Vajinismus gerçekten bitiyor mu?

misscillipapatya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2019
3
0
1
28
1 yıllık evliyim. İlk gece yapamadık. Sonra kaç defa denediysek olmadı. Sanki bir duvar var gibi. Her şeyi okumaya çalıştım. Herkes kafada bitiyor diyor ama nasıl? nasıl? nasıl? Doktor yardımı olmadan biter mi? Eşim de artık sabırsızlanmaya başladı...

Biter biter hiç merak etme ben doktor yardımı olmadan kafamda bitirdim attım. Yeterki rahat ol nefes egzersizleri yap burnundan al ağzımdan ver Kegel egzersizi çalış sonra kendi kendine aparatlarla çalış gör bak nasıl başaracaksın. Yeterki kendine güven acı macı Yok bunu sil at beyninden

Bence de hiç korkma. Egzersizler ile kısa sürede halledebilirsin. Eşinin destek olması önemli. İyi bir doktor yardımı da işleri hızlandıracaktır.

Doktor tabii ki gerekli ama insan kendine inanıyorsa doğru teknikleri uyguluyorsa iyileşebilir imkansız diyemeyiz burada kendi kendine yenen o kadar kadın varken. Sadece süre doktora gidip de iyileşenlere göre uzar çözüm zaman alır.Şahsen ben buna cesaret edemedim dilatörle egzersizi geçtim kendim aynada bakarken bile geriliyordum doktorumun emeği büyük hakkı ödenmez o olmasa yenemezdim

Hepimizin zorlandığı şeyler var, bazen birinde destek almayınca çözemiyoruz. Ama yanımızdaki birisi kendiliğinden bunu yapabiliyor. Burada okuduğum şeyler bana çok faydalı oldu. En azından bu sorunun çözülebilir olduğunu görmüş oldum. Bir aşamaya kadar kendim geldim. Bir yerden sonra cesarete ihtiyacım vardı. Doktorum bunu verdi.

Biter biter hiç merak etme ben doktor yardımı olmadan kafamda bitirdim attım. Yeterki rahat ol nefes egzersizleri yap burnundan al ağzımdan ver Kegel egzersizi çalış sonra kendi kendine aparatlarla çalış gör bak nasıl başaracaksın. Yeterki kendine güven acı macı Yok bunu sil at beyninden
Silip atmayı çok istiyorum ama o noktaya gelince kitlenip kalıyorum.

Back