Vajinismus ve isteksizlik

krmk

Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2024
1
0
6
Çaresizim lütfen yardım edin. Yaklaşık 2 senedir evliyim. Eşimle cinsel ilişkiye giremiyorum. Başta ilişkiye giremeyince kadın doğuma gittim fiziksel bir durum olabilir mi diye bir problem olmadığını söyleyip kitap önerdi olmazsa 1 ay sonra gel dedi. Burda yazan birçok şeyi okudum denemeye çalıştım ama parmak egzersizi de dilatör de çok rahatsız edici geliyor yapamıyorum. Bi gelişme olmayınca tekrar doktora gittim alttan muayene yaptı ne kadar gerilsem ve zorlansam da parmağını sokmasına izin verdim. Ciddi bir seviyede vajinismus olduğunu düşünmüyorum ama terapi alman gerek dedi. Bir süre daha erteleyip çaresiz kalınca anneme söyledim biraz da onun zoruyla terapiye başladım. Uzunca bir süredir devam ediyorum ama verdiği ödevleri düzenli yapmadım hep çeşitli bahaneler bularak. Bazen ilerleme oldu bazen başa döndüm. Yakın zamana kadar rahat ve istekli olduğum denemeler çoğalmıştı. Sonrasında bir kaza geçirdim. Onun etkisiyle bu konu biraz rafa kalktı. Şimdi ise hiç ama hiç isteğim yok hatta eziyet gibi geliyor denemek eşim yaklaşmasın diye sürekli kaçınıyorum ve bugün bunun farkında olan eşim artık öfke patlaması yaşadı onu sevmediğimi hatta istediğim erkek olmadığını düşünüyor. Artık ben bile emin olamıyorum. Normalde hiçbir problem yok seviyorum öpüyorum kokluyorum ama bir eş olarak neden istemiyorum? Ona da hak veriyorum ben de artık bıktım çözülsün hatta bebeğimiz olsun istiyorum. Terapi de işe yaramadı artık ne yapacağımı bilmiyorum.

Maalesef bu durumu evliliginize de etkiler ve etkiliyorda belliki... bu durumun cozulmesi icin terapi , destek, pratik sart. Yoksa kendiliginden duzelecegini zannetmiyorum. Hersey kafada bitiyor aslinda ve gayret gerekiyor. Dua edin ve elinizden geleni yapmaya calisin. Zamanla olacaktir.

Cinsel birlikteliğin olamaması sürekli aynı döngüde olup başarısız hissetmek sizi umutsuz hale getirmiş, pes etmiş vaziyette duruyorsunuz. Malesef kendiliğinden düzelmiyor, 2 sene yaşadım bu illeti aylarca terapi aldım ve minik minik aşama kaydederek cözdük. Öncelikle bence iyi bir terapist bulun, egzersizlerden kaçmayın, acıyı beynimiz üreriyor büyük ölcüde ilk ilişkiden sonra neredeyse hiç kalmıyor inanın yendikten sonraki mutluluğunuz evliliğin selameti için eşinize olan sevginiz için pes etmeyin, sabırlı olun yol almaya bakın

Burada çok kez önerildiği için yazıyorum online tedaviyle bile yenenler var Dr nazife ergen. Bütçe ayırın bunu çözün veya kendiniz dilatör çalışın yoksa evliliğiniz bitecektir maalesef ki. Sizi bu konuların konuşulduğu sayfaya etiketleyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…