- 26 Ağustos 2017
- 2.608
- 6.713
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #267.221
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Birebir yaşadım ben de, birçok kişi yaşamıştır herhalde bu durumu. O anki korkumun büyüklüğü çok şaşırtıcı cidden. Acıdığı an durup bekliyoruz, nefes alıp kalçaları gevşetmeye çalışıyoruz. Bir de bir yandan aklınızı meşgul edecek bir şeyler açabilirsiniz, dizi\realite show gibi. O zaman sakinleşmek kolay oluyor bence.Kızlar, oradaki kasları nasıl rahatlatabiliriz? Acı olduğunda kegel vs hepsi gidiyor bende panik oluyorum. Artık acı olsun istemiyorum. Kası rahatlatma ile ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim
Teşekkür ederim. Ya ben kendimi o an tanıyamıyorum nefes şeklim dahi değişiyor kısa kısa kesik bir şekilde. Eşim yok birşey rahatla sakin ol bak çok iyi gidiyoruz ilerliyoruz, derin nefes al bitecek diye söylüyor destek oluyor ama ben bir 2 dk sonra derin nefes alabiliyorum kendimi sakinleştirmem zor oluyor. O acı hiç hafiflemiyor. Hafiflese derin nefes alıp biraz rahatlatıcam orayı ama işte acı hissi hep aynıBirebir yaşadım ben de, birçok kişi yaşamıştır herhalde bu durumu. O anki korkumun büyüklüğü çok şaşırtıcı cidden. Acıdığı an durup bekliyoruz, nefes alıp kalçaları gevşetmeye çalışıyoruz. Bir de bir yandan aklınızı meşgul edecek bir şeyler açabilirsiniz, dizi\realite show gibi. O zaman sakinleşmek kolay oluyor bence.
Acı geçtiğinde devam edebiliriz.
Bi de kendinize hep telkin edeceğiniz bir cümle olabilir, ben çok güçlüyüm, ben bir kraliçeyim, hiçbir şey hissetmiyorum gibi kendi uyguladıklarımı yazdım, başka arkadaşlar mum filan yakıp ortam da oluşturuyormuş.
Bir de kayganlaştırıcı kullanabilirsiniz kullanmıyorsanız, fındık kadar kullanılıyor diye biliyorum.
Bırakın eşiniz git gel yapsın. O acı elbet hafifleyecek. Çünkü genişliyor. Sonra rahatlıyorsunuz.Teşekkür ederim. Ya ben kendimi o an tanıyamıyorum nefes şeklim dahi değişiyor kısa kısa kesik bir şekilde. Eşim yok birşey rahatla sakin ol bak çok iyi gidiyoruz ilerliyoruz, derin nefes al bitecek diye söylüyor destek oluyor ama ben bir 2 dk sonra derin nefes alabiliyorum kendimi sakinleştirmem zor oluyor. O acı hiç hafiflemiyor. Hafiflese derin nefes alıp biraz rahatlatıcam orayı ama işte acı hissi hep aynı
O acı hiç hafiflemiyorsa kasları yanlış kastığınızı düşündüm. Acaba tekrar mı baksanız nasıl yapıldığına. Ya da panik yüzünden kasları açamıyorsunuz diye düşündüm. Orası biz panik olduğumuz an kilitleniyor çünkü. Beni güncelleyin merak ediyorum neler olacağını yani nasıl yeneceğinizi, her türlü yeneceksiniz çünküTeşekkür ederim. Ya ben kendimi o an tanıyamıyorum nefes şeklim dahi değişiyor kısa kısa kesik bir şekilde. Eşim yok birşey rahatla sakin ol bak çok iyi gidiyoruz ilerliyoruz, derin nefes al bitecek diye söylüyor destek oluyor ama ben bir 2 dk sonra derin nefes alabiliyorum kendimi sakinleştirmem zor oluyor. O acı hiç hafiflemiyor. Hafiflese derin nefes alıp biraz rahatlatıcam orayı ama işte acı hissi hep aynı
Önceki sayfalara hiç gidip baktınız mı, arada o postu paylaşıyorlar. Ben gece bulmaya çalışayım bulamadıysanızLütfen herşeyi anlatın. Çünkü hiç bir cinsel bilgisi olmayan bir insanım doktora da gittim yok olmuyor nabıcam ne edicem artık bilmiyorum
o acıyı hissettiğiniz an durun, acıyı tanıyın ve nefes alın, nefese odaklanın, ama önce acıyı da öğrenin, eğer tam giriş sağlamadan bu acı oluyorsa bilin ki tam giriş olduğunda acı geçecek hemen, oradaki kas grubunu kastığınız için size acı var gibi geliyor, o kas grubnu geçince ve aynı anda nefese odaklanırsanız acı hissi kaybolacak,Teşekkür ederim. Ya ben kendimi o an tanıyamıyorum nefes şeklim dahi değişiyor kısa kısa kesik bir şekilde. Eşim yok birşey rahatla sakin ol bak çok iyi gidiyoruz ilerliyoruz, derin nefes al bitecek diye söylüyor destek oluyor ama ben bir 2 dk sonra derin nefes alabiliyorum kendimi sakinleştirmem zor oluyor. O acı hiç hafiflemiyor. Hafiflese derin nefes alıp biraz rahatlatıcam orayı ama işte acı hissi hep aynı
Panik yüzünden kası açamıyorum bence ve ilginç olanıda p.. başı giriyor onu ilerletmeye çalışınca acı yüzünden beynim uyuşuyor gibi oluyor bunu aşabilsem bitti aslında. Baskı hissi yok, tek derdim o yanma hissi. Yendiğim dakika tabiki haber ederimO acı hiç hafiflemiyorsa kasları yanlış kastığınızı düşündüm. Acaba tekrar mı baksanız nasıl yapıldığına. Ya da panik yüzünden kasları açamıyorsunuz diye düşündüm. Orası biz panik olduğumuz an kilitleniyor çünkü. Beni güncelleyin merak ediyorum neler olacağını yani nasıl yeneceğinizi, her türlü yeneceksiniz çünkü
Acıyı hissettiğim an duruyoruz, geçer gibi olunca ilerlerken acı eşiği birden yükseliyor buna dayanamıyorumo acıyı hissettiğiniz an durun, acıyı tanıyın ve nefes alın, nefese odaklanın, ama önce acıyı da öğrenin, eğer tam giriş sağlamadan bu acı oluyorsa bilin ki tam giriş olduğunda acı geçecek hemen, oradaki kas grubunu kastığınız için size acı var gibi geliyor, o kas grubnu geçince ve aynı anda nefese odaklanırsanız acı hissi kaybolacak,
eğer tam girişte hala acı duyuyorsanız orası kuru olduğu içindir, ona göre kayg. vs kullanın
??İstanbul da bu konuda eğitim almış doktor önerir misiniz smear testi verebilmem icin
Normal dıştan biraz gerdirip bakiyolar canımMerhaba kızlık zarınızın kalın olduğunu anlamak için nasıl muayene ettiler
çok basit bir operasyon ben o sekilde yendimBugün doktora gittim kızlık zarımın kalın olduğunu söyledi ve olması gerekenden farklı yerde delik varmış üst tarafta operasyon ile alırız dediler başına gelen var mı
??İstanbul da bu konuda eğitim almış doktor önerir misiniz smear testi verebilmem icin
Yok bulamadım maalesef baktımdaÖnceki sayfalara hiç gidip baktınız mı, arada o postu paylaşıyorlar. Ben gece bulmaya çalışayım bulamadıysanız
Sizde mi kendinizi Vajinismus sanıyordunuz nasıl gelişti her şeyçok basit bir operasyon ben o sekilde yendim
Öncelikle nefes egzersizi ve kegel ile başlamalısın doğru nefes alıp vermek çok önemli kegel egzersisi çiş tutup bırakma hareketi kasını kendin yönetiyorsun. Jel almalısın kayganlik önemli.
Pozisyon önemli kasılmaman için. En önemliside 1.ciyi ittirmeye çalışırken minik ama güçlü ittirmelisinki diğerlerini de o kolaylıkla yapabilesin. Sabır ve pes etmek yok .
Olmuyor olmayacak diye olumsuz düşünce sözcüklerde yok .Sen beynindeki o olumsuz düşüncelerden daha güçlüsün. O seni değil sen onu yeneceksin .Bunun bedeninle değil psikolojik bir hastalık olduğunu kabul et .Evet bir operasyon geçirmiş olabilirsin sonuçta onu atlattın. Gerisi şimdi en kolayında en son dilatör bile bir günde yapabilirsiniz kızlar
M mies16 bu sayfadan başlayıp okuyabilirsinizKesinlikle. Parmak veya dilatör olmadan, bunlardan biriyle her gün ödev yapar gibi düzenli çalışmadan ne yazık ki bu illet yenilmiyor. Kaslarımız ve zihnimiz yavaşça korktuğumuz şeylerin hiçbirinin gerçek olmadığını öğreniyor böylece.
İdrar, büyük tuvalet ve vajina aynı kas grubuyla çalışıyor: pelvik taban kasları. Bunlardan en büyük bedeni vajina, sonra anüs ve en son uretra.
Örneğin, çok çişimiz var. Tuvalete gidiyoruz ve klozete oturunca hemen pelvik taban kasları gevsiyor ve idrar çıkışına izin veriyor. Veya tam tersi büyük tuvaletimiz var ama dışarıdayiz. O kasları yönetip tuvaletimizi tutup eve gelince klozete oturdugumuz an pelvik taban kasları gevsiyor ve tuvaletimizi yapıyoruz. Bunu daha çocukken öğrendik ve artık "evet şimdi tuvaletteyim nefes alıp veriyorum kaslarımı gevsetiyorum ve hop tuvaletimi yaptım" diye kendimize komut verip yapmıyoruz. Otomatiklesti. Nasıl ki çocukken bunu öğrendik ve artık düşünmeden olağan bir şekilde bunları gerceklestiriyorsak şimdi de vajina girişindeki pelvik taban kaslarına bunları öğreteceğiz.
Allah bizi ilişkiye girecek, çocuk doğuracak bir formatta yaratmış. Biz korkularımız yüzünden bunu şu anda yapamıyoruz. Bize verilen organı, veriliş amaçlarından biri için kullanamıyoruz. Vajinismus geride kalınca nasıl ki tuvalette düşünmeden çiş yapabiliyorsak ilişki esnasında da kaslarımızı nasıl kullanıp penisi hiç düşünmeden otomatik bir şekilde alabileceğimizi öğrenmiş olacağız.
Tuvalette çişinizi yaparken tutun, bırakın. İşte bize lâzım olan kas bu. Parmak veya dilatör çalışırken aynı mantığı uygulayacagiz. Parmağı veya dilatöru vajina girişine getirin. Korktunuz, gerildiniz, stres yaptınız ve kendiniz kastınız. Tıpkı tuvalette çiş yapar gibi siz kendinizi sıkın, sonra bırakın. Sıkın, bırakın. Sonrasında sık bırak yaparken bırak yaptığınız bir an yavaşça parmak veya dilatöru ilerletin. Yine mi kastınız bekleyin. Sakın geri çekmeyin. Nefes alın verin. Sakinlesmeye çalışın. Yine tut bırak yapın ve bırak yaparken yine ilerleyin. Minicik minicik böyle böyle aynı yöntemle devam edin. Bol kayganlastirici kullanmayı da ihmal etmeyin.
@marmeladova kuzumun mesajı