• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Sanırım bilmemek en iyisi kendini doktora teslim edip gözleri kapamak lazım 😅 bir de ben vajinismusu daha yenmemişken spekulum ve ultrasonla muayene oldum. O gün çektiğim acı yenmemi geciktirdi
Benim de ilk muayenem vajinismus muayenesiydi, serçe parmak sokmuştu doktor. :KK48:

Kızlar vajinismusu yendim ama şu spekulum aletini görünce hâlâ aşırı tedirgin oluyorum canavar gibi geliyor bana 😅😅😅
Vaji tedavisi sırasında üçüncü dilatörden sonra doktorum alışmam için bana pek çok defa vajinal ultrason ve spekulum kullandı. Doktorun kullandığı setteki üçüncü aparat boyum, netten satın aldığımız setteki dördüncü boy gibiydi ve hem spekulum hem de vajinal ultrason üçten bile küçük göründü hep gözüme. Seans esnasında doktora duyduğum güvenle rahatça hepsini yapabildim. Geçen ay memleketteydim ve başka bir doktora gitmem gerektiğinde ben de aşırı derecede korktum, doktora ne kadar korktuğumu anlatırken bile panik halde kendimi ifade etmeye çalışıyordum. Vajinismusu atlatan biri için bir sonraki tedirginlik verici adımlardan biri vajinal muayene. Ama doğru doktorla gerçekten çok kısa ve çok kolay bir muayene. Zaten aparatları yapabiliyorsak, vajinismusu yenmiş ve ilişkiye girebiliyorsak demek ki kaslarımızı doğru şekilde yönetip kullanabiliyoruz. Muayeneyi de kolayca olabiliriz. Zihnimde hep bunu tutmaya çalışıyorum. Ama işte tüm bunları bilmeme rağmen şu an hiç gitmediğim başka bir doktora gidecek olsam aynı korkuyu duyabilirim gibi geliyor. Bence bunu da zamanla normalleştireceğiz.🍀💜

Benim jinekolog ve terapistlerin olduğu bir kurum yani jinekolog onaylı, aslında size de verilmesi lazımdı.
Evet dediğin gibi öncelik olarak oraya yönlendirmeleri gerekirdi. Aslında ben çok da memnun kalmadım doktordan Şubat başında gitmiştim daha gecen hafta yenebildim🤣

Kızlar vajinismus için istanbulda gittiğiniz veya duyduğunuz klinikler doktorlar var mı ? Benim canım biraz fazla acıyor ve rahat olmama rağmen geçmiyor tekrar bi gidip muayene olmak istiyorum acaba başka bir durum mu var diye.
Yaklaşık fiyatlarını da söyler misiniz?

Kızlar vajinismus için istanbulda gittiğiniz veya duyduğunuz klinikler doktorlar var mı ? Benim canım biraz fazla acıyor ve rahat olmama rağmen geçmiyor tekrar bi gidip muayene olmak istiyorum acaba başka bir durum mu var diye.
Yaklaşık fiyatlarını da söyler misiniz?
Gözden en az 5-6 bini çıkarmak lazım ben 6 bine gitmiştim

Benim kafam iyice karıştı kızlar, bugün gittim alttan kızlığa baktı sonra sen vajinusmus değilsin rahat muayane olabildin dedi bende biz eşimle de belli ni noktaya gelebiliyoruz dedim , sonra eşime de vajinusmus değil tamamen psikolojik korkuyor dedi. Eşimde bak ben sana demedim mi dedi tabi.. kızlık yırtıldı sanıyordum yirtilmamis ve kalınmış ben o duvar hissinden bahsediyordum ya duvar değil o kızlık dedi iyide o duvar içinde kasılan kas değil miydi 😒tek artısı suanlik dilatorlere ikna oldu eşim..

Benim kafam iyice karıştı kızlar, bugün gittim alttan kızlığa baktı sonra sen vajinusmus değilsin rahat muayane olabildin dedi bende biz eşimle de belli ni noktaya gelebiliyoruz dedim , sonra eşime de vajinusmus değil tamamen psikolojik korkuyor dedi. Eşimde bak ben sana demedim mi dedi tabi.. kızlık yırtıldı sanıyordum yirtilmamis ve kalınmış ben o duvar hissinden bahsediyordum ya duvar değil o kızlık dedi iyide o duvar içinde kasılan kas değil miydi 😒tek artısı suanlik dilatorlere ikna oldu eşim..
Bu insanlar nasıl doktor ya ben hayret ediyorum!! Vajinismus zaten psikolojik bir rahatsızlık. Beni de jinekolog muayene etmişti altta gayet rahattım. Asıl sorunum penisti ve bu da vajinismus 😒 dilatör verdi mi bari

Bu insanlar nasıl doktor ya ben hayret ediyorum!! Vajinismus zaten psikolojik bir rahatsızlık. Beni de jinekolog muayene etmişti altta gayet rahattım. Asıl sorunum penisti ve bu da vajinismus 😒 dilatör verdi mi bari
Yok kuzum ben şimdi sipariş ettim yarın yada sonraki gün gelir dilatorler , eşimle konuşmuş bide şey demiş şimdi vajinusmus dersek kendini salar demiş ne alaka ne alaka muayane olabilen vajinusmus olamio mi yani :( bide bu duvar hissini hep kas sandım ben ucu giriodu çünkü ama kızlık zarin kalın o dedi , burada var mı kızlık zarını aldırıp bu işi yapabilen önce kendiniz deneyin olmazsa alalım orayı dedi:(

Yok kuzum ben şimdi sipariş ettim yarın yada sonraki gün gelir dilatorler , eşimle konuşmuş bide şey demiş şimdi vajinusmus dersek kendini salar demiş ne alaka ne alaka muayane olabilen vajinusmus olamio mi yani :KK43: bide bu duvar hissini hep kas sandım ben ucu giriodu çünkü ama kızlık zarin kalın o dedi , burada var mı kızlık zarını aldırıp bu işi yapabilen önce kendiniz deneyin olmazsa alalım orayı dedi:KK43:
Eşlerin olumsuz yönde etkiliyor

Back