• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus yaşayanlar normal doğum yapabiliyor mu?

33Kibarcik33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2020
31
10
38
29
Merhabalar bende vajinismus yendim çok şükür 🌸 yeni yazılar okudum ve birçok kişi vajinismus yaşadığı için normal doğum yapamadığını söylemiş bu durumu atlatıp normal doğum yapanlar var mı? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ?🌸

O kullanabilirsiniz bizzat benim :) vajinusmus bitti mi tamamen bitiyor zaten hamile kalacak tecrübeye sahipseniz olay bitmiştir. Ha doğum korkusu yok muane tabiki herkes kadar oluyor. Dr uma sormuştum geçmişte böyle böyle normal doğurabilir miyim diye çatı muanesi olurken kendine güvenirsen yaparsin dedi. Ben de düşündüm belki de vajinusmusken bunu yenmek hamile kalabilmek o kadar alttan muane çatı kontrolü normal insanlar için bile zorken ben daha zorunlu başardım daha cesaretliydim bunu da yaparım dedim doğurdum . üstelik ilk doğumum olmasına rağmen rahim ağzının açılması da dört saatte tam aciklikla doğuma girdim.bu da isin iyi yani oldu vajinusmus egzersizlerinin artisiydi diye düşünüyorum ya da allah yardım etti başlangıç kolay olmadi bari bu kolay olsun diye :) kendinize güvenin yaparsiniz emin olun

Bende aynı şekilde 3 ay gibi bi süre vajinismus yaşamıştım. Normal doğum yaptım bebeğin suyu azaldığı için suni sancıyla olmuştu. Zor evet ama vajinismusla doğumun alakası yok bence

Ben vajinusmusu yenmeden tedavi sırasında gebe kaldım şuan normal doğum yaptım ❤️ İstersen herşey olur sormak istediğin ne varsa sor 😘

Merhaba. Yenmeden nasıl oldu doğumunuz? Ben yenip hamile kalmama rağmen doktorum yapamayacağımı söyleyip beni sezaryene yönlendirdi. Çok moralim bozuldu. Zaten korkuyordum ya kasarsam ya bebeğe zararı olursa diye. Doktorun desteğine ihtiyacım varken o tam tersi korku senaryoları ile doldurdu beynimi :(

Back
X