Doktor ne yapiyor? Yani Nasil oluyor ? Ne anlatiyor? Ben almanyada yasiyorum Ve ayni problemi yasiyorum 3 aylik evliyim isaret parmagimla yapiyorum ama iki parmakla olmuyor. Esmin p.si basi girer gibi oluyor Ama biraz basinca aciyor Ve Ben yapamiyorum. Doktor Nasil yapiyor bunu? Bazi yazilari okuyorum Ve 10 seyansta basradim yaziyorlar. Anlattin Nasil geciyor ne söylüyor Doktor??
Benim gittiğim Doktor cinsel terapi üzerine eğitim almış bir kadın doğum uzmanıydi.
Almanya'yı Bilemeyeceğim yalnız Çünkü oralarda vajinismusun pek yaygın olmadığını söylüyorlar. Ancak orada yaşayan Türkler de vardır yani Kanımca.Çünkü biliyorsunuz ki 11 12 yaşında bile çocukların orada kız erkek arkadaşı var.
Doktor ne yapıyor Öncelikle bize bilgi veriyor Örneğin kızlık zarı hakkında genelde Kafamızdaki yanlış bilgilerden dolayı korkuyoruz yırtılacak parçalanacak kanayacak şöyle olacak böyle olacak diye düşünüyoruz Kafamızda bu işi zorlaştırıyor Uz Zaten vajinismusun çoğu zaman bedensel bir sebebi yoktur tamamen bizi yetiştirirken bize verdikleri yanlış bilgilerden dolayı birleşmenin çok zor olacağına inanmışizdir inandırılmışizdir
Ardından da dilatör ile egzersizlere başlanıyor ve büyüklüğü arttırılarak Biz hazır hissedinceye kadar devam ediliyor evde de aynı şekilde yoğun ödevler veriliyor ve bu sürede eşiniz de yanınızda oluyor ve o da size destek olabiliyor
Işte bir uzmanın desteği ile bu illetten İnsan bir iki hafta içerisinde rahatlıkla kurtulabiliyor en azından benim için ve rastladığım diğer arkadaşlar için öyle oldu ama evde bu işin altından kalkmaya çalışanlar vajinismusu zaten bir erteleme kaçınma Hastalığı olduğu için bir sene bekliyor şu kadar yıl bu kadar yıl bekliyor ve o sırada olan onların ilişkisi ne oluyor
Ben evlendim bir ay denedim olmadı Ben bunu zaten kendim yapamayacağıma kanaat getirdim dedim ki bundan korkarak hiçbir şey elde edemem eşimle bacı kardeş gibi de yaşayamam Çünkü bunun evliliği ne kadar olumsuz etkilediğini de ancak yaşayan bilir herkes eşiyle rahat bir birliktelik yaşarken bu gayet doğada normal bir olay Ken Neden ben bunu yapamıyorum diye İnsan hep kendini suçlar ve erkeklerde çoğu zaman ne yapacaklarını Bilemezler onları da çok tuhaf bir psikoloji içersinde sokar.
evliliği çok zedeleyen bir şey evli olup da kimse bacı kardeş gibi yaşamasın bir sene İki sene de bekleyip en güzel günlerini balayı günlerini berbâd etmesin zehir etmesin o yüzden diyorum ki bir yıl 2 yıl evde uğraşacağınıza gidin Doktor da bu işi bir haftada on günde halledin Çünkü gerçekten zor değil ve destek alındığı zaman daha da kolaylaşıyor karşınızda Her gün sizin gibi birçok vaka ile uğraşan doğru düzgün bir uzman bulursanız tabii ki o kişi o işin ehli oluyor ve zaten sizi Duygularınızı korkularınızı anlıyor
Ama yurt dışında dediğim gibi nasıldır bilemem Çünkü orada vajinismusun ne olduğunu bile pek fazla bilmeye bilirler durum Türkiye'de çok farklı Benim gittiğim doktorda Bir saniye boşluk yoktu ve her giren çıkan bu illetten muzdaripti düşünün artık bunu bilmeyen duymayan kalmadı ülkemizde. Kendi yaşamayan bile ne olduğunu biliyor bir şekilde herkesin etrafında artık bu konuşulan ve duyulan bir şey haline geldi
Yani doktorda sana gökten zembille mucize indirmez yine sen çabalayacaksin Ama onun verdiği bilgi ile destekle sana yaptığı yardımlarla daha çok çok daha kısa sürede Hallolmuş olacak Buradaki vajinismus konularını da okuyun yüzbinlerce sayfadır insanlar mum soktum yok kibrit çöpü soktum... hala buralarda var yani sağlığımıza da zarar vermeden psikolojimize de yıllarca zarar vermeden evliliğimizi yıpratmadan bu işi çözmek daha kolay
Tabii ki herkes kendi ne isterse onu yapar Siz sormuşsunuz diye ben cevapladım