Dilatör ya da parmak hangisi kolayına geliyorsa onu dene. Her gün biraz biraz içine almaya çalış. Parmakla deneyeceksen; serçe parmağının bir boğumunu bir günde, diğer gün iki boğum sonraki gün hepsini al. Bir günde hepsini yapmaya çalışma. Serçe parmağınla rahatça yapana kadar onunla devam et. Sonra yüzük parmağına geç ve onu da boğum boğum farklı günlerde yap. Ha yapabilirsen iki boğumu ya da hepsini aynı günde yap tabi. Buna da alıştıktan sonra diğer parmakta da aynı adımları uygula. Ennn sonn çift parmağa geç. Çift parmak denerken de yine boğum boğum ilerle.
Parmak egzersizi ya da dilatör denerken eşle denemeyin diyorlar doktorlar. Sen de eşinle denemeyi bırakıp önce parmak ya da dilatöre alıştır kendini
Uyuşturucu krem ya da spreye gelecek olursak; ben de kremi ilk kullandığımda oranın büyüdüğünü hatta sanki aşağıya sarkmış gibi bi şey hissettim. Baktığımda her şey normaldi. O sadece bi histi. Sonraki krem sürmelerimde biraz alışmıştım yakmasına vs. Bi gün yine krem sürüp dilatör deneyecektim ama krem canımı çok yakmıştı. Onun acısına ağlamıştım, belki de yaşadığım tüm zorluklara ağlamıştım krem bahanesi olmuştu, zoruma gidiyordu çünkü herkesin yapabildiği şeyi ben nasıl yapamam diye.
Lütfen sen de cesaretini topla ve her gün adım adım ilerle. Asla pes etme. Bugün olmuyor mu tamam olmasın ama yarın olacak. İlla olacak. Bi gün yapabildiğimizi bi sonrakinde yapamadığımız zamanların olması çok normal. Vücut yeni bi şeye alışıyor çünkü. İnşallah tez vakitte atlatırsın