olmuyo. arkadan denedim o da aci veriyo ama ucu giriyo az da olsa. olmuyo kasilmam gecmedi
üstte yaptım canım. Altta olduğun zaman bacaklarını iyice açman gerekiyor ve kontrol eşinde oluyor. Ama üstte bacaklarını o kadar ayırmana gerek yok. penis hizasına gelip yavaş yavaş oturuyorsun.. kontrol sende oluyor. Acıdığı zaman dur biraz bekle vajinayı kas gevşet, nefes egzersizi yap. Bende sadece yanma oluyordu mesela..uyusturucu krem de surecegim. bi de siz hangi pozisyonda yaptiniz peki. ben ustte yapamiyorum bi turlu
Korkma stres yapma kasma kendini nasil rahat ediyorsan o pozis.. dene doktoruna soyle kist ve ya yara olabilit icinde benim kistim acitiyormus 2 senelik evliyimarkadaslar 6 aylik evliyim. doktora da gittim. parmak egzersizinden dilatorlere kadar hepsini yaptim basardim. kitaplar okudum. kendimi rahatlattim. en son asamada yani esimle bi turlu olmuyo
yapamiyoruz. canimin acimasi gecmiyo. kendi 3 hatta 4 parmagimi sokabiliyorum. ama esimin penisi girerken kasilma aci yine oluyo. benim gibi olan yoktur heralde. son asamaya gelip de basaramayan bi insan;(
Psikolojik olduğunu düşünüyorum tamamen bi arkadaşımın ablası 2 yıllık evli ve hala birlikte olamamışlararkadaslar 6 aylik evliyim. doktora da gittim. parmak egzersizinden dilatorlere kadar hepsini yaptim basardim. kitaplar okudum. kendimi rahatlattim. en son asamada yani esimle bi turlu olmuyo
Kızlar yanlış konuşmak istemem nasıl bir rahatsızlık olduğunu bilmiyorum ve ilk defa arkadaşım ablasından bahsedince çok şaşırmıştımPsikolojik olduğunu düşünüyorum tamamen bi arkadaşımın ablası 2 yıllık evli ve hala birlikte olamamışlar
Bende aynı durumdayım 6 aylık evliyim. Henüz sadecee kadın doğuma gittim. Doktor eşine tam izin vermemissin kızlığının yarısı duruyor dedi. Cesaret edemiyorum bu korkuyu nasıl yenicem Bilmiyorum çok zor bir durum...arkadaslar 6 aylik evliyim. doktora da gittim. parmak egzersizinden dilatorlere kadar hepsini yaptim basardim. kitaplar okudum. kendimi rahatlattim. en son asamada yani esimle bi turlu olmuyo
Kesinlikle doğru canım. Bu rahatsızlık tamamen PSİKOLOJİK.Kızlar yanlış konuşmak istemem nasıl bir rahatsızlık olduğunu bilmiyorum ve ilk defa arkadaşım ablasından bahsedince çok şaşırmıştım
Merhaba canım, Tecrübeli bir cinsel terapistten yardım almalısın bence. Korkuların ne derece bilemiyorum ama en sağlık yol bu...Bende aynı durumdayım 6 aylık evliyim. Henüz sadecee kadın doğuma gittim. Doktor eşine tam izin vermemissin kızlığının yarısı duruyor dedi. Cesaret edemiyorum bu korkuyu nasıl yenicem Bilmiyorum çok zor bir durum...
Teşekkür ederim. Sanırım eninde sonunda bir doktora başvurcam. Artık internette bayıltici ilaç aramaya başladım. Çok zor bir psikoloji.Merhaba canım, Tecrübeli bir cinsel terapistten yardım almalısın bence. Korkuların ne derece bilemiyorum ama en sağlık yol bu...
Kaslarına dikkat ediyor musun ? mesela o an ıkınmak gerekiyormuş denedin mi bunupozisyon yanlis mi acaba
Merhaba canım. Yanma olması normal. Biraz bekleyip egzersiz yaptığında geçiyor. Bu arada terapistinin rehberliğinde ilerlemen daha doğru olur. Acele etmemeni ve adım adım ilerlemeni tavsiye ederim. Egzersizleri tam anlamıyla başarana kadar ve belli bir süre yaptıktan sonra diğer egzersize geçmelisin. Yoksa en sonda takılıp kalırsın. Bu süreç çok sabır gerektiriyor gergin olman çok normal. Bende aynı yollardan geçtim :) tedavi gördükten sonra aştım bu sorunu...Merhaba.
Ben 3 aylık evliyim. Terapiste duzenli olarak belirli araliklarla egzersizlerimi de yaparak gidiyorum fakat hala ilerleme kaydedemedigimi hissediyorum. Esli egzersizlerin baslangicinda tek parmakta bir sorun olmamakla beraber 2 parmakla denedigim zaman hafif bir yanma oluyor. Terapistimi dinlemeyip giris denemesi yaptim ama hala sonuc ayni. Ne yapacagimi bilmiyorum. Cok uzgun ve asiri gerginim.
Ben bu sorunu aştıktan sonra üye oldum bu siteye. Hiç kimseye söyleyemedim. Herkese söylenecek bir konu değil. Bu sorunu yaşamayana garip gelebiliyor çünkü. Arkadaşımın başına geldiğinde bende garip bulmuştum ama kendi başıma da geldi :) neyse ki kabus dolu günlerim bitti çok şükür. Darısı senin başına canım. Üzülme, zaten tedavi görüyormuşsun kısa süre sonra sende aşarsın...Çok teşekkür ederim. Bu illetten muzdarip tek kisi olmadigimi bilmeme ragmen derdini paylaşmak iyi geliyor insana. Moral oldu bana da :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?