vajinismus

vajinismus belası yüzünden çok çektim istanbul ve Ankarada bu konuda çalışan pek çok doktora gittim 2. eşimle yine aynı sorun eski eşim bana o kadar kötü davranıyorduki onun için değmez diye düşündüm doktorlara gittim ama için için yenmek dahi istemiyordum bu eşim gerçekten sabırlı anlayışlı bana karşı merhamet doluydu önce doktora gitmemi istemedi kendin aşarsın dedi maalesef burdan okuduğum tüm reçeteleri denedim ama kendi kendime yapamadım destek almadan çözülecek bişey değil bu sanki ölücem sanki yırtılacak sanki oraya hiçbirşey girmesi imkansız bir duvar var ve o duvarı geçemiyorum gittiğim doktorlara bir türlü ısınamadım inanamadım benim kendimi yakın bulduğum bu konuda evet kendimi teslim edebilirim dediğim bu işi biliyorlar diye ikna olduğum hera kadın sağlığı merkezi oldu. Reklam yapmak için yazmıyorum ki oraya gidince görüyorsunuz ne kadar çok hastaları olduğunu bu konuya ne kadar hakim olduklarını burda benim daha önce gittiğim doktorlar için de pek çok övgü dolu mesaj var ama bende hiçbi işe yaramamıştı onların tedavisi güvenebilecekleri bu işi bilen yer arayanlar için kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum. Dr şenay eserdağ gerçekten şevkatli merhametli sabırlı dünyaca kabul edilen diploması olan o diplomalardan çok daha önemlisi insan olmayı başarabilmiş bir kadın. evet tedavimin 3. gününde bende bu illetten kurtuldum eskiden böle yazanlara imkansız derdim yalan derdim benim onca zaman yapamadığımı 3 günde nasıl yapıyorlar derdim. Yaptılar işte hala inanamıyorum ama oldu eşime sorup duruyorum oldumu diye oldu demese hala inanamıycam öyle imkansızdıki benim için bu hastalık beni depresyona sürükledi yüzümde ergenlikteki gibi sivilceler maf oldum resmen çaresi varmış ağrısız acısız olabiliyormus o değişmez dediğim kafa değişiyormuş bunu bilin kendinize güvenin imkansız diye bişey yok orası bu iş için yaratılmış buna inanın duvar yokmuş meğer denemekten korkmayın ha baktnız olmadı güvendiğiniz doktora gidin para pul hepsi geri kazanılıyor ama kaybettiğiniz umut bir daha geri gelmiyor bu hastalıktan çekenler beni çok iyi anlarlar kendini eşine karşı ezik hissetme hiçbirşeye layık görememe hepsi geçiyor inanın geçiyor

yıllardır derdim vajinismus ben eşim beni her zaman sever cinsellik olmasa da olur dedim ama adam 8 yılın sonunda pes etti şok oldum boşanmaktan bahsediyor 30 seans psikoloğa gittim parmak egzersizi yapamıyorum bana yardımcı olun lütfen siz nasıl yendiniz

yıllardır derdim vajinismus ben eşim beni her zaman sever cinsellik olmasa da olur dedim ama adam 8 yılın sonunda pes etti şok oldum boşanmaktan bahsediyor 30 seans psikoloğa gittim parmak egzersizi yapamıyorum bana yardımcı olun lütfen siz nasıl yendiniz

Kegel egzersizi falan herşeyi denedin mi? Kayganlaştırıcı falan sürdün mü?

Ben de 4 ay gibi yaşadım ama sonra kendi kendime beynimde bitirdim, doktora bile gitmedim, tamamen psikolojik birşey.

8 yıl aşırı uzun bir süre, eşin çok iyi sabretmiş. 8 yıldır hiç mi birlikte olmadınız. Çocuk falan düşünmedin mi hiç canım?

neden 8 yıl beklediniz demiycem çünkü biliyorum bir erteleme hastalıgı bu. şu aşamada en mantıklı şey eşini karşına al konuş ve bu işi hakkı ile yapan bir dr a başvur bence

kızlar ben 3 yıllık ewlıyım ılk ıkı sene vajınısmusdum ılk gece yarı bucuk oldu kızlık bozuldu bır dahaa yapamadım kendı kendımeee ne yemınler ettımmm neler arastırdımm sonraa parmak egzersızını ogrneım netten yaptımm oluyorduu ( ben kendımce bısı war orda aslaa ılerlemeecek penıs sanıyordum manyaklık ıste ) dahaa sonraa parmak gırıyorsa oda gırer dedımm cok denedık olmadı mersınde yaşam hn war pıskolojık dr netten onu buldum 1 haftaanın sonunda bız artık gercek bı karı kocaydıkkk bakınn bıre bıree yaptırdıklartını anlatıcam ben cok cektımm baskası cekmesınnnn doktorum bırebırr bunları yaptırdı. nefes egzersızıı sakın oluncak once ılık bı dusss rahat bısılerr gıyın yanlız basınıza yatak odasnıza gecın uzanın bıldıgınız beyazzz mum zıyaterleree yaktıgımız warya ınce beyazz onu yavass yavasssssss asama asamaa vajınanaızaa yerlestırınnn 2 gun o mumu calısın ddahaa sonra bır boy kalınınaaa gecın 2 gun onuuuu dahaa sonraa orta boy o en son kullandıgınız mumdan dahaa kalın bı salatalıkkkk alın prezatvatıf gecırınn aynı sekıldee yavas yawas onu gırdırın zaten o salatalıgın gırdıgını goruncee beyınde asmıs oluyorsunuz bu dedıgım ıslemlerı ıkıserr gunnn vee fırsat buldukca yapın ıcınızde 5 er 10 ar dk kalsınn cıakrttınn zaten ufak ufak genısleme meydana gelıoo bu arada vajınadaa daha sonraaa esınızı cagırın yanınızaa o yaptıgnız salatalıgı bırlıkde tutun kontrol sızde olacak o sadece elınızın ustune elını koyacakkk bırlıkde yapacaksınızz 5 6 keree o sekıldee dahaaa sonraaa bırakın o ıslemı sızz karısmadan o yapsın yavas yavass komutları sızz verın yap yavas durr gıbı dahaa sonra en son yaptıgınız salatalıkdan bı boy buyuguu 2 parmagınızı yanyanaa getırın o kalınlıkdan bı tık dahaa fazlaa yaa gecıss yapmanın zamanı geldıı artıkk onu da aynı sekıldee ıcınıze aldıkdan sonra artık bıraz gevseyupp acık sacık fılımler ızleyıp o gecee yadaa hazır oldugunu bır gce fazla zaman gecırmeyın arasındn sız gevseyınce esınızın penısını elınızle sız tutup ıcınıze yavas yavas alınn kontrol sızde olck unutmayın ısteresenız kayganlastırıcı kullanabılrısınız ılk zamanlar su bazlı olanlardan secın doktorum banaa en rhat pozısyonunun bu durumdaa sızz usteykken oldugunu soylemıstı bolee soyleyınce zor gıbı gelıyo amaa gercekden en basıtı o esınız uzansın sız ustune cıkın comelın elınızee alın yavas yavsss oturun ustunee ben bıre bır buı yollardan gectımm ve bır hafta sonundaa artık kurtulmustummm :) 1 yılll gectııı darısı butun bu derdı cekenlereee sormak ıstedıgınız bısıler warsa ozelden yazın kızlarr banaa dua edın bır ewladımız olsun hayırlısı ılee

Arkadaşlar bende vajinusmus hastasıydım.rabbime şükürler olsun ki kurtuldum ve burayada sırf size yardımcı olmak için üye oldum.vajinusmusken sürekli takip ediyordum.şimdi kurtuldum ve bu durumda olmanın ne demek olduğunu çok iyi bildiğimden yardımcı olabilirim inşallah.bende bir çok şey denedim.ama sonuç hep fiyasko.baktım 1 yılı geride bırakıyorum artık öyle veya böyle bu işin üstesinden gelmeliydim.gittiğim bi kadın doğumcu bana anesteziyi önerdi.bende fırsat kaybetmeden yaptırdım.hiç birşey yapmamaktan iyidir diye düşündüm ve olduu..10 doz evde kullanmamız için vermişti ve ben 3 dozdan sonra gerek bile duymadım.hepsi çöp oldu.rabbime şükürler olsun şimdide çocuk istiyoruz..

neden 8 yıl beklediniz demiycem çünkü biliyorum bir erteleme hastalıgı bu. şu aşamada en mantıklı şey eşini karşına al konuş ve bu işi hakkı ile yapan bir dr a başvur bence
eşimle paranoyalarım yüzünden aramız kötü 30 seans psikolog seanslarından sonra şimdi uzman doktor olan cinsel terapist olanları araştırıyorum

Vajinismus belirtileri nelerdir?

Halk arasında cinsel ilişkiye girememe(ilk gece korkusu) olarak bilinen vajinismusun en tipik belirtileri nelerdir? Ülkemizde genellikle ilk cinsel denemesinde ortaya çıkan. Vajinismus kızları neler hisseder nasıl tepki verirler? Vajinismus hakında merak edilenleri Sentez Psikolojik Danışma Merkezi'nden Aile ve Evlilik Terapisti & Cinsel Terapist Güldane Işık Kavgacı Kadınlar Kulübü TV'ye anlatıyor.

Sevgili Kadınlar Kulübü üyeleri sizler için açtığımız Kadınlar Kulübü TV'ye ziyaret desteklerinizi bekliyoruz. Haydi bakalaım kadın dayanışması deyip sizleri sayfamıza davet ediyoruz :) https://www.kadinlarkulubu.tv/

X