Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Merhaba 5. Ayıma gireceğim gerek hayat yoğunluğumuzdan vs vs hala tık yok vemcaine yerine bu spreyi vermişler nasıl kullanmam gerektiğini bilemedim düz sıktım ama bir etki göremedim lütfen yani lütfen artık tam anlamıyla yardımcı olabilir misiniz öncesinde doktora gidip tedavi olmadım en ileri gittiğim bayram ilk günüydü köpek gibi bir pozisyondaydım yüzüm üst vücudum yatağa yatık kalçam hafif yukarıda deneye deneye öyle biraz alışmıştım önceleri daha çok kasıyordum o pozisyon ve o an biraz alıştım sanki çok az kalmış gibiydi hafif acı hissettim ama devam edemedik o bölgeyi penisi hissettim ama sanki tam önünde yani sonrasında deneyemedik sonra bayram cart curt kaldı yine lütfen yardımcı olun bunların etkisi olur mu krem sprey sadece psikolojik rahatlatma kendini kandırma mı ney bunalıma gircem bıktım artık isyana geçiyom birşey yapasım gelmiyor burada medet ummak da bilmiyorum değişik geliyor herkesin işi gücü var benmke ilgilenemez sadece başlara nazaran o bayram günü denediğimiz derin nefes alıyorum ve direndim sanki kalçamı bi an havaya kaldırsam olacaktı ama o acıyı tam anlamı ile hissetneye cesaret edemedim kayganlaştırıcı olarwn da bebe yağı kullanıyox yardımlarınızı önerileriniz bekliyorum moralim bozuk hassasım üsluba da çok takılıyorum hassas olduğum bi konu old için ona göre yanıtlarsanız sevinirim teşekkür ederim şimdiden
Aynı yollardan geçmiş insanlar olarak bizi bizden başkası anlayamaz 😊 Öncelikle sakin olmalısın çünkü denemeye cesaretin varsa çözüm yakın demektir. Hiç yapmadıysan eşli deneme yapmadan biraz kegel nefes egzersizi çalışabilirsin, ordaki kasları kontrol etmemizi sağlar bu egzersiz. Sonrasında sana en uygun gelen hangisiyse parmak ya da dilatör edinip onlarla egzersiz yaparsan vajinaya nasıl yerleşir yönü nasıldır bunları da öğrenmiş olursun. Hemde olduğunu gördükçe daha da rahatlayacaksın kendini hazır hissettiğinde eşli deneme yapabilirsin. Tabi egzersiz sırasında ve eşlide bol kayganlaştırıcı kullanmak önemli. Doktora gitmeden başaran çok kişi var sende yapabilirsin 😊🌸

Aynı yollardan geçmiş insanlar olarak bizi bizden başkası anlayamaz 😊 Öncelikle sakin olmalısın çünkü denemeye cesaretin varsa çözüm yakın demektir. Hiç yapmadıysan eşli deneme yapmadan biraz kegel nefes egzersizi çalışabilirsin, ordaki kasları kontrol etmemizi sağlar bu egzersiz. Sonrasında sana en uygun gelen hangisiyse parmak ya da dilatör edinip onlarla egzersiz yaparsan vajinaya nasıl yerleşir yönü nasıldır bunları da öğrenmiş olursun. Hemde olduğunu gördükçe daha da rahatlayacaksın kendini hazır hissettiğinde eşli deneme yapabilirsin. Tabi egzersiz sırasında ve eşlide bol kayganlaştırıcı kullanmak önemli. Doktora gitmeden başaran çok kişi var sende yapabilirsin 😊🌸
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz ve beni dinlediğiniz için kegel nefes egzersizi için link bırakabilir misiniz ve parmak egzersizi yapmadan direk eşimle yapabilmem mümkün acaba kendimi o şekle sokmak bana tuhaf geliyor rahat edemiyorum

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz ve beni dinlediğiniz için kegel nefes egzersizi için link bırakabilir misiniz ve parmak egzersizi yapmadan direk eşimle yapabilmem mümkün acaba kendimi o şekle sokmak bana tuhaf geliyor rahat edemiyorum
Link bırakılmıyor sanırım ama bende izlediğim video adını yazabilirim. Verda Kutsal'ın kegel egzersizleri-pelvik taban kasları kuvvetlendirme çalışmaları diye video var ben onunla yapmıştım kegeli. Vajinismus tedavisi parmak ya da dilatör egzersizleri ile yapılıyor sadece parmak tuhaf geliyorsa dilatör edinebilirsiniz. Hiç yapmak istemiyorum diyosanız egzersizleri o zaman kasların kontrolünü iyice kavrayıp egzersiz aşamalarını direk eşinizle deneyebilirsiniz

Back
X