Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

tatlım sakin ol önce yıpratma kendini korkacak birsey yok inan buna ben 8 ay sonra yendim yazık etmişim kendime diyorum
mutlaka önce vajiyi tanımalısın be hiç dokunamıordum bile ama oraya birseyin senın kontrolunde girdiğini ve canının hiç yanmadığını gorunce agzın acık kalıyo sonra acayip bir cesaret ve bakıyorsun olup bitmişşşş

Evet suan asla dokunacak dedikleriniz imkansız gibi geliyo suan okadar cok korkuyorumda anlatamam beni en iyi sizler anlarsınız çünkü en iyi yaşayan bilir kimse ilede paylasamiyorum;(((( esim şimdi evde birkaç ısı icin çıkacak ve o çıktığında duş alıp aynayla bakıcam ilk önce ben Dr gittim kendimi okadar kasmisimki kızligimi bile göremedi yavrum derin nefes al ıkın dedi ben agliyordum utaniyodum sonra ikininca gördü hiçbir problem yok yavrum dedi vajinusmus dedi psikiyatr gittim ama ısrarla eşinin olması şart o olmazsa devam edemem dedi beni yarı yolda bıraktı;((( :43:

ya şimdi bakıyorum 16 kişi konuyu okuyo yazıyo günde kim bilir kac kişi bu dert için derman arayıp da okuyo acaba allah ım sen herkese yardım et biz kurtulduk onları da kurtar bu dertten şimdi aklım hep burada internetim yok ama telden baglanınca ilk işim buraya girmek belki birilerine yardımım dokunur diye

Okuyup okuyup yorumlarınızı agliyorummm;(((((((

süperrr bu yaa :) bende raporumu vereyim aksamı bekleyemedim hafta içi pek denemeye fırsatım olmuyo yorgunluktan.. iki paramagın tamamını alabildim sonunda:) zarın kenarları sıkıyo bıraz parmagımı cok net hıssedıyrm bıde tuvaltm gelıo gıbı oluyo onun dısında agrı hıc olmadı.. bide ben bphtni cok kullanıyorum, bi zararı olmaz umarım onu surunce rahatca parmkları yerleştirebiliyorum nası gidiyorum kılavuzcum ?? :)

harika:46: :46:bak dediğim gibi kendini rahat bıraktın mı ağrı yanma oldu mu bekledittin mi parmağını içerde ve de derince nefes aldın mı giriyor hepsi sen de gördün artık kendine güvenin daha da artmıştır di mi:34: merak etme benim de sıktı ilkinde baya ama bikaç denemden sonra gevşeyecek iyce daha rahat yapacaksın,o tuvalet hissi acayip bişi tam altıma yaptım diyorsun ama hiç bişi yok:1: baskıdan dolayı öyle hissediyoruz o da geçecek p..de o his hiç olmadı ben de:32:,ne güzel işte bak kendin denedin gördün ağrı acı yok hepsi kuruntuu sadece olursa yanma batma ya da basınç hissi var onlarda herkes de olmuyor hele ki rahatlatırsan kendini daha az olur ve geçer bunlar dayanaılmayacak şeler değil zaten biraz sabır istiyor hepsinden kurtulmak için,ben de jel ve bepanten kullanıyorum bepanten tahriş olursa iyi geliyor zararı olcağını sanmıyorum prospektüsü okursan üstünde yatak yaraları yazıyor yani tahrişten bahsediyor:1:
canım bence haftaiçi de egzerszilere çalış aksatmadan ,ben de işe gidiyorum çok yoruluyordum ama aksatmadım hiçç sen de aksatmamaya bak tv aç bişiler izle komeedi olursa daha güzel olur çünkü orası gülerken esniyor hem canın sıkılmaz hadi az kaldı sona yaklaşmana:32:

afedersin,z ama sanki büyük abdestim gelmiş gibi ıkındım bide çiş yaptıgımız yerin altı acıldı ama onun üstünda minnacık bi daire var kapalı gibi. onun hemen altında hindi bibbiriği gibi bi et var on ney anlamadım o daireye giricekse nasıl girilcek yaa :(

Cnm ben kadın doguma gittim Dr kızligimi göremedi okadar kasiyormusumki o anda pelvis die bı kas varmış o girişi kapatıyormuş seninde gördüğün o olmalı sonra Dr bana yavrum korkma derin nefes al ıkın demişti öle gördü ;((( ben daha elime ayna alipta başlayamadim bile esim evde gitsin başlıcam inşallah ama imkansız gibi geliyo;(((

Merhaba arkadaşlar ben yeni evliyim benm sorunum içime girebiliyor eşim ama bende acı oluyor o yüzdende bi daha ki sefere yine acıcak diye korkuyorum. Doktora gitim enfeksiyon dedi ilaçlarımı fitillerimi kullandım.2 hafta geçti yine denedik acı oldu:( Kendi kendime parmağımı sokabiliorm iki parmkta soktuğum oluyor ama o kadar güzel bi önse... ardından ıslaklıkta varken gel gelelim yine acı oluyor bende dayanamıyrm devam etmesini istemiyorum :( Jelle falan uyuşsun istemiorm kendim yenmek istiyorum bu durumu girmesi herşeyi normal sonuna kadar bile girebiliyo ama tek sorun bende acı olması ne yapmam lazım kızlar Allah rızası için yardım edin :(

Evet suan asla dokunacak dedikleriniz imkansız gibi geliyo suan okadar cok korkuyorumda anlatamam beni en iyi sizler anlarsınız çünkü en iyi yaşayan bilir kimse ilede paylasamiyorum;(((( esim şimdi evde birkaç ısı icin çıkacak ve o çıktığında duş alıp aynayla bakıcam ilk önce ben Dr gittim kendimi okadar kasmisimki kızligimi bile göremedi yavrum derin nefes al ıkın dedi ben agliyordum utaniyodum sonra ikininca gördü hiçbir problem yok yavrum dedi vajinusmus dedi psikiyatr gittim ama ısrarla eşinin olması şart o olmazsa devam edemem dedi beni yarı yolda bıraktı;((( :43:

canım sen gene üzgünsün ama böyle olmaz kendine çeki düzen ver ya yapacaksın cesaretli ol değmez gözyaşlarına göreceksin:34: bak ben de oraya dokunamıyordum bakmaya korkuyordum ya inan ama baktım ki bir sene geçmiş hala tık yok artık yeterrrr be dedim yapacaksın kendine gel cesaretlen deyip bşaladım egzersize korkulacak bişi yok gerçekten yapınca anlayacaksın,tamam eşin çıksın evet duş al seni rahatlatır sonra al eline aynaı bir güzel incele girişleri gör bugün sadece bunu yapsan bile yeter tamam sana özelden link gönderiyorum ordan anatomik bilgi edinebilrisin resimli hadi kolay gelsin

titremek bacak acamamak bunlar baslarda normal. sakin ben daha ileri seviyedeyim diye düsünme. egzersize oturmadan önce sirayla
bacaklarini havaya dik ve kas, bir kac dakika beklet. artik kasilmaktan yorulsun ve yere indir rahatla.
kalcani sik ve kas. birak
ellerini sik ve kas birak.
omuzlarini sik ve kas ve birak
sonra yüzünü 100 tane limon yemis gibi burustur, kas ve birak. egzersize baslamadan bacaklarini bir daha kas acisin, dermani kalmasin hehe sonra rahatca gevse. deriiin nefes al burundan ve agizdan ver. 8 saniyelik nefesler.
otururken bagdas kurup oturmaya calis, uyurken de bacaklarini acip uyu. alissin =).
cisini yaparken 3 saniye tut, 3 saniye birak (akit), tut birak tut birak. anatomiye ek olarak, bunlara da yavastan basla. giderek ihtiyacin olmayacak zaten.

Selacim yazılarını dikkatlice okuyordum sonlara dogru otururken bacaklarını bağdaşdı kur ve yatarken de açıp uyumaya alış yazmissin tam o anda fark ettimki bacaklarımı birbirine simsiki birlestirip öle kasmisimki bı an senin dediğini yaptım kendimden güldüm bağdaşdı kurduğumda bacak aramin kasilmaktan sancidigini hissettim;))

Merhaba arkadaşlar ben yeni evliyim benm sorunum içime girebiliyor eşim ama bende acı oluyor o yüzdende bi daha ki sefere yine acıcak diye korkuyorum. Doktora gitim enfeksiyon dedi ilaçlarımı fitillerimi kullandım.2 hafta geçti yine denedik acı oldu:( Kendi kendime parmağımı sokabiliorm iki parmkta soktuğum oluyor ama o kadar güzel bi önse... ardından ıslaklıkta varken gel gelelim yine acı oluyor bende dayanamıyrm devam etmesini istemiyorum :( Jelle falan uyuşsun istemiorm kendim yenmek istiyorum bu durumu girmesi herşeyi normal sonuna kadar bile girebiliyo ama tek sorun bende acı olması ne yapmam lazım kızlar Allah rızası için yardım edin :(

merhaba enfeksiyon demişsin acaba tam olarak geçmedi mi ki geçmediyse acı ondan devam edebilir acı tam olarak nerde girişte mi sonda mı,bu arada jel uyuşturmuyor cnm sadece ıslaklığı artırıyor girişi kolaylaştırıyor

merhaba canım.ilk zamanlar gitgellerde hepimizde oluyor merek etme sonra zamanla azalıyormuş.kayganlaştırıcı jel ve bepanten krem(mavi)kullanırsan en azından tahrişi önlemiş olursun böylece hissettiğin yanma da azalmış olur.eğer enfeksiyom kaynaklı değilse o bahsettiğin acı sen deneme yaptıkça azalacak

hoş geldin canım süpersin:124: 4dü de yaptın yavaş yavaş artık bütün yanmalar sızılar geçecektir ben de senden bir adım gerideyim 3 denedik:32: ve sende de oluyordu ya o son noktaya değerken ki ağrı yani basınç hissi azaldı baya gitgel de iyi gidiyor tam rahat olamıyorum hala ama sonuna kadar sabrediyorum dediğin gibi dayanılmayacak bir durum değil,biz de ilk 2sinde oldu boş.. ama 3 de olmadı miki gitgel yaparken küstüü:1: benim de jel bitti 45liraya almıştım çok pahalı be bir daha almam, bende şu ultrason jelnden alayım yaw hem daha büyük hem de daha ucuz

Ben okeyin bı helini aldım asırı memnunum evet iliskiye hala girmedim ama dönerken bile kendimi kasmasam hemen olur birde sıcaklık veriyo Buda hazzı arttırıyor birde uygun ve baya bı fazla

merhaba enfeksiyon demişsin acaba tam olarak geçmedi mi ki geçmediyse acı ondan devam edebilir acı tam olarak nerde girişte mi sonda mı,bu arada jel uyuşturmuyor cnm sadece ıslaklığı artırıyor girişi kolaylaştırıyor

Ben her anında acı hissediyorum girişinde de ilerisinde de.. 2 hafta antibiyotk ve fitil kullandım geçmemesi saçma geliyor çünkü önceden ağrıdan ve yanmadan dokunamzdm bile tuvaletimi yprken yanmada olurdu şimdi hiç bi şikayetim yok ve 2 parmağımıda sokabiliyorum hiç acıma olmuyor herşey pe..si sokmayla başlıyor. ben bu gece kesin yapmak istiyorum bu işi artık normal kremle denesem girişine ve p.. se sürsem olur mu sence. Bu arada yardımın için çok saol canım bide hangi pozisyonlar daha kolay oluyor?

harika:46: :46:bak dediğim gibi kendini rahat bıraktın mı ağrı yanma oldu mu bekledittin mi parmağını içerde ve de derince nefes aldın mı giriyor hepsi sen de gördün artık kendine güvenin daha da artmıştır di mi:34: merak etme benim de sıktı ilkinde baya ama bikaç denemden sonra gevşeyecek iyce daha rahat yapacaksın,o tuvalet hissi acayip bişi tam altıma yaptım diyorsun ama hiç bişi yok:1: baskıdan dolayı öyle hissediyoruz o da geçecek p..de o his hiç olmadı ben de:32:,ne güzel işte bak kendin denedin gördün ağrı acı yok hepsi kuruntuu sadece olursa yanma batma ya da basınç hissi var onlarda herkes de olmuyor hele ki rahatlatırsan kendini daha az olur ve geçer bunlar dayanaılmayacak şeler değil zaten biraz sabır istiyor hepsinden kurtulmak için,ben de jel ve bepanten kullanıyorum bepanten tahriş olursa iyi geliyor zararı olcağını sanmıyorum prospektüsü okursan üstünde yatak yaraları yazıyor yani tahrişten bahsediyor:1:
canım bence haftaiçi de egzerszilere çalış aksatmadan ,ben de işe gidiyorum çok yoruluyordum ama aksatmadım hiçç sen de aksatmamaya bak tv aç bişiler izle komeedi olursa daha güzel olur çünkü orası gülerken esniyor hem canın sıkılmaz hadi az kaldı sona yaklaşmana:32:

ıkı parmak imkansız diyordum şimdi imkansız olmadıgını gördüm egzersiz yaptıkca kendime olan inancım artıyo çok mutlu oluyorum tabi..
haklısın yorgunluktan ölsemde hafta içide denemeliyim bu kadar ugraşmışken başarısız olmak istemiyorum artık.. bu aksam eşimin işaret parmagyla denemeye çalışcagım gerçi parmakları cok kalın benım iki parmga bedel :) inş. bundada başarılı olurum

arkadaşlar ben mum seviyesini denicem iyi güzel de kalınlığı fazlamı nee...nerdeyse p......s kadar yaa....denemesemmi acaba rimel kalınlığına devam edip sonra eşimi denesem...bu mumu denemek yerine eş aynı:))fikri olan varmı???

Ben her anında acı hissediyorum girişinde de ilerisinde de.. 2 hafta antibiyotk ve fitil kullandım geçmemesi saçma geliyor çünkü önceden ağrıdan ve yanmadan dokunamzdm bile tuvaletimi yprken yanmada olurdu şimdi hiç bi şikayetim yok ve 2 parmağımıda sokabiliyorum hiç acıma olmuyor herşey pe..si sokmayla başlıyor. ben bu gece kesin yapmak istiyorum bu işi artık normal kremle denesem girişine ve p.. se sürsem olur mu sence. Bu arada yardımın için çok saol canım bide hangi pozisyonlar daha kolay oluyor?

ben de ik başlarda yanma baya oluyordu ama azaldı , benim girişte değil de son noktada oluyordu yanma hafifledi ama ,canım bebeğı yağı vazelin gibi kremler enfeksiyon yapabiliyormuş o yüzden riske atma deneme derim jelin varsa ya da bepanten(mavi olan) varsa bunlar iyi geliyor tahrişi önlüyoror, ben de yeni yendiğim için sana pozisyon öneremeyecem o kadar ilerlemedik çünkü biz hep klasik pozisyonda deneme yapıyoruz alışmak için :9:, ama bu pozisyon kişiye göre değişiyor kimi üstte kimi altta rahat hissediyor siz de deneyin hangisi sana rahatsa onda devam ederisniz

merhaba canım.ilk zamanlar gitgellerde hepimizde oluyor merek etme sonra zamanla azalıyormuş.kayganlaştırıcı jel ve bepanten krem(mavi)kullanırsan en azından tahrişi önlemiş olursun böylece hissettiğin yanma da azalmış olur.eğer enfeksiyom kaynaklı değilse o bahsettiğin acı sen deneme yaptıkça azalacak

Enfeksiyon olmaması gerekiyor çünkü 2 hafta tedavi gördm hemde yanma kızarıklık gibi şikaytlerimde yok parmağımıda soktuğuma göre enfeksiyonla ilgili bi problem yok gibi gözüküyo. Tavsiye ettğin şeyi en yakn zamanda alıcam umarım bi faydasını görürüm. ben acı hissettiğim an hep böle devam edicekmş gibi geldğnden devam edemiyorum sanırım hata bende :(

inceledin mi cnm anatomiyi

Sekerparecimmmm cocuk gelişimi ve egitimi okudum aslında vajinayi ince ayrıntılarına kadar iyi tanıyorum;((eminim kızmışsindir şimdi bana ama korkumu anlatamam canım acicak diye korkuyorum;((((benimki birbucuk yıl oldu şimdi esim uzanıyor evde o gitsin anında yapicam dediklerini bir bir

arkadaşlar ben mum seviyesini denicem iyi güzel de kalınlığı fazlamı nee...nerdeyse p......s kadar yaa....denemesemmi acaba rimel kalınlığına devam edip sonra eşimi denesem...bu mumu denemek yerine eş aynı:))fikri olan varmı???

canım sen nasıl mum diyorsun anlamadım ama beyaz mumun çevresi 5-6 cm p..s ise 12-13 cm üstünde genellikle.eş denemesine hazırsan deneyebilirsin tabi ama öncesinde egzersiz yaparsan ya da en azından aparatı 10-15 dak içinde bekletirsen daha rahat edersin

ıkı parmak imkansız diyordum şimdi imkansız olmadıgını gördüm egzersiz yaptıkca kendime olan inancım artıyo çok mutlu oluyorum tabi..
haklısın yorgunluktan ölsemde hafta içide denemeliyim bu kadar ugraşmışken başarısız olmak istemiyorum artık.. bu aksam eşimin işaret parmagyla denemeye çalışcagım gerçi parmakları cok kalın benım iki parmga bedel :) inş. bundada başarılı olurum

ha işte süper haber bu eş parmağıyla daha garanti diyebilirim merak etme gözünde kokutma öle biizmkilerden büyük ama eş parmağı daha rahat sen yönlendirisen daha kolay olur önce işaret ardından orta parmak,o da alıştıktan sonra iyce rahatlayınca 2 parmak o da rahatlayınca p..dneme zamanı gelmiş demektir biri rahatlamadan diğerine geçme tamam cnm:34:

ben de ik başlarda yanma baya oluyordu ama azaldı , benim girişte değil de son noktada oluyordu yanma hafifledi ama ,canım bebeğı yağı vazelin gibi kremler enfeksiyon yapabiliyormuş o yüzden riske atma deneme derim jelin varsa ya da bepanten(mavi olan) varsa bunlar iyi geliyor tahrişi önlüyoror, ben de yeni yendiğim için sana pozisyon öneremeyecem o kadar ilerlemedik çünkü biz hep klasik pozisyonda deneme yapıyoruz alışmak için :9:, ama bu pozisyon kişiye göre değişiyor kimi üstte kimi altta rahat hissediyor siz de deneyin hangisi sana rahatsa onda devam ederisniz

:))) Ne güzel canım yenmşsniz bende en yakn zamanda kremleri almalıyım demek tahriş olduğu için acı oluyor aslında bayada ıslak olduğunu söylüyordu eşim ama demekki yeterli deilmiş. Bunu yenebilirm dimi çok büyütüyorm kafamda hep ağlayasım geliyor neden bunca zamandr herksn yaptğı şeyi biz yapamıorz diyorum hep:( Bide herzaman bu jellerle mi yapıosun normal denediğinzde yine aynı acı oluyormu canım

Back
X