Vajinismus !

gozderiko

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2019
66
11
8
37
Arkadaşlar merhaba. Vajinismus sorununu kendi kendine yenen arkadaşların fikirlerini ve yaptığı uygulamaları rica etsem yazabilirler mi ? Benim yaşadığım nedir bilmiyorum ama beni çok yıprattığı kesin dilatör ile egzersiz yapıp ilişkiye girme cesareti gösterememek. Parmak egzersizini de dilatörü de yapabiliyorum. Artık ne yapmam gerekiyor gerçekten bilmiyorum. Özgüvensizlik mi cesaretsizlik mi korkaklık mı artık ne derseniz deyin. Doktora gidenler dilatörden sonraki aşamalarınız neler lütfen yardım edin lütfen 9 ay oldu 9 koskoca 9 ay bu nasıl bir illettir beladır insanı canından bezdiren ..

Bu sorununuz hakkında psikoterapi aldınız mı? çünkü vajinismus daha çok kaygı tabanlı bir problem. alacağınız psikoterapi cinsel birleşmeye dönük algınızın değişmesine yardımcı olur. terapi almak istemiyorsanız vajinismus hakkında kendine yardım kitapları var onlardan faydalanbilirsiniz.

Canim ben yeneli 2 gün oldu. Ben de parmak egzersizi yapıyordum. Ve evde bir aparat yapmıştım onu kullanıyordum. Normal boyutlara yakındı ama gerçeğinden biraz daha küçüktü bu aparat. Çok da kolay alamıyordum. O yüzden ilişkiyi denemek istemedim, hazır olmadığımı düşündüm. Ama eşim gerçeğinin bunun için elverişli bir organ olduğunu, kolayca şekil alabilecegini ve yönlendirilebilecegini söyledi. Bir kez deneyelim olmazsa egzersizlere devam ederiz dedi. Ben de üste geçip denedim. Kegel egzersizleri denediysen orayı hareket ettirmeyi biliyorsundur zaten, biraz ıkınma hareketi ile kendini hazırla ve kendini zorlamadan alıştırmaya çalış. Sen üstte olduğun için korkacagin bir şey olmayacak. Zaten egzersizleri yapabiliyorsun. İnan bana korkacak bir şeyin kalmamış. Gerçekten yapmanın egzersizlerden daha kolay olduğunu görünce şaşıracaksın. O oraya kolayca giriyor ve boşluk neredeyse oraya ilerliyor. Hiçbir yerini zorlamıyor. Çünkü anatomik olarak yapısı parmaktan çok daha müsait. Bence eş ile denemelere başla mutlaka :)

Merhaba bende egzersizleri yaptım ama ilişki sırasında girmiyor nefes alıp veriyorum sadece başı cok az giriyor ordan sonrası girmiyor ne yapmam lazım yönümü ayarlayamıyrm üstte ve sırtım dönük deniyoruz

Nefes alın derin ve nefesi verirken itlesin eşiniz orada kasıyorsunuz ve kaslar kapanıyor bunu nefes yöntemi ile aşabilirsiniz. Zaten o bahsettiğiniz yeri geçtiğiniz an gerisi bomboş derin bir yer. Ayrıca pozisyon biraz yanlış ilk etapta siz yatın ve belinizin altına bir yastık koyun ve bacakları olabildiğince açın vajinanın yönü popoya doğru eğimli dümdüz veya yukarı doğru birşey girmez aşağa doğru eğim

Çok doğru ben de katılıyorum. Ben eşim üstteyken daha çok korktuğum için kendim üstte yüzüm eşime dönük şekilde denemiştim. birazcık ıkınma hareketi yap. Yani çiş yapıyormuş gibi. Orası biraz açılmış olacak birazcık aciyabilir korkmamaya çalış. Arkadaşın dediği gibi orayı geçince çok uzun bir boşluk var rahatça kayıp gidiyor sonrası. Bende 2. Bir boğum daha var ileride. Orayı da geçince sorun yok.

Merhaba herkese ben de 7 aydır vajinismustan muzdarip biri olarak bu platformda kadınların birbirine desteğini gördükçe üye olmaya karar verdim.Burada okuduğum başarı hikayeleri gittiğim psikoterapi seanslarından daha cesaret verici oldu benim için.Parmak egzersizi yapabiliyorum yaklaşık 2 aydır daha doğrusu nişanlıma yaptırıyorum yavaş yavaş kontrolü ona vermeye çalışıyorum.Bir kaç kez umutlanıp ilişkiye girmeyi denediysek de başarılı olamadık ilişkiyi deneme anında vajina girişinde yırtılma gibi inanılmaz bir acı hissediyorum dayanamayıp itiyorum onu.Parmak girişine ise alıştım artık hissetmiyorum bile fakat şöyle bir durum var nişanlım parmağını en fazla 1 boğum sokuyor ilerletmiyor girişe alışmamı istiyor.Bekaretimi parmak ile bozma fikrinden rahatsız oluyor ilk girişteki acı sorunu ortadan kalkarsa devamı gelir diye ümit ediyoruz.Geçtiğimiz hafta dilatör ve gleitgelen adlı jelden edindim.Bugün regl olduğum için denemelere başlayamadık gelecek hafta başlayacağız inanın nasıl çözeceğimi bilemez haldeyim kendimi pek iyi hissetmiyorum.Desteğiniz benim için de çok önemli arkadaşlar.

Dilatör nedir bilemiyorum ama bizde 3kez denedik. İlk ikisinde kasılmaktan bacaklarım titriyordu. Öyle düşünün. Sonra 3.denemede acımayacak Die kendimi telkin edip zevk almaya calıstım. Sadece yarısına kadar girdi. Yani nasıl anlatsam henüz tam bir birleşme olmadı bize göre. Durum normal değil elbette ama belki zamana ihtiyac vardır . Siz hiç terapi aldınız mı? Ben almayı da düşünüyorum böle giderse

Öncelikle sizi tebrik ederim yarısını bile alarak büyük yol kat etmişsiniz mutlaka devamı gelecektir diye düşünüyorum.Ben de ilk denemelerde ağlama krizi,mide bulantısı,çarpıntı,bacaklarımı kilitleme,partnerimi itme gibi istemsiz davranışlarda bulunuyordum Ağustos ayında uzman bir psikiyatr ile görüşmeye başladık bu şekilde panik seviyem epey bir aşağı seviyeye indi tabi tamamen yok olmuş değil.Dilatör bir çeşit aparat nasıl desem birkaç çeşit boyu var p****s gibi onunla alıştırma yapılabiliyor.Ben forumda birkaç kişinin bu şekilde yapabildiğini duyunca internet üzerinden satın aldım ben de.Terapi aldık çift olarak ama dediğim gibi ödevler belli zaten asıl mesele cesaret gösterip birleşme anında ortaya çıkan anksiyete durumunu yenmekle ilgili doktor bana korkularının üzerine gitmeden çözemezsin yavaş yavaş küçük adımlarla çözebilirsiniz bu durumu demişti ve adım adım ödev vermişti.2 parmağa kadar alabiliyorum alırken biraz acıyor ama girdikten sonra anlamıyorum bile orada olduğunu.Aslında mesele bu kadar büyütülecek bir mesele değil diyorum kendi kendime ama bilinçaltında korkuları tam bitiremedim demek ki inşallah bu ay içinde bu korkuyu tamamen yenme hedefi koydum kendime.

Bu arada bugün üye olduğum için tam olarak yazınıza cevap verip veremediğimi göremedim hata yaptıysam kusura bakmayın lütfen.

Öncelikle sizi tebrik ederim yarısını bile alarak büyük yol kat etmişsiniz mutlaka devamı gelecektir diye düşünüyorum.Ben de ilk denemelerde ağlama krizi,mide bulantısı,çarpıntı,bacaklarımı kilitleme,partnerimi itme gibi istemsiz davranışlarda bulunuyordum Ağustos ayında uzman bir psikiyatr ile görüşmeye başladık bu şekilde panik seviyem epey bir aşağı seviyeye indi tabi tamamen yok olmuş değil.Dilatör bir çeşit aparat nasıl desem birkaç çeşit boyu var p****s gibi onunla alıştırma yapılabiliyor.Ben forumda birkaç kişinin bu şekilde yapabildiğini duyunca internet üzerinden satın aldım ben de.Terapi aldık çift olarak ama dediğim gibi ödevler belli zaten asıl mesele cesaret gösterip birleşme anında ortaya çıkan anksiyete durumunu yenmekle ilgili doktor bana korkularının üzerine gitmeden çözemezsin yavaş yavaş küçük adımlarla çözebilirsiniz bu durumu demişti ve adım adım ödev vermişti.2 parmağa kadar alabiliyorum alırken biraz acıyor ama girdikten sonra anlamıyorum bile orada olduğunu.Aslında mesele bu kadar büyütülecek bir mesele değil diyorum kendi kendime ama bilinçaltında korkuları tam bitiremedim demek ki inşallah bu ay içinde bu korkuyu tamamen yenme hedefi koydum kendime.

Asıl korkutan sey ne? Benim canımın yanacak korkusu. Bence asıl bulmanız gerek.

Ben size özelden yazayım 1,5 yıl falan ugrastı Bi arkadasım doktora gitmeden çözdü onlar bu sorunu ama neler yaptı sorayım

Çok olmuş canım kendini çok kasma rahat bırakmaya çalış bende ilk gece kastım kendimi olmadı ilk 1 hafta izin vermedim 1 haftanın sonunda oldu o da zar zor oldu çok acıdı ağladım bile ama geçti gitti. Bende de arada bir ilişkideyken ağrı oluyo bir baskı hissediyorum bazen yanma da oluyor neden olabilir

Ben size özelden yazayım 1,5 yıl falan ugrastı Bi arkadasım doktora gitmeden çözdü onlar bu sorunu ama neler yaptı sorayım
Kesinlikle bende de canımın acıma korkusu var.Son derece modern,baskıdan uzak ve cinsellikle ilgili teorik anlamda okumuş araştırmış bilgisi olan bir insan olmama rağmen böyle bir durumun içinde olmak gerçekten çok canımı sıkıyor. Özelden mesajınızı bekliyorum çok sevinirim.

Arkadaslar bana ankarada uygun fiyatli biyerler onerirmisiniz . Hera klinik epeyi pahali diye bliyorm asgari ucretle calisan insanlariz bende esimde .uygun yerler bilen onersn ltfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…