vajinismus hakkında biraz içimi dökmek istedim

_Joey_

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2011
1.592
721
323
selam kızlar,
ben 5 yıllık evliyim ve vajinismus hastasıyım. bu konu evlendiğimden beri içime dert oldu, eşim son derece anlayışlı, aramızda da hiçbir huzursuzluk yok çok şükür ama sonuçta kendimi ona karşı sorumlu hissediyorum. hep tedaviden kaçtım. daha doğrusu kendi yapabileceğime inandım, bu forumu takip ettim ama asla egzersizleri başaramadım. sonra bir kadın doğumcuya gittim. zarın kalın, vajinan dar, dedi. az kalsın ameliyat olacakken gördüğüm bir rüya nedeniyle vazgeçtim ve sadece bu işte uzmanlaşmış, iyi olduğu söylenen bir psikoloğa gittim. 4 seanstır devam ediyorum. bana kalın zar olayının para tuzağı olduğunu söyledi. adet olan bir kadında ameliyata gerek olmadığını anlattı. çok rahatlattı beni. 4 seansta verdiği ödevleri yerine getirmeye çalıştım. şu anda 1 parmağı alabiliyorum. bu hafta verdiği ödev 2 ve 3 parmak. ama çok korkuyorum. neden derseniz 1 parmağı alıyorum dedim ama bir alıyorum, bir alamıyorum. yani bir deniyorum giriyor, sonra 5 dk sonra deniyorum girmiyor. bunun sebebini anlayamıyorum. bunu ona sorduğumda orasının hareket ettikçe yönü değişebilir dedi. ben burada okuduklarım hep tek bir yön var sanmıştım ama gerçekten de bir yukarıdan giriyorum, bir aşağıdan. bir düz gidiyorum bi eğim veriyorum, ancak o şekilde şanslıysam oluyor. bunu da hiç okumamıştım açıkçası burada. her neyse, bir bebeğim olsun çok istiyorum. bu işi başarmak istiyorum. ama şu an 2 parmak olayı beni korkutuyor. doktor uyuşturucu kreemi yasakladı ama bi krem kullanıyorrum, zaten o sayede bu aşamaya gelebildim. vemcaine'yi de hiçbir yerde bulamadım. belki ondan daha iyi sonuç alırım. her neyse kızlar, biraz içimi dökmek istedim. bana verebileceğiniz tavsiye olursa her zaman açığım.

Cinsellikle ilgili geçmişte ki kodlanmış bilgileriniz (tecavüz edilme korkusu,çok canın yanacak korkusu gibi) bunlar yüzünden olduğunu düşünüyorum ben. Tavsiyem olaya bakış açınızı değiştirin soruna odaklanıp kendinizi üzmeyin. Belkide sadece siz öyle olduğunuzu düşündüğünüz için olmuyordur. Mesela kendinize her gün belirli zamanlarda (uyandığında ve uyumadan önce) olumlama yapabilirsiniz; "ben sağlıklı bir kadınım,cinsel hayatım mükemmel,kocamı mutlu ediyorum,vajinami seviyorum,her şey yolunda" gibi bu şekilde. Beynimizi yönlendirmek bizim elimizde önce kendinizi olumlu şeylere odaklayın inanın ayrıca tedavinize de devam edin. Başarabilirsiniz :)))))))))

çok teşekkürler :) evet eskiden beri canım yanacak diye düşünmüştüm hep. artık yansa bile basit bir şey olduğunu biliyorum en azından. bazen yanmıyor bile. şimdi mumu kalınlaştırarak devam ediyorum. yönü yine durmadan değişmeye devam ediyor. ama bir kere girdi mi sürekli egzersize aynı şekilde devam edebiliyorum. sanırım herkeste böyledir. her gün ilk başına oturduğumda iki saat yön arıyorum

Arkadaşım ben vajinusmusu tek seansta hipnoz yöntemi ile atlattım. Bu çok yeni bir yöntem ve tek seans parası sizin birkaç seansiniz kadar bile değildir eminim. Lütfen bir araştır. Ben asla ama asla parmak egzersizi yapamam dedim doktoruma ama o kadar kolay ve acımasız oldu ki anlamadım bile. Doktorum Psikolog Miraç Sağlam netten araştırıp numarasını bulabilirsiniz instagramdan da hemen dönüş sağlıyor detayları sorup öğrenin geç kalmayın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…