Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kızlar, oradaki kasları nasıl rahatlatabiliriz? Acı olduğunda kegel vs hepsi gidiyor bende panik oluyorum. Artık acı olsun istemiyorum. Kası rahatlatma ile ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim
Birebir yaşadım ben de, birçok kişi yaşamıştır herhalde bu durumu. O anki korkumun büyüklüğü çok şaşırtıcı cidden. Acıdığı an durup bekliyoruz, nefes alıp kalçaları gevşetmeye çalışıyoruz. Bir de bir yandan aklınızı meşgul edecek bir şeyler açabilirsiniz, dizi\realite show gibi. O zaman sakinleşmek kolay oluyor bence.
Acı geçtiğinde devam edebiliriz.
Bi de kendinize hep telkin edeceğiniz bir cümle olabilir, ben çok güçlüyüm, ben bir kraliçeyim, hiçbir şey hissetmiyorum gibi😅 kendi uyguladıklarımı yazdım, başka arkadaşlar mum filan yakıp ortam da oluşturuyormuş.
Bir de kayganlaştırıcı kullanabilirsiniz kullanmıyorsanız, fındık kadar kullanılıyor diye biliyorum.

Birebir yaşadım ben de, birçok kişi yaşamıştır herhalde bu durumu. O anki korkumun büyüklüğü çok şaşırtıcı cidden. Acıdığı an durup bekliyoruz, nefes alıp kalçaları gevşetmeye çalışıyoruz. Bir de bir yandan aklınızı meşgul edecek bir şeyler açabilirsiniz, dizi\realite show gibi. O zaman sakinleşmek kolay oluyor bence.
Acı geçtiğinde devam edebiliriz.
Bi de kendinize hep telkin edeceğiniz bir cümle olabilir, ben çok güçlüyüm, ben bir kraliçeyim, hiçbir şey hissetmiyorum gibi😅 kendi uyguladıklarımı yazdım, başka arkadaşlar mum filan yakıp ortam da oluşturuyormuş.
Bir de kayganlaştırıcı kullanabilirsiniz kullanmıyorsanız, fındık kadar kullanılıyor diye biliyorum.
Teşekkür ederim. Ya ben kendimi o an tanıyamıyorum 😂 nefes şeklim dahi değişiyor kısa kısa kesik bir şekilde. Eşim yok birşey rahatla sakin ol bak çok iyi gidiyoruz ilerliyoruz, derin nefes al bitecek diye söylüyor destek oluyor ama ben bir 2 dk sonra derin nefes alabiliyorum kendimi sakinleştirmem zor oluyor. O acı hiç hafiflemiyor. Hafiflese derin nefes alıp biraz rahatlatıcam orayı ama işte acı hissi hep aynı 😢

Teşekkür ederim. Ya ben kendimi o an tanıyamıyorum 😂 nefes şeklim dahi değişiyor kısa kısa kesik bir şekilde. Eşim yok birşey rahatla sakin ol bak çok iyi gidiyoruz ilerliyoruz, derin nefes al bitecek diye söylüyor destek oluyor ama ben bir 2 dk sonra derin nefes alabiliyorum kendimi sakinleştirmem zor oluyor. O acı hiç hafiflemiyor. Hafiflese derin nefes alıp biraz rahatlatıcam orayı ama işte acı hissi hep aynı 😢
Bırakın eşiniz git gel yapsın. O acı elbet hafifleyecek. Çünkü genişliyor. Sonra rahatlıyorsunuz.

O acı hiç hafiflemiyorsa kasları yanlış kastığınızı düşündüm. Acaba tekrar mı baksanız nasıl yapıldığına. Ya da panik yüzünden kasları açamıyorsunuz diye düşündüm. Orası biz panik olduğumuz an kilitleniyor çünkü. Beni güncelleyin merak ediyorum neler olacağını 😅 yani nasıl yeneceğinizi, her türlü yeneceksiniz çünkü💪❤️

o acıyı hissettiğiniz an durun, acıyı tanıyın ve nefes alın, nefese odaklanın, ama önce acıyı da öğrenin, eğer tam giriş sağlamadan bu acı oluyorsa bilin ki tam giriş olduğunda acı geçecek hemen, oradaki kas grubunu kastığınız için size acı var gibi geliyor, o kas grubnu geçince ve aynı anda nefese odaklanırsanız acı hissi kaybolacak,
eğer tam girişte hala acı duyuyorsanız orası kuru olduğu içindir, ona göre kayg. vs kullanın

O acı hiç hafiflemiyorsa kasları yanlış kastığınızı düşündüm. Acaba tekrar mı baksanız nasıl yapıldığına. Ya da panik yüzünden kasları açamıyorsunuz diye düşündüm. Orası biz panik olduğumuz an kilitleniyor çünkü. Beni güncelleyin merak ediyorum neler olacağını 😅 yani nasıl yeneceğinizi, her türlü yeneceksiniz çünkü💪❤️
Panik yüzünden kası açamıyorum bence ve ilginç olanıda p.. başı giriyor onu ilerletmeye çalışınca acı yüzünden beynim uyuşuyor gibi oluyor bunu aşabilsem bitti aslında. Baskı hissi yok, tek derdim o yanma hissi. Yendiğim dakika tabiki haber ederim ☺️

o acıyı hissettiğiniz an durun, acıyı tanıyın ve nefes alın, nefese odaklanın, ama önce acıyı da öğrenin, eğer tam giriş sağlamadan bu acı oluyorsa bilin ki tam giriş olduğunda acı geçecek hemen, oradaki kas grubunu kastığınız için size acı var gibi geliyor, o kas grubnu geçince ve aynı anda nefese odaklanırsanız acı hissi kaybolacak,
eğer tam girişte hala acı duyuyorsanız orası kuru olduğu içindir, ona göre kayg. vs kullanın
Acıyı hissettiğim an duruyoruz, geçer gibi olunca ilerlerken acı eşiği birden yükseliyor buna dayanamıyorum 😞

Merhaba arkadaşlarım. Aynı yollardan geçmiş biri olarak size kendi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Ben yeneli 11 ay oldu . İlk ilişkiye girmeyi 3 ayda başardım . Tamamen normal e girmesi ise 6 ay ı buldu diyebilirim . Ben ilk hafta ilişkiye giremeyince hemen panikledim ve burdan destek aldım . Dilatör e önceleri sıcak bakmadım . Daha sonra korkumu yenmeye aynadan kendimi incelemekle başladım. Orda bir boşluğun olduğunu ve nefes alıp verirken ıkınırken vs genişlediğini gözlemledim. Daha sonra kulak çubuğu ile ilk denememi yaptım, içine ittirip nasıl girebildiğini görmek istedim. Bu bahsettiğimi 1. Haftadan hemen yaptım . Çok rahat acısız girdiğini fark edince cesaretlendim . Oranın kapalı bir kutu olmadığına ikkna olmuş oldum . 2. Gün serçe parmağımla denemelere başlamak istedim. Elbette kolay gelmedi . Aynadan bakmak beni daha fazla strese soktuğı için bakmadan yapmaya karar versim. Serçe parmağımın ilk boşumu rahat giriyordu ama ittirme korkusundan ilerleyemedim. Kendimi de zorlamadım . Canım denemj istediğinde denedim. Ve tamamını ilerletebildiğimş ve acımadığını gördüm. Daha büyük parmaklara geçemedim çünkü parmak beni zorlayacakmış gibi hissettim. Hissiyat olduğundan. Dilatörlerin daha rahat olcağını düşünüp sipariş verdim. Gelir gelmez ilk dilatörü çok rahat yapabildim . Yapınca baya cesaretlendim ve çok basit işmiş dedim. Aynı gün 2. Ye geçtim sadece yarısını bırakabilsim. Kendimi zorlamadım ve öteki güne bıraktım. Bu şekilde asla ara vermeden her akşam deneme yaptım . 2 yi de kısa sirese rahat şenilde yapabildim. 3. Benim için uzun sürdü diyebilirim ama hergün 1 ve 2 yi deneyip 3 e geçiyordum o şekilde 3 ğ yapabilene nadar devam ettim ve oldu . 4. Dilatör bana çok büyük gibi feldi o sebepten cesaret etmem zor geldi. Boyutu çok büyük ve üstelik plastik, onun yerine direkt eşimle denersem daha iyi olacağını düşündüm. Bana göre ilişki , 4. Dilatörden daha kolaydı . Bi kaç kez denedik ve ben yapamadım tabi. Ucu çok az giriyordu ama ilk günlerime göre epey yol katetmiştim.
4 ü denemeye karar versim , yarısına kadar kolay yaptım, tabi boool kayganlaştırıcı ile deniyordum. Ama yarısından sonrası şu dubar varmış gibi olan kısımda asla ilerletemesim . Günlerce uğraştım , sonra burda 4ü yarıya kadar yapıp ikişkide başarılı olanları hörünce tekrar ilişki denedim yine olmadı.
4 için epey uğraştım yarıdan fazlasını da yapabildim ama yok tamamrn bir türlğ olmuyordu. İtiraf etmeliyim ki çok basitmiş diyemeyeceğim 4 için . Sonra uyuşturan kremden aldım,burda okumuştum arkadaşlardan. Yine yapamam diye düşünürken uyuşturan kremle yapabildim . Ve şok oldum bu koca şey gayette ilerliyormuş sonuna kadar dedim . Gel git yapabiliyordum . Uyuşturmanın etkisiyle sanırım iyice gevşemiştim , gevşeyince çol rahat ilerliyor zaten önemli olan gevşemek. Bi süre uyuşturma ile denedim sonra artık uyulturmadan yapmak istedim. Yine yapamıyordum ama çok denedim ve zevk alabileceğim bir şeyler izlemeye karar versim . Zevk alınca gevşiyorsun ve çok rahat ileeliyor. Ben o şemilde yapabildim başardım. Duvar sandığımız yer aslında zevk alınca gebşeyince epey açılan bir yer . O gevşekliği yakalamak önemki olan. 4 ü artık yapabiliyordum fakat ilişkiye yine giremiyordum. Bi kısmı giriyordu ama o duvar kısmında kasılıyordum. İlişkiye de uyuşturarak girmeye karar versim. İlk ilişkimi öyle bşardım bi kez girdi ve çok az kanama oldu . Bi kaç gün ara verdik çünkü çok az da olsa sızım oldu. Risk alıp tekrar denemek istemedim. Sonraki denemelerim de hep uyuştura. Kremle yavaş yavaş oldu ve bi bir süre öyle denedikten sonra artık kremlede vedalaştım. Kremsiz ilk denemem biraz stresliydi ama olduğunu görünce o da halloldu. Bir süre 2-3 ay kadar nırmal ilişkiye giremiyordum yani öyle dakikalarca olmuyordu . Sonra o da düzeldi ve alıştım. Size söyleyeceğim tek şey şu olcak, acıyor ya da ağrıyor diye pes etmeyin. İlk seferde gerçekçi olacağım illaki ilk girişte biraz sızı olacak , aa acıyor diyip bırakmayın , devam etmesine izin verin . Ben hep şurda hata yaptım, herkes asla acımıyor hiç hissetmedim farkında bile değildim girdiğinin vs vs gibi şeyler yazınca bende bekledim ki öyle bir ilişki yalayayım, en ufak hissedişimde sızı da eşime dur devam etme diyordum bir yerde hata var acımaması lazım diyordum. Aslında öyle değilmiş özellikle ilkinde azıcık nazlanmayı bi kenara bırakıp biraz dayanabilirim demelisiniz kendinize . Ben 11 ay oldu ama hala 9-10 gün ara verip ilişkş yaşayınca ilk girişte sızı hissediyorum. Duvar gibi gelen kısımı aşınca her şey bitiyor zaten orada 1-2 saniye iyice gebşeyip akışına bırakın . Tamamen gevşediğinize eminseniz buna rağmen hala sızı var diyorsanız bırakın o kadar sızı olsun . Kasınca elbette girmesi de zor acısı da çok olur. Kasmadan gevşek durrusanız da az bi şey sızı olur ilk giriş neticede olcak o kadar . Öyle ağrı vs değil. Sadece sızı gibi düşünün . Gün içinde elimiz yanıyor , ayağımızı masaya çarpıyoruz . Bunlar hepsi ağrı değil mi? Bunun ınlar gibi değil ki bi kaç saniyelik sızı sadexe .

M mies16
Öncelikle nefes egzersizi ve kegel ile başlamalısın doğru nefes alıp vermek çok önemli kegel egzersisi çiş tutup bırakma hareketi kasını kendin yönetiyorsun. Jel almalısın kayganlik önemli.

Pozisyon önemli kasılmaman için. En önemliside 1.ciyi ittirmeye çalışırken minik ama güçlü ittirmelisinki diğerlerini de o kolaylıkla yapabilesin. Sabır ve pes etmek yok .

Olmuyor olmayacak diye olumsuz düşünce sözcüklerde yok .Sen beynindeki o olumsuz düşüncelerden daha güçlüsün. O seni değil sen onu yeneceksin .Bunun bedeninle değil psikolojik bir hastalık olduğunu kabul et .Evet bir operasyon geçirmiş olabilirsin sonuçta onu atlattın. Gerisi şimdi en kolayında en son dilatör bile bir günde yapabilirsiniz kızlar♥️

Kesinlikle. Parmak veya dilatör olmadan, bunlardan biriyle her gün ödev yapar gibi düzenli çalışmadan ne yazık ki bu illet yenilmiyor. Kaslarımız ve zihnimiz yavaşça korktuğumuz şeylerin hiçbirinin gerçek olmadığını öğreniyor böylece.

İdrar, büyük tuvalet ve vajina aynı kas grubuyla çalışıyor: pelvik taban kasları. Bunlardan en büyük bedeni vajina, sonra anüs ve en son uretra.

Örneğin, çok çişimiz var. Tuvalete gidiyoruz ve klozete oturunca hemen pelvik taban kasları gevsiyor ve idrar çıkışına izin veriyor. Veya tam tersi büyük tuvaletimiz var ama dışarıdayiz. O kasları yönetip tuvaletimizi tutup eve gelince klozete oturdugumuz an pelvik taban kasları gevsiyor ve tuvaletimizi yapıyoruz. Bunu daha çocukken öğrendik ve artık "evet şimdi tuvaletteyim nefes alıp veriyorum kaslarımı gevsetiyorum ve hop tuvaletimi yaptım" diye kendimize komut verip yapmıyoruz. Otomatiklesti. Nasıl ki çocukken bunu öğrendik ve artık düşünmeden olağan bir şekilde bunları gerceklestiriyorsak şimdi de vajina girişindeki pelvik taban kaslarına bunları öğreteceğiz.

Allah bizi ilişkiye girecek, çocuk doğuracak bir formatta yaratmış. Biz korkularımız yüzünden bunu şu anda yapamıyoruz. Bize verilen organı, veriliş amaçlarından biri için kullanamıyoruz. Vajinismus geride kalınca nasıl ki tuvalette düşünmeden çiş yapabiliyorsak ilişki esnasında da kaslarımızı nasıl kullanıp penisi hiç düşünmeden otomatik bir şekilde alabileceğimizi öğrenmiş olacağız.

Tuvalette çişinizi yaparken tutun, bırakın. İşte bize lâzım olan kas bu. Parmak veya dilatör çalışırken aynı mantığı uygulayacagiz. Parmağı veya dilatöru vajina girişine getirin. Korktunuz, gerildiniz, stres yaptınız ve kendiniz kastınız. Tıpkı tuvalette çiş yapar gibi siz kendinizi sıkın, sonra bırakın. Sıkın, bırakın. Sonrasında sık bırak yaparken bırak yaptığınız bir an yavaşça parmak veya dilatöru ilerletin. Yine mi kastınız bekleyin. Sakın geri çekmeyin. Nefes alın verin. Sakinlesmeye çalışın. Yine tut bırak yapın ve bırak yaparken yine ilerleyin. Minicik minicik böyle böyle aynı yöntemle devam edin. Bol kayganlastirici kullanmayı da ihmal etmeyin.

@marmeladova kuzumun mesajı 💕😍
M mies16 bu sayfadan başlayıp okuyabilirsiniz

X