Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

arkadaŞlar ben bu hastalıĞı yendım soru sormak ısteyen yarıdm ısteyen olursa seve seve anlatırım bır Şeyler yapmaya ÇalıŞırım ÇÜnkÜ yaŞananlar kurtulduktan sonra " meĞer neler ÇekmıŞım ne kadar basıtmıŞ" dedırtıyor.ankarada olanlara tedavı olduĞum yerı Özel mesajla bıldırebılırım. Bana yazın beklıyorum.

izmit 82 arkadaşım hap igne ne verdi acaba ben ecz.de çalışıyorum merak ettim kasgevşetici falan mı?
denizcem izmitin adına konuşmuş gibi olcam ama arkadaşım oda zaten.dün biz konuştuk iğne dikloron hap lustral vermiş benim ara sıra vajiyle ilgili olmadan kullandım şeyler böbreğim için falan, lustral zaten sakinleştirici ben pek faydası olcanı zannetmiyorum ama o deniyecek bizi bilgilendircek canım...

canım sende eczanede çalışıyomuşsun sende daha bilgilisindir bize yazarmısın bildiklerini
bu ilaçlar hakkında izmitinde bilgisi olur hem

benimde evliliğğimin ilk 3 ayında oldu psikaytriden destek aldım onun sayesinde atlattım neler cektiğini cok iyi anlıyorum allah yardımcı olsun mutlaka psikiyatri ile görüş

bende de o rahatsızlık var ne yapıcam bilmiyorum yeni evliyim günlerim kabus gibi geçiyo kocamıda üzdüğüm için daha çok kaygılanıyorum :KK43:

kızlar ben de yenenlerdenim ben çok uzun çekmedim ama o günler gerçekten kabustu.Allah razı olsun eşim sayesinde atlattım ben..her denemeden sonra ağlıyordum ama o sağolsun hep destek oldu ben ağlarken ohalde kalmış olmasına rağmen ne soytarılıklar yapardı,bu konularda sürekli geyik yapardı gün boyu..
parmak egzersizini kendisi yapamayan arkadaşlar benim eşim yaptı bütün o egzersizleri uzun ön sevişmelerden sonra,benim asla cesaret edemeyeceğimi biliyordu heralde,birde benim ilk gecem normal geçmişti ancak ilk ilişkiden sonra biz çok fazla ara vermek zorunda kadık..neyse eşim parmak egzersizlerini kendisi yaptı 15 günün sonrasında ilk ilişkiyi başardık..
eşlerin anlayışı çoook önemli eğer eşiniz yeterince anlayışlı değilse onunla konuşun bunun sizin için önemini vurgulayın..destek isteyin..sizi seviyorsa zaten kıyamayacaktır..bide kara delik değil ya bu hooooooop yutsun:)))

evli olmayan bayanlar çıkın bakalım buradan hadi naşşş..kızlar herkes bu sorunu yaşayacak diye bişey yok..siz böle yaparsanız şimdiden kendinizi sıkarsanız elbette ilerde sorun yaşama ihtimaliniz artar..

arkadaŞlar korkacak bıŞey yok 2 aydır yazmıyordum buraya bende vajılıydım ve sadece 1 hafta Önce kurtuldum bu ılletden..
YapacaĞınız ılk Şey ıNANMAK olsun sonrasındada doĞru nefes takdıklerı ve kegel egzersızlerı...arkadasından parmak egzersızlerıyle baŞarmanız Öyle kolay olurkıı..
Ben 15 gÜnde halletdım bu ıŞı.. Sızler daha kısa sÜrede bıle baŞarabılırsınız. Yeterkı ısteyın vede mÜcadeleden yılmayın. Her tÜrlÜ sorunuzu sorun seve seve yardımcıolurum ...

bende de o rahatsızlık var ne yapıcam bilmiyorum yeni evliyim günlerim kabus gibi geçiyo kocamıda üzdüğüm için daha çok kaygılanıyorum :KK43:

tatlım vicdanen rahatsızlık veren bir şey bu bilirim .. tek yapacağın şey inanmak önce inan kendine ,diğerlerinden ne eksiğin var ki yapamayacak ? tuvalete gidince küçüğünü yaparken tut bırak tut bırak ,yaparken yarıda kes tekrar devam et ...eğer kesebiliyorsan demek ki pelvik kaslarına hakimsin ..yani bu senin elinde ..bu şekilde yap bir süre ..ve eşinle konuşarak rahatlayabilirsin ,,kegel egzersizleri yani parmak egzersizlerini yaparsan bu iş bitmiş demektir tatlım ..ama önce sen dik ol ..başarılar ..

arkadaşlar bende aynı dertten müzdaribim ve hala çaresizim bişey merak ediyorum bu gerçekleştikten sonra eşiniz değişiyormu olmadan önceki haliyle olduktan sonraki hali arasında nasıl bi fark oluyor gerçekten merak ediyorum...

bu hastalık ilaçlık bir hastalık değil zaten durumu kendi kafamızda beynimizde büyütmemizden kaynaklanan bir durum.acı olyı da yurıda yazan arkadaşa katılıyorum bu güne kadar bu acıdan ölen ya da ikinci kere asla yapamam diyen olmamış görüldüğü gibi gerçekten bir sızı sadece. hatta düzenli ilişki başladıktan sonra sızı bile yok. ilk gece yaşanan sadec sızı o bile bizim kasılmamızdan kaynaklanıyor bana göre büyütmemek lazım eğer kendi başımıza düşencelerimixi etkileyemiyorsak psikolejik yardım almak gerekli.

arkadaŞlar korkacak bİŞey yok 2 aydır yazmıyordum buraya bende vajİlİydİm ve sadece 1 hafta Önce kurtuldum bu İlletden..
YapacaĞınız İlk Şey İNANMAK olsun sonrasındada doĞru nefes takdİklerİ ve kegel egzersİzlerİ...arkadasından parmak egzersİzlerİyle baŞarmanız Öyle kolay olurkİİ..
Ben 15 gÜnde halletdİm bu İŞİ.. Sİzler daha kısa sÜrede bİle baŞarabİlİrsİnİz. Yeterkİ İsteyİn vede mÜcadeleden yılmayın. Her tÜrlÜ sorunuzu sorun seve seve yardımcıolurum ...

tebrik ederim cnm :) Allah başka dert göstermesin darısı herkesin başına

herkese merhaba. ben yeni evliyim. ama bir sorunum var o da eşimle ilişkiye giremiyorum.evlilik öncesi böyle bir olayın başıma geleceğini pek düşünmemiştim.küçük korkularım oluyordu ama asla ben yapamam edemem dememiştim.neyse.. 1 senedir devam ettigim bir psikoloğum var.anlattım ona durumu.vajinismus olabilirsin dedi.jinekolojik muayeneden de geçtim.darlık vs gibi anormal bir durumum yok.vajinam normal,her şey normal.

özel durumlar yaşadım,ailesel vs. psikolojim pek iyi değildi evlenirken de.evlendikten sonra da küslükler vb durumlar sürekli beni üzdü,sıktı. üstüne bir de bu konu eklendi. o bölgeme eşimin dokunmasından çok rahatsız oluyorum,canım yanıyor.istem dışı kasılıp,itiyorum onu.sonra da malum ağlama.. vajen girişine kendim de dokunsam eşim de dokunsa zevk yerine sadece acı veriyor bana.bu durumu yaşayan arkadaşların mesajlarını bekliyorum. bu sorunu çözmek istiyorum artık.

cnm bunun çözümü egzersizler. parmak egzersizleri ve kegel egzersizleri. bence geç olmadan başla. kendi kendine çözenlerde var. ben doktor yardımı ile çözenlerdenim. ama şunu unutma kendi kendinede çözsen doktorada gitsen iş sende beyninde bitiyor. bian önce egzersizlere başla görceksin çok kolay olacak sonrası.

arkadaslar ben 3sene yasadım bu durumu gitmediğim doktor vs kalmadı ama kendim atlattım ve olduktan sonra benden kan falan da gelmedi olduğuna inannamadım onun için çünkü hiççç hemde hiiççç canım acımadı inanmayıp doktora gittim doktor olmus dei:)
2 ay olduu düzeleli simdi hemen bebek istiyortum hemen insallah tabiidelikafaduldendelikafadulden

evli olmayan bayanlar çıkın bakalım buradan hadi naşşş...

vajinismus olma meraklısı değiliz bizde yahu =) ama tabir hiç hoş olmadı.şahsen benimde aklımdan geçen birşey değildi fakat uzun araştırmalarım beni vajinismusa çıkardı.bnde şaşırdım.kendimde gördüğüm bazı durumlar vajinismusun en ileri safhasında gözüküyo hatta.herneyse bi daha bu başlığa yazmak durumunda kalmam inş.

arkadaslar ben 3sene yasadım bu durumu gitmediğim doktor vs kalmadı ama kendim atlattım ve olduktan sonra benden kan falan da gelmedi olduğuna inannamadım onun için çünkü hiççç hemde hiiççç canım acımadı inanmayıp doktora gittim doktor olmus dei:)
2 ay olduu düzeleli simdi hemen bebek istiyortum hemen insallah tabiidelikafaduldendelikafadulden

zaten normal olan, kan gelmemesi..cem keçenin vajinismusun üstesinden gelmek kitabını okursanız bunu göreceksiniz..

izmit_1982 bu işler hapla falan olmaz bu işin tek çözüm yolu egzersiz,ağrı yok,korkulacak birseyde yok,ordan koca bi bebek başı çıkabiliyor o kadar esnek yani,önce aynada vajini incele ıkınarak bir bak,nefes ve kegel egzersizlerini uygula,,parmak egzersizinde de hijjen kurallarını unutmayalım,mutlaka parmağınıza steril eldiven geçirin...serçe parmakla başlayın ilkin sonra diğer parmaklar,takıldığınız yerde çekmeyın ıkının,içerisi boşluk zaten...tek çözüm yine sizsiniz.

X