Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Canlarım benim, hepinizi öyle özledim ki, aramıza yeni katılanlar olmuş. Hiçbir zaman ümidinizi yitirmeyin, bu durumu gözümüzde büyüten bizleriz, hiç aşamayacağımızı zannederiz, aslında çözümü öyle basittir ki yendikten sonra anlarız. Bizler canlı birer örneğiz. Ben 7. ayın sonunda başardım, bu sitede benden korkağı yoktur emin olun :)) ben yaptıysam sizler de başarırsınız, inanın kendinize, egzersizlerinizi aksatmadan yapın ve şunu unutmayın bu illet tamamen beyninizin size oynadığı bir oyun, korkularınız, kaygılarınız yüzünden ilişki yaşayamıyorsunuz, tıpkı benimde yaşadığım gibi. Korkulacak hiçbir şey yok, zihninizin size oyun oynamasına izin vermeyin, her zman pozitif düşünün, şimdiye kadar başaramayan hiçkimseye rastlamadım ben. Allah yardımcınız olsun, dualarım sizinle..

Evet malesef fena derece de erteleme sorunum var... Ben hic egzersiz yapmadim kendim yapamadim bugun yarin diye erteliyordum hep sonra cok sorunlar yasamaya basladik evliliğim tehlikeye girdi cunku ben hicbisey yapmadan oylece bekliyordum ve bu esimi daha cok deli ediyordu umursamadigimi düşünüyordu cunku ben aylarca deneme bile yapmaya yanaşmadim hep erteledim biseyler yapmam gerektiginin farkindaydim cunku hem bu durumdan hemde esimi kaybetmekten cok korkuyorum bundan 15 gün once sakinlestirici ilac icerek ve uyusturucu sprey kullanrak esimin parmagini almayi denedim zorlansam da cok şükür aldim 1 parmagini daha sonra 2 parmagini denedi zor da olsa onu da aldim ve 2 parmak da zarim gitti kanamam başladı bi kac gun sürdü tabi cok mutlu olduk ikimizde cunku parmagini alabilecegimi düşünmüyordum daha önce dokundurmuyordum bile neyse 5 gun ara verdikden sonra kanamam durunca tekrar denedik regl olmadan belki basarabiliriz diye düşündüm çünkü araya ne kadar cok zaman girerse o kadar uzuyor erteleme düşüncen daha cok artiyo 2. Denememiz bekledigim gibi olmadi tek parmagi alirken bile ilkinden daha cok zorlandim cok yanmam oldu hafif acik renkte kan geldi yine 2 parmaga izin vermedim sadece ucu girdi iki parmagin esimi malesef hayal kırıklığına ugrattim o cok ümitliydi ama olmadigini görünce sinirlendi gecen gün almistin hepsini gördün neye ikna olmuyorsun daha dalga mi geçiyorsun benimle dedi 1 gun sonra da adet oldum niye oyle oldu bilmiyorm regl im yakındı iste belki onun gerginligi vardi belki de orasi tam iyileşmemisti bilmyrm ama simdi üstünden 15 gün gecti regl im bitti bi kac gündür ama benim yine cesaretim yok yine istemsizce erteliyorum ya deneyip başarısız olursak yine ya esimi hayal kırıklığına ugratirsam tekrar diye hep erteliyorum cunku o gecen sefer regl olacagindan o kadar tepki verdin herhalde artik yaparsin sanirim rahatca diyo bilmiyorum yapabilir miyim beklentilerini karsilayamamakdan tekrar hüsrana ugramakdan endişeleniyorum ve biseyler oluyo hep erteleniyo ama tekrar kactigimi korktugumu tedirginligimi fark ederse esim yine sinirlenecek gerginlik cikacak biliyorum Allah im bu durum da olan herkese ve bize yardim etsin inşallah

Canım bence ilk olarak sen karamsarlığından kurtulmalısın. Pozitif olup motiveni yükseltmen gerek. Gerginlikten ziyade biraz daha bu işe oyunmuş gibi bak. Doktorum böyle der bana hep. Sen ne kadar korkarsan o kadar tesirinde kalırsın bunun. Görebileceğin her yere küçük kağıtlar yapıştır. Kağıtlara hep pozitif şeyler yaz.
"Bana haz veren bi organ bana hazdan başka bişey veremez"
"Tabiki de ben başarıcam vajiciim, çünkü ben senden daha güçlüyüm hihihi"
"Kocama olan sevgim, sana olan gıcıklığımdan daha çok büyük vaji"
"Canım kascıklarım benim iznim oşmadan kasılamazsın yafff"
Bunlar ve bunlara benzer eğlenceli notlar yaz ve yapıştır her yere. Ciddi ciddi yazma. Komik ve eğlenceli şeyler yaz, vajinismusla dalga geçer gibi şeyler yaz. Sürekli gözlerin onlara takılacak zaten..okudukça okudukça beyin de kabullenecek. Bu yöntemi kişilikteki olumsuz davranışları düzeltmek için kullanıyorlar. Beyin bi zamandan sonra kabul ediyor. Sürekli oku ve vajinismusla dalge geç. Hiç karamsar olma canım. Sen dalga geçtikçe o güçsüzleşecek. Ben ders çalıştığım masamı notlarla doldurmuştum. Eşim de mutlu olmuştu çabalıyorum diye. Dene, inan daha güçlü olacaksın. Sürekli oku ve kendine telkinde bulun.

Cok ertelemissin canim ya esin yine sabirli davranmis gercekten sen neden egzersiz yapmiyorsun peki hic denedin mi

Amin. Evet gerçekten sizde benim gibi çok zor durumdasınız. Benim dokunmayla ilgili sorunum yok dokunmasına izin veriyorum. Geçen gün de sadece dokunacak sandım parmağını girdirmiş tek boğum ilerletebildi çok sert ilerlemiyo dedi. Bilmiyorum ben de ne yapacağımı açıkçası. Benim de evliliğim tehlikede sürekli kavga huzursuzluk dediğim gibi işten eve gitmek istemiyorum.

Ad
AdaniS canim bebisin hayirli olsun :) buyumustur abla olmustur artik bir ben kaldim.galiba yenemeyen :) ben de yapicam artik cok istiyorum..

Teşekkürler tavsiyelerin icin cnm evet güzel fikir denicem Sagol

Bak madem dokunmasina izin veriyorsun ilk boğum aldin o zaman devam et esinle egzsersiz yapmaya kendin yapamiyorsan yani yapabiliyorsan kendin yapip alış tabi önce

Cok ertelemissin canim ya esin yine sabirli davranmis gercekten sen neden egzersiz yapmiyorsun peki hic denedin mi
Evet denedim ama ne parmakla ne de aparatla kendim yapamiyorum dedigim gibi 1 kere esime yaptirdim onda da zarim gitti ikinci sefer de daha cok zorlandim belki de yeri tam iyilesmemisti bilmiyrm simdi tekrar cesaretim kırıldı

Ad

AdaniS canim bebisin hayirli olsun :) buyumustur abla olmustur artik bir ben kaldim.galiba yenemeyen :) ben de yapicam artik cok istiyorum..

Kuzum benim, çok sağol, evet büyüyor her gün, her dakika, çok şükür, rabbim isteyen herkese nasip etsin :) 5. ayın içinde, nasıl geçti zaman anlamadım.

O nasıl söz birtanem, tabii ki yeneceksin, yapacaksın, başaracaksın herkes gibi, hangi aşamaya geldin?

Evet denedim ama ne parmakla ne de aparatla kendim yapamiyorum dedigim gibi 1 kere esime yaptirdim onda da zarim gitti ikinci sefer de daha cok zorlandim belki de yeri tam iyilesmemisti bilmiyrm simdi tekrar cesaretim kırıldı
Canm zar gittikten sonrasi inan daha kolay ben ilk zarim gittikten sonra bayilmis burda öyle bir yorum yazmistim ki herkes korkmustu bende parmakla yapamyrm sende aparat hazrla esine haber verme al aynayi karsina ikin itmeye calis inan bana yapicak ve kendinde sasiricaksin esinin parmagi daha zor ben zarim gittikten sonra ilkinde esimin parmagini aldim sonra alamadim mesela esim bana kizip yatagi ayirinca inat ettm hirs yaptim ve 3 egzersizle yendim kendine güven ve dene l7tfen

Bak madem dokunmasina izin veriyorsun ilk boğum aldin o zaman devam et esinle egzsersiz yapmaya kendin yapamiyorsan yani yapabiliyorsan kendin yapip alış tabi önce
Normalde parmağı girdircem dese hayatta duramazdım ki sadece dokunacak sandım. Kendim yapabilirim ama inş umutluyum. Sen de biraz toparlanmaya çalış bence. Karamsarlığı bırakmamız lazım. Yapabilirim dememiz lazm. Hiçbirimiz mutsuz olmak için evlenmedik bunu haketmiyoruz.

1 Parmak 2 boğum alıyorum hatta daha ileri sokuyorum. Çok yanıyo ya ne yapacm nasıl yanmasını önlediniz.

ben de bu problemi yaşıyorum. 5 aylık evliyim ve halen olmadı
yazılanları okudum ama uygulayabileceğimi hiç sanmıyorumm. İstanbulda bayan bir psikolog önerebilecek olan varmı acaba?

Bende egzersizlere baslaycam ama.nasil.yapcam nasil olcak nasil yapcam bilmyrm.4 aylik evliiym bende 2 ay önce ilk.birleşmemiz oldu.gecen haftada esim parmaginj soktu hic acimadi ama yine de cesart bulamurm.akil verin bana .. Cikmaz yolda gibiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…