• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismusssss!

canım doktorun seni en iyi şekilde yönlendirir. bu sıkıntıyı yenmiş biri olarak naçizane tavsiyem önce rahatla er ya da geç bi gün yeneceksin emin ol. ben kendi genital bölgemden bile iğreniyordum düşün şimdi ohooo... bi de acıyo diye kendini şartlamamaya çalış, biliyorum zor ama aşınca sen de anlayacaksın teknik olarak her şey ''doğalsa'', karşılıkla rıza varsa penisle acı hissetmek zor. hele parmakla nerdeyse imkansız bunlar hep kendimizi öyle şartlandırdığımız için oluyo, beynimizin oyunu.

Kimseye anlatamıyorum derdimi en son buraya yazdım parmak egzersizleri yapma iya azda olsa başladım umarım bu biter gider ve en son bende yendim diye yazarım bebek sahibi olmak çok istiyoruz eşimle çok kötüyüm çok 😔

konuşmak istersen bana mesaj atabilirsin. emin ol bitecek parmak egzersizlerine devam et, eşinle birlikte deneyin o da parmak egzersizi yapsın. zaten henüz 11 aylık evliymişsin yıl bile olmamış bebeği falan düşünme şu an bana kalırsa.

Çok istiyoruz o yüzden klımdan bian olsun geçmiyor ama şuan 3n ama en önceliğim şu hastalık bitsin gerçekten yaşamayan anlamaz çok dardayım psikolojim alt üst oldu yani ne yapacağımı bilmiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun ve bitsin şu illet 😔

Çok istiyoruz o yüzden klımdan bian olsun geçmiyor ama şuan 3n ama en önceliğim şu hastalık bitsin gerçekten yaşamayan anlamaz çok dardayım psikolojim alt üst oldu yani ne yapacağımı bilmiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun ve bitsin şu illet 😔
Allah yardımcın olsun.Ne hissettiğini nelerin aklından geçtiğini çok iyi anlıyorum.O pis hastalığı yenmeme rağmen o psikolojiyi hala üstümden atabilmiş değilim biri yazınca acıyı kalbimde hissediyorum resmen 😏 Allah'a tevekkül et,et ki o tüm bekleyişleri güzel sonlandırandır

Allah yardımcın olsun.Ne hissettiğini nelerin aklından geçtiğini çok iyi anlıyorum.O pis hastalığı yenmeme rağmen o psikolojiyi hala üstümden atabilmiş değilim biri yazınca acıyı kalbimde hissediyorum resmen 😏 Allah'a tevekkül et,et ki o tüm bekleyişleri güzel sonlandırandır
Amin inşAllah 🙏😔

Bende vajinismus geçirmiş biri olarak yazıyorum ilk başta bende çok korkmuştum asla yapamam korkuyorum canım acır Diye evet biraz acıdı parmak egzersizleri ama ne kadar sık yaparsan o kadar rahat edersin ben bunu geçirdim ve sonradan bunun için mi 1 yıl beklemişim ben dedim korkulacak hiç. Bir şey yok 1 ayda tedavi olunuyor

Merhaba nasıl yendiniz? Bende 1 yıllık evliyim henüz yenemedim. Yendikten sonra eşimi cinsellikten sogutmus olmaktan korkuyorum. Başarısız denemeler onu benden sogutur mu acaba 😔 ömrüm boyunca hiç olmayacakmış gibi geliyor.

Merhaba nasıl yendiniz? Bende 1 yıllık evliyim henüz yenemedim. Yendikten sonra eşimi cinsellikten sogutmus olmaktan korkuyorum. Başarısız denemeler onu benden sogutur mu acaba 😔 ömrüm boyunca hiç olmayacakmış gibi geliyor.
Tedaviyle yendim canım ne yazık ki kendim yenemedim.O sorun düzelince eşle aradaki sorun da düzeliyor merak etme

Bende resmen yenemiyorum 2 yıllık evliyim yapıştı üstüme yani neden bu kadar korkuyorum anlamadım terapiste gidiyorız suan umarm etkisi olur ben yıldım cünkü

Yeneceksin merak etme . Eşine de burada çok önemli iş düşüyor , biraz tatlı söz biraz güven verme , telkin etme. Geçecek merak etme . egzersizleri yap sonucu göreceksin. Hangi şehirdesin. Bir grup mu kursak ayda bir toplansak diyorum . Merhabe ben eski vajinismus mağduru Şebnem . :))))))

Merhabalar Arkadaslar ,
Ben 3 yillik evliyim ve baslikta gorundugu uzere vajinismus hastaydim . boyle bir rahatsizligi evlenene kadar bende sizin gibi bilmiyordum ve aklimin ucundan gecmiyordu. ilk zamanlarda esim cokta anlayisliydi evlenmistik mutluyduk birbirimizi seviyoruduk ama evliligin yapi tasinda sorun vardi . bu sorun gun gectikce buyumeye ve konusulmadigi halde baska sekilde kavgalara sebep olmaya basladi. kendimi eksik , hakli oldugum konularda haksiz ve esimle ayri hayatlari yasarken buluverdim biranda. insan kendinden ne kadar nefret edebilirse o kadar nefret ediyordum ve kizgindim. internette ne gorsem denemeye basladim . kadinlar kulubunun tum vajinismus mesajlarini ezberledim . her seferinde husrandi . bu sekilde 1 sene gecmisti ve ben en ufak ilerleme kat edememistim .artik ne bende ne esimde istek vardi. yataga girince olmadiginda sebepsiz kavgalar ve her seferinde artik yipranmis herseye aglayan bir ben vardi.baktim ki ben cozemiyorum tedavi olmaya karar verdim . sizce kolay mi oldu ? dahada kotuye gitti. vajinismusu bilmeyen kadin dogumcularin can acitan muaneleri daha kotu olmasina sebep oldu. 5 tane kadin dogum gezdim ve psikologa sevkedildim. 2 psikolok gezdim sizin bilmediginiz okumadiginiz hicbir tedaviyi gostermedi. olan zamanima oldu. peki esim ? o daha bikkin ve duzelicegine inanmiyordu artik. bana destek olan tek insanda sonunda yoktu. bu sefer il disinda doktor aramaya basladik . ve Elazigda Zeynep hanima gittik.odada beklerken bu konuda aldigi egitimleri duvarda asiliydi ve onlari inceliyordum. tanistik ve kendinden emin ben bu sorunu 3 gunde cozerim dedi ve ben şok.konusma esnasinda elimi tuttu ve ben elini tuttum bu sorun cozulene kadar birakmam dedi. gorusmemiz o kadar pozitif gecti ki ben anlatmadan beni anlayan , icimi okuyan , 3 yildir kimseye anlatamadiklarimi rahatca bir ablamla konusan ben vardi odada. ilk gorusmede kimseyle konusamadiklarimi esimin bile beni anlamadigi konulari , beni bana anlatan biri vardi. ustumden buyuk bir yuk kalkmisti. 3 yillik sorunum 3 gunde cozulucekti.hastanede asansorde esim bu nasil guzel gulumseme sen Zeynep hanima cok guvendin dedi. 3 yildir gulumsemeyi unutan ben etrafa gulucukler saciyordum. gorusmemiz sonrasinda ilk defa bir tedavi icin acale edip sabirsizlaniyordum . Zeynep hanimi arayip yakin tarihe randevu istedik tedavi icin ve artik 1 gun bile ertelemek istemiyorduk bu konuyu. bizi kirmadi ve istedigimiz tarih icin artik tedavi gununu planladik. bu kadar eglenceli sohbet esliginde bir tedavi beklemiyordum . Bir baktim ki Zeynep hanimla sariliyoruz ve gonul bagimiz olustu . sanki yillardir benim hayatimdaydi ve benim bole bir sorunum yoktu . Simdi size inanmiyacaginiz bir sey daha soleyecegim . 3 gun degil 2 gunde sorunum cozuldu .Allah bin kere razi olsun ne kadar tesekkur etsem az ne desem az her zaman duacisi olucam. Ben inanamadim acisiz ve sorunsuz bir sekilde cozuluverdi. sizinde benim durumumdaysaniz ilk etapta inanmanizi beklemiyorum zaten . Ama inanin. ben sizin mesajlarinizi okuyup derdime dert eklerdim , simdide cozumumle size cozum olmak istiyorum. arkadaslar bunun 3 gunde cozumu var. bu bir erteleme hastaligi lutfen durumunuzu guclestirmeyin. bu dunyada Zeynep hanim diye birisi var. bizden biri , bizi bizden iyi anlayan biri. bu mesajimi okuyup giden olursa gozde dahada fazlasiymis hic abartmamissin diyeceksiniz. lutfen kendinizi internette yazilan sacma yazilarla yipratmayin. ben daha once gitmedigim icin o kadar pismanim ki hayatimin 3 yili mutsuzlugun dibine vurarak gecti. isteyen herkese Zeynep hanim icin bilgi vericem. lutfen hayatinizin evliliginizin en guzel gunlerini benim gibi heba etmeyin arkadaslar. simdi ben hayata yeniden ve buyuk bir ozguvenle basladim. artik kendimi eksik yarim hissetmiyorum. Dunyam degisti desem inanir misiniz ? Artik dahada ašik bir eşe , mutlu bir evlilige sahibim ve en onemlisi artik insanlara bebek istemiyorum yerine en yakin zamanda diyebiliyorum. darisi basiniza arkadaslar. mutluluk yakin ve cozumu var 😊

Bende resmen yenemiyorum 2 yıllık evliyim yapıştı üstüme yani neden bu kadar korkuyorum anlamadım terapiste gidiyorız suan umarm etkisi olur ben yıldım cünkü
canim ben 3 yilin sonunda 2 gunde doktorla cozdum. 6 ay terapiste gittim ama bu kadin dogumun isi. istersen doktorumun numarasini veririm elazigda. hic uzulme ben neler yasadim bir bilsen. imkaninsa varsa git zeynep hanima bana dua edersin .

Öncelikle merhabalar 11 aylık evliyim aklıma gelmeyecek asla adını bile bilmediğim vajinismus'a bende yakalandım ilklerde geçer diyordum ama hiç bir şekilde ilerleme olmadı en son çareyi doktora gitmekte bulduk doktor ilk seansta konuştu rahatlatmak için ve alttan muayene yaptı ve vajinamın çok esnek ve bir sorun olmadığını söyledi ama dilersen 2. Seansta ben giriş yaparım parmakla ve Bir tane alet sokacağını ve nasıl esnek olduğunu göstereceğini söyledi Kameradan ve düşünüp dedi ve tabi egzersizler verdi doktor hanım neyse biz düşündük ve kabul ettik bu hafta pazartesi bu işlemi gerçekleştirdi çok fazla korktum bağırdım ve ağladım evet canım acıdı ama öyle zihnimde yerleştiği gibi değil ondan sonra parmak egzersizi yapma incele ve eşinle dene olması Bi daha bu işlemi yaparız ve biter dedi ama şuan tedavim bitti dedi pazartesiden beri hiç bir şey yapamadım acıyordu biraz rahatlamasını bekledim sonuçta ilk defa böyle bir şey başıma geldi neyse dün biraz elimle oynadım ve dünden beri aşırı canım yanıyo alt bölgem yanıyo duş aldım rahatlar belki diye ama fayda etmedi ne yapmam gerek ve hala korkuyorum eşimden başka kimseye anlatmadım eşiM Allaha şükür çok anlayışlı ama artık kendimden utanıyorum ve bu benim için çok korkulu bir şey psikolojim bozuldu sürekli ağlıyorum mutluluk denilen şeyi unuttum evliliğinin tadını dahi çıkaramıyorum boğuluyorum ölmek istiyorum ne yapacağımı bilmiyorum nasıl yenice herkesin yazısını okudum bian rahatlıyorum sonra tekrar başlıyor Allah kimseye bu derdi vermesin çok kötüyüm inanın çok 😔
Mrb bende 2yillik evliyim senin gibi cok korkuyodum surekli esimi itiyodum bacaklarimi acamiyodum hatta yapabilen insanlari duydukca sinirleniyodum hicmi bunlarin cani acimiyo ben niye boyleyim diye agliyodum esim cok anlayisliydi ama artik bebek istiyoduk ve dun kas gevsetici hap aldim ictim sonra kendi kendimi gazladim yaparsin herkez yapiyo bisey olmuyo azcik sik disini dedim esimle on sevismeden sonra beni rahatlatti ben bisey yapmicam ac bacagini kendin gel yavas yavas dedi bende oyle yaptim yavas yavas gittim ve bi baktim olmus evet canim acidi ama cok deil yanma oldu sadece esim icimdeyken ben mutluluktan aglamaya basladim oda duygulandi ve o gece 2kez yaptik hersey kafada bitiyo canim kendini sikma doktorluk deil bu isler kas gevsetici yut sonrada esinle dene ins yapabilirsin bu mutlulugu yasarsin😊

Yeneceksin merak etme . Eşine de burada çok önemli iş düşüyor , biraz tatlı söz biraz güven verme , telkin etme. Geçecek merak etme . egzersizleri yap sonucu göreceksin. Hangi şehirdesin. Bir grup mu kursak ayda bir toplansak diyorum . Merhabe ben eski vajinismus mağduru Şebnem . :))))))
Ya bilemiyorum bi dokyor buldum ebru zülfikaroğlu diye ama 3.500 le 7 bin arası diyo fiyat o nedenle cok geldi nağpcam bilmiyorum

Back
X