vajinismus muyum?

Melosssstaso

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2024
1
0
23
yeni evliyim eşimle cinsel hayatımız kabusa döndü. sorun şu ki eşimle ilk gün ilişkiye girdiğimizde vajinama 3-4 santim girerek kan gelmesini sağladı fakat ilerisi olmadı penisini içime hiçbir şekilde alamıyorum yarısından sonrası kesinlikle girmiyor ve aşırı şekilde acı çekiyorum ve batma hissi oluşuyor asla zevk almıyorum. sizlere sorum bu vajinamın darlığından mı kaynaklı zamanla denedikçe genişleyecek olan bir şey mi. eşimde bende çok istekliyiz o da çok anlayışlı bu konuda fakat zorladıkça canım yanıyor ve yapamadığım için üzülüyorum birileri aydınlatabilirse sevinirim

İlk defa cinsel birliktelik yaşıyorsanız bir kasılma, acı durumu vs kabul edilebilir ama bir yere kadar tabii ki. Ben de ilk birlikteliğim zamanlarında biraz öyleydim. Ama baktım olacak gibi değil akışa bıraktım. Bu konuyu düşünmemeye çalıştım. Öyle olunca her şey çok daha rahat oldu. Vajinismus olduğunu sanmıyorum. Ön sevişmeyi uzun tutun. Kafa olarak rahatlayın.

yeni evliyim eşimle cinsel hayatımız kabusa döndü. sorun şu ki eşimle ilk gün ilişkiye girdiğimizde vajinama 3-4 santim girerek kan gelmesini sağladı fakat ilerisi olmadı penisini içime hiçbir şekilde alamıyorum yarısından sonrası kesinlikle girmiyor ve aşırı şekilde acı çekiyorum ve batma hissi oluşuyor asla zevk almıyorum. sizlere sorum bu vajinamın darlığından mı kaynaklı zamanla denedikçe genişleyecek olan bir şey mi. eşimde bende çok istekliyiz o da çok anlayışlı bu konuda fakat zorladıkça canım yanıyor ve yapamadığım için üzülüyorum birileri aydınlatabilirse sevinirim
İlişkiye girmekten korkma. İlk diye bu şekilde hissediyorsun. 2. 3. Birliktelikten sonra sadece zevk alıyorsun. Vajinusmus değilsin rahat ol ❤️

Kayganlaştırıcı kullanın, kendini kaslarını rahat bırak, ön sevişmeyi arttırın. Düzelecektir

Nefes egzersizleri öneririm ilişki sırasında muayene gibi düşün derin nefes al ve sakince hepsini dışarı ver sonrası gelir başlarda böyle olması normal bu arada kan gelme durumu herkeste olmuyor ama anormal bir durum yok. Psikolojik olarak rahatlat kendini eşin de biraz sabırlı ve anlayışlı davranırsa çok daha rahat edersin. Ben vajinismus yaşadım ve kendiliğimden atlattım tamamen kafa da bitiyor. Eğer şimdiden bişeyler yapmazsan yıllarca eşinle ilişkiye giremiceksin maalesef çok kadın var böyle 🥹

X