Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Selam kızlar.
Buraya yazmamda ki amaç; benim gibi ne kendine güveni olmayanlara nede doktorlara verecek binlerce liraları olmayanlara umut olsun düşüncesinde olmam.

4 aylık evliyim ve denemediğim daha doğrusu cesaret etmeye çalıştığım hiçbir seçenek kalmamıştı benim için. İlk aylarımı hatırlamak bile istemiyorum. Yaşayan biliyormuş..
Onlarca ilaç, krem derken eczanede bana önerilebilecek birşey kalmamıştı artık. En son Haydar Dümen'in reçetesini denedim. Sonuç mu? Hüsran. Herkeste aynı etkiyi göstermiyor tabii ki, yenenler çok. Her yol olarak bunu da deneyin derim. Bana etki etmedi ya neyse.. 4.ayım bitti 5'e girdim, eşim yana yakıla baba olma arzusunda. Ben henüz 5 aylıkken böyle dertlendiysem yıllarını bu vajinismus illetine kaptıran insanlara Allah yardımcıları olsun.
Neyse kızlar gelelim nasıl yendiğime. Egzersiz mi yaptım, hayır. Dokunamıyordum bile. Aparat yaptım ama kullanmak ne çare. E doktora gidiyorum, eşimle birlikte olamıyorum diyorum, bana "nasıl yani" diyor. İlk vakası ben miydim acaba dedim kendi kendime.
Piskoloğa yönlendirecekmiş beni. Vajinismus durumu zaten beni mahvetmişken birde psikoloğa aylarca gidip gelmeyi kaldıramazdım. Döndüm çaresizce evime ağlamaklı devam...

Bir tanıdığımın da 3 ay vajinismus durumunu yaşadığını öğrendiğimde, nasıl atlattığını sordum ve bana "hiçbirşey yapma akışına bırak" dediği an güç buldum kendimde. Evet aynen öyle yaptım. Aradan 1 ay geçtikten sonra ben kendiliğinden eşli denememde yendim. Elhamdulillah. Acıdı mı evet. Kasıldım çünkü. Ama acımın üstüne gittim. Nasılsa 1 saat içinde o acı yok olup gidecekti benden. Yine normal (başarısız) birliktelik yaşarız düşüncesiyle, eşim isteksizken ben yanaştım eşime. Sizin istekli olmanız, karşı tarafı sizin teşvik etmeniz en önemlisi. Derkeeeen birden kasılmam, acım gitti ve kaptırdım kendimi eşim de bi şaşkınlık bi mutluluk Yapamıyorum, atlatamayacağım düşüncelerini silin kafanızdan. Herşeyi akışına bırakın ve o yatakta iki kardeş gibi yatmayın, olmasa da asla pes etmeyin. Sonunda hepimizin birer hayali var onu düşünün.
Tabi sonrasında bir kaç denemeyle devam edince kasılmalarım hafiflediyse de tam anlamıyla geçmedi. İnanıyorum ki ilerleyen zamanlarda atlatılacak bi durum. Vajinismusu yenmek demek, hayatın düzene girmesi, evliliğin mutluluğu demek. Eşim bu zamana kadar yeri geldi patladı yeri geldi destek oldu. Ama en çok onun sayesinde oldu Allah razı olsun anlayışlı eşlerimizden.
Şimdi ümidinizi asla kaybetmeyin ve benim ilk zamanlar girmiş olduğum depresyonlardan çıkın..
Herşey zamanla rayına oturuyor ama cesaretinizi kaybetmediğiniz takdirde ve asla salmayın üzerine düşün. Yendikten sonra dünya varmış diyeceksiniz ve üzerinizdeki yükü yok edeceksiniz.
Hepinize kalpten duam "En kısa zamanda yenmeniz dileğiyle." Veeee 4 ay sonra bu mutluluğu yaşatan Rabbim daha nicelerini isteyen herkese yaşatır inşAllah.

Bişey sormak istiyorum eşinizle denedikten sonra idrarda yanma hissediyor musunuz yoksa bir tek ben de mi oluyor bu ????
Hemen ardından lavabo ihtiyacını karşılarsan hissedebilmen normal ama normalde yanma hissi varsa enfeksiyon söz konusu olabilir. Doktora görünürsün ozamanda. Bende ilişki esnasında tuvalet hissi oluyordu ama yoktu. Bazen içindeyken yanma hissi olurdu ama geçerdi.

Ne mutlu sana...yarın işbaşı çevremdeki herkes ya hamile ya çocuklu ben 4senelik vajinusmus hastasıyım 4senem bu illete heba oldu umarım bu güzel dilekkerin hepimizin adına en kısa zamanda gerçekkeşir

Gerçekten vajinusmus olanlar silip kafasindan atsada attigini zanneder ve tam is oraya gelince bir anda kasiliverir denese kendini kasmaktan kapatmaktan alamaz yani bu bir psikolojik sorun seninki sadece cesaretsizlik olmus biraz sanki ve birinden cesaret almaya ihtiyacın varmis ufak bir cumle bile yetebilirmis ki yetmiş bizler oyle degiliz ama cok sukur istekliyiz bu rahatsızlık cok baska birsey insani kemiren . bende cok defa kafamdan atmistim hop yaparim iki dk sıkiveririm derdim ama once oraya detayli tanimak gerekiyor rahat birakabilmek icin skip kasarak yapmak aci duymak dahada kotuye itiyor bizleri zevk alma mutlu olmaya kismina gecemeyiz ozman aman eşim mutlu olsn oluyor sadece kafadaki dusunce oda kötü birsey ilerisi icin

Ne mutlu sana...yarın işbaşı çevremdeki herkes ya hamile ya çocuklu ben 4senelik vajinusmus hastasıyım 4senem bu illete heba oldu umarım bu güzel dilekkerin hepimizin adına en kısa zamanda gerçekkeşir
Gerçekleşmesi senin elinde buna inan. Eşim derdi de inanmazdım hayır istemsizce oluyor derdim ama yenince anlıyorsun ki biraz gevşemekle iş bitiyor. Bol zeytin yağı kullan canım

Hayır canım kesinlikle. Ben de vajinismus hastasıydım 4 ayım geçti diyorum. İnanır mısın jinekolojik muayene bile olmadım. Olamadım. Gittim ama izin veremedim. İleri derecedeydim. Şuan yaptırabilir miyim bilmiyorum, denemek gerek. Evet ben de eşim için o 4 ayda yatağa girip çıkıyordum sadece, ne zevk ne rahatlama.. İllet bişey. Ama eşime sanki zevk alıyormuşum gibi hissettirmekten yoruldum ve kendimi hep piskolojikmen cesaretlendirdim. Benim gibi olan insanları görünce (yani ne dokunabilen ne doktora gidebilen) cesaretlendirdim kendimi. Olay bu, kendinde söylüyorsun piskolojik bi rahatsızlık diye. Senin de cesarete ihtiyacın var. O cesaret beynindeki tüm olumsuzluklara engel olup işini kolaylaştıracak.

Günaydın kızlar nasıl geçti haftasonu yeni gelişmeler varmı egzersizler nasıl gidiyor
Ben dünde dedgm gibi git gelde kasıklarmda baskı ve rahatsızlık hissediyorm braz inş alışınca geçer ağrı değil fakat azcık bi rhaatsızlık hissi

günaydın kızlar birşey sormak istiyorum dün akşamdan sonra uğraştım ama hala 1. aparatla takıldığım bir bölgeyi geçemedim kendimi serbestte bırakıyorum nefes alıp veriyorum yok olmuyor acaba bana mı öyle geliyor ve artık uyuşturmadan denemeye başladım çünkü o hisse alışmak istiyorum ve o bölgede kasılma yaşadığım an yanma oluşuyor serbest bırakınca geçiyor bunca ay eşimle denerken hep yanma hissetmiştim aslında kendimi serbest bırakmıyormuşum neyse dün ben aparatla çalıştım 1in sadece tutma yerinden 2 cm kaldı alamadığım 2.aparata geçim dedim bakim o geçecek mi onunla baskı hissettim aynı bölgede yani ben o bölgeye kadar çok rahat geliyorum kendimi serbest bırakınca ama o bölgede kalıyorum ve şunu gördüm dün aparatı itmeyi bırakınca hop çıkıyor yavaş yavaş bu neden oluyor ki merak ettim. sonra eşim denemek istedi onlada denedik ve yine o bölgeyi geçemedim ne yapmam lazım bilmiyorum kendim denerken bir geçsem o zaman çözüm bulucam da olmuyor. eşim zaten yine fikir değiştirdi aparatla çalışmamı istemiyormuş bu adam beni deli edecek :) tabi dinleyecek miyim hayır o bölgeyi her aparatla denicem belki esnetmek mi lazım pe.. ile denerken de orada takıldık demekki benim o yeri geçmeyi öğrenmem lazım.. henüz regl de olmadım olana kadar şu sorunu bitirsek ne güzel olur :)

Canım öncelikle süper gidiyorsun. O dedigin yeri iyi biliyorum bende orda takılırdım bence kasların en yogun oldugu bölge orası orayı geçince bomboş cnku. 1.aparatla geçtigin gibi ikinciylede geçmeue calıs pozisyon olarak nasıl deniyosun bilmiyorum ama ben yarı oturur sırtım yataga dayalı deniyordum.aparatla denerken zorlandıgın yerde biraz kaldır havaya ama zorlandıgın yerde cıkarma dur bekle nefes al gerekirse rahatlayana kadar cıkarma.
Ayrıca ittirmedigimde cıkıyo demişsin giriş aşamasında kaldıgın için ve kendını kastıgn için hop dışarı itiyor vajna bendede oluyordu :)
1.aparatla çalış önce iyice burda okumustm ben sunları sırayla yap
5 kere sok cıkar
5 kere içindeyken dairesel hareket yapmaya calıs
5 kere içindeyken kegel yap
Sonra 2 aparat yavaş yavaş sokmaya calıs takıldıgında bekle o takıldıgın yeri geçince cumbur die kaycak :)

haha evet onu bende okumuştum ve o bölgede böyle yapmaya çalıştım ne kadar doğru bir hareketti bilmiyorum ama yaptıkça alistigimi o hissi umursamadığımi farkettim yani dün çok bana sarf ettim ama o kısmı aşamadım artık eşimden gizli gizli denicem yapcak bisey yok :) ben kalcama yastık koyarak denedim dün gece yorulunca senin dediğin gibi arkama yastık koyup yapıyorum:) sen nasil geçtin o yeri hangi sekle girsem şaşırdım :)

benim regl 4 gün gecikmiş görülüyor tabi uygulamaya göre ben hiç adet hesabı yapmazdım ama çocuk istedigim için uygulamada doğurganlık takibi için yükledim :) 30unda olması lazımdı uygulamaya göre ama olmadı hala :) eşimle bebek olabilcek bir münasebette olmadiki hamileyim sanayım hormonlarım.değişiyor galiba:) bazen hamile kalsam orasi esner sorun biter gibi gelmiyo değil:)

Canımm ben de istiyorum hem de çok ama bi girişime bakıyorum bi p.. bakıyorum beynim o anda kilitleniyor bu buraya sığmaz diyorum z.yağı değil de jel kullanıyorum ben

Canımm ben de istiyorum hem de çok ama bi girişime bakıyorum bi p.. bakıyorum beynim o anda kilitleniyor bu buraya sığmaz diyorum z.yağı değil de jel kullanıyorum ben
Çok afedersiniz ama büyük tuvalete çıktığınızda hiç dikkatinizi çektiği olmuyor mu bu benden nasıl çıktı diye işte makatımızda tıpkı vajina gibi küçücük bir delik var ve tuvalete çıkınca orası esniyorr kocaman oluyor. Vajinayıda tıpkı onun gibi düşün. Penisin başı, ucu bile girse ittirdikçe açılıyor esniyor. Vajili biri vardı topicte, yenince ben buraya tencere bile sokarım demişti korkunu yen, gözünde büyütme. Sadece başının girdiği esnada hafif bir acı var sonrasında yok. Gevşersen tabii

Bu arada jel çabuk kurutuyordu bende. O yüzden en kaygan ve etkilisi zeytinyağıydı. Ama vajinismusu atlattığım sırada hiçbirşey kullanmamıştım tesadüfen buna daha çok sevindim.

Bu arada jel çabuk kurutuyordu bende. O yüzden en kaygan ve etkilisi zeytinyağıydı. Ama vajinismusu atlattığım sırada hiçbirşey kullanmamıştım tesadüfen buna daha çok sevindim.
Sen şanslıymışsın canım yukarıda bir arkadaş yazmış benim durumum aynı o şekildeydi girişe asla izin vermiyorum şu anda parmak egzersizine başladım

BEnde eşimden gizli gizli çalıştım hep o işteyken flan. Ben yarımoturur bacaklarımı açtım bol kayganlaştırıcı bu cok önemli nefesi al karnını şiş verirken püfffff die üflerken aparatı ittir o yerden geçicek eminim. Takıldıgında yaparken hafifce popoyu kaldırabilirsin. Nefes allll verirken ittir

bu akşam gizli saklı denicem canım eşim işten gelmeden yapmalıyım bu dediğini çünkü o deneme planlıyordu dün geceden :) o yeri geçmeyi başarırsam daha iyi olur o yüzden çalışmalıyım ben keşke evde olsam diyorum vallahi işyerinde olduğum için zamanim olmuyor eve git yemek yap derken gizli saklı bakalım nasıl olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…