• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus tedavisi

Merhaba.
Ben 3 yillik evli vajinismus hastasiyim. Daha once baska doktorlara da basvurduk fakat sonuc alamadik. Yarin cok iyi bir klinikte tedaviye baslicam insallah. Eger bu sorunu yasamis ve tedavi olanlar varsa lutfen tedaviyle ilgili bana bilgi verebilir mi? Kafamda buyutmemek icin bu sorunu halletmis kisilerin destegine ihtiyacim var... Yardimci olursaniz cok sevinirim.
Merhaba konuyla ilgili bir çözüm bulabildiniz mi?

Öncelikle merhabalar. Bende 1 yıl boyunca bu sıkıntıyı yaşamış ve atlatmış biri olarak yazıyorum sizlere. Hele ki Eşiniz benim eşim gibi destek vermiyorsa özellikle çok çok sıkıntılı bir süreç rabbim yardım etsin. O yıllarda doğuda bir mahrumiyet bölgesinde yaşıyordum. Gidebildigimiz doktor , normal bir devlet hastahanesinde psikiyatri oldu . Sizlere nasıl tedaviler uygulandı bilmiyorum ama ben aklımda kaldığı kadarıyla yazayım . Bir hafta boyunca kendi cinsel organıma baktım ilk olarak . Sonrasında eşimle birbirimize cinsel bölgeler hariç masaj yaptık . Sonrasında işin içine cinsel bölgeler de girdı . Sonrasında da parmak egzersizine geçtik . Tabi bu arada tedavinin başından sonuna kadar Kegel egzersizi yaptık .parmak egzersizini tabiki yapamadım . Çok ağladım üzüldüm ama pes etmedim . Bu aşamada tedavide geriye döndük , masajlara vs devam ettk. Parmak egzersizi aşamasına tekrar geldik . Ve bu sefer yaptım parmak egzersizini. Sonrasında da eşimle denemeye geçtik . Şunu soyleyeyim ama tedavi surecinde bu aşamaya kadar kesinlikle deneme yapmadık. Eşimle de tabiki ilk denemelerde olmadı . Ama en azından kadamda parmakla olursa diğeri de olur fikri oluştu . Jel de kullandık ve inandım sonunda da oldu . Siz de inanın hakikaten tüm ictenligiml é söylüyorum kaybettiğiniz o yıllara değmez. İnanın kendinize lütfen .

Ne demek canım şuan çaresizliğini biliyorum 7 ay yaşadım ama sana bunu en içten duygularımla söylüyorum bu muydu diyeceksin acı falan Yok 3 cm kadar girmesine izin vereceksin devamını hissetmeyeceksin emin ol inşallah yenersin
Benimde girdikten sonra aciyor. Yani duvar gibi var orasi aciyor..

Ben su an ankarada hera klinikte vajinismus tedavisi görüyorum bingölden geldim. Tedavinin son günümdeyim ve işimle birazdan deniycez. Rahat mıyım diye sorarsanız hayır biraz tedirginlik var ama yapabildigimi gördüm sonuç alınca tekrar yazacam size gün içerinde ve tedavi süresinden detaylıca bahsedcm inşallah
Mrb hera klinikte tedavi gordugunu yazmissiniz tedaviniz nasil sonuclandi mi klinikle ilgili dusunceleriniz neler bende gitmeyi dusunuyorum da yardimci olurmusunuz

Ben de yazayım canım .Vajinusmusu sadece bir doktora gittikten sonra çözdüm .Parmak tedavisi diyorlar bir seansta baya yol aldım .Param olmadığı için bir daha gidemedim ..Doktorun vermediği tavsiye şuydu Arkadaşım verdi .Üste ol ilişkide dedi hakimiyet sende olur .Ve ben üste ilişki yaşadıktan sonra aştım .Ama en önemlisi şuydu parmak tedavisi ondan sonra üste olmaya cesaret ettim

Back