canım yazdığıma tam dikkat etmemişsin sanırım, vajinismus muyum bilmiyorum demiş ya arkadaş bende dedim ki, korku ne olursa olsun eşiyle beraber olamama durumu vajinismustur, (en azından bizim bildiğimiz kadarıyla), psikolojik bir durum fizyolojik değil yani kendine hasta gözüyle bakmasın diye söyedim, bazı arkadaşlar bu durumu yapısal sanıyor çünkü, ama dedim hata hastalığa isim bulmak,bunu düşünmeyin ortada hastalık yok unutun demekle söylemek istediğimde, kendinize hasta muamelesi yapmayın, hani hep ben hastayım dedikçe insanlar daha da kötüleşir ya. işte bu anlamda söyledim.
canım sizde dikkat etmemişsiniz sanırım zaten psikolojik , fizyolojik değil dedim ben. yani kendinizi hasta gibi görmeyin, kendinize acımayın asla, siz eksik değilsiniz.bak mesela ağladım demişsin ya bende çok ağladım , intihar günah olmasa ve arkamdan üzülenler olmasa dedim kendi kendime. ama kendime acımayı bıraktığımda çözüm aramaya başladım ve işte tam da bu noktada aştım vajinismusu.moralinizi bozmayın diyemem insanın elinde değil biliyorum ama acaba hasta mıyım diye düşünmeyi bırakıp, hastalığı kafanızdan atıp, benim kedi köpek korkusu, örümcek korkusu gibi bir korkum var ve bunu nasıl aşarım, onu gözümde büyüterek değil, hafife alarak, üstüne giderek diye düşünüp pes etmemek lazım. bu arada eşiniz de anlayış göstermeli benimkide bir süre hep kontrol onda olsun istedi ama nafile, kontrol bende olduğunda oldu.