Nitekim elimde kalan 1 jinekoloğun kızlık zarı anatomin normal demesi, diğerinin kalın demesi ile kafa karışık vaziyette kaldım.
Sonra 3. Bir jinekoloğa hakemlik yapmasını istedim. Kalın mıydı değil miydi diye.
Nitekim 3. Doktorda kalın olduğunu ve ilişkiye engel olduğunu, gerçekten ilişki yaşasaydım hastanelik olabileceğimi ve parmak egzersizi yapabilecek kadar bile bir delik olmadığını söyledi. Nitekim parmak egzersizi yaptım dediğimde de çok şaşırdı.
Ameliyat olmaya karar verdim. Narkoz altında 10 dk lık bir operasyon ile kızlık zarımdan kurtuldum. ( kızlık zarımı hastaneye bırakıp çıktım :) 10 günlük bir iyileşme sürecinden sonra ilk parmak egzersizi denememde eskisinden daha kalın bir parmağa geçemedim. İlk cinsel ilişki denememde yine başarısız oldum. Yine kasıldım, beton gibi kapandı ve girişe tamamen engel bir durum ortaya çıktı.
Nitekim yine ağlama krizleri yine ne yapacağını bilenemelerle hem psikolog, hem cinsel terapist, hemde vajinismus alanında uzman bir jinekolog ararken buldum kendimi. 3 üne de aynı anda gidecektim ve artık bitirecektim bu işi. Bu araştırmaları bugün yaparken bi anda ablamın önerisi ile Dr. Haydar Dümen in ofisini aradım. Asistanı o kadar iddialıydı ki diğer tüm seçenekleri eledim ve cumartesi gününe randevu aldım.
Tek seans 1.5 saat sürüyor ve eşiniz olmasına gerek yok tedavi bitiminde iyileşmiş oluyorsunuz dedi. Yöntemi sordum ( ki bende artık yaptığım araştırmalarla baya bi uzmanım bu konuda) bana ödev yok, parmak egzersizi yok, telkin yok, eş terapisi yok dedi. Peki hipnoz mu dedim. Hipnozda yok dedi. Tedavi hakkında hiç bir bilgi vermedi. Ücreti sorduğumda sorununuzun süresine bağlı dedi. 5 aylık evli olduğumu söylediğimde 4 bin tl ödemem gerektiğini ve tamamını nakten aldıklarını söyledi. "Peki tedavi başarısız olursa nasıl ilerleyeceğiz, ücretsiz tedaviye devam edebilecek miyim? Diye sorduğumda " 1 seansta iyileşmeyen hiç hastamız olmadı dedi. Şimdi bu hiç inandırıcı değil ama haydar dümenden bahsediyoruz adam bu işin duayeni. Bu tarz bir konuda şikayet vs araştırdım onu da bulamadım. Piyasadaki tedaviler 3 seans için zaten bu civarda ücret istiyor. Ama vajinismus sorunu kişiden kişiye değiştiği için hiç muayene etmeden 1.5 saatte çözerim demek mantıklı gelmiyor ama UMUT!
Tüm bunları bu kadar uzun neden yazdım.
5 aylık evliliğimde neredeyse 2 günde bir gece yarısı ağlayarak kadınlar kulübünde bu tarz yazıları okudum. Okurkende keşke daha çok detay verselerdi dedim. İnsan kendisi ile aynı sıkıntıları yaşayan kişilerle iletişim kurduğunda anlaşıldığını hissediyor ve rahatlıyor.
Bu yazıyı buraya geçirdiğim süreçleri unutmamak için gösterdiğim çabaları hatırlamak için yazdım. Belki de bir kaç gün sonra bende "VAJİNİSMUSU YENDİM" diyebileceğim.
Birazda rahatlamak için yazdım çünkü bu yük bana çok ağır geliyor herkesle konuşulmuyor, yazarak konuşuyormuşum gibi geldi ve terapi gibi hissettim.
Umarım cumartesi gecesi mucize gerçekleşir ve ben şifa bulurum ve benimle birlikte de şifa bulacak olan başka arkadaşlarla yaşadıklarımı paylaşıp umut olabilirim.
Sevgiler.