• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus egzersizler

Crizantemum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2021
3
0
1
33
Merhaba kizlar ben 4 aylik evliyimm vajinismustan muzdaripim ozel klinige gidecek ekonomik durumum olmadigi icin evde kendi cabamla yenmek istiyorum kizlar evde yenenler tecrubelerini uyguladiklari egzersizleri paylasir misiniz? Cok sevinirim yardimci olursaniz bana.

Merhaba kizlar ben 4 aylik evliyimm vajinismustan muzdaripim ozel klinige gidecek ekonomik durumum olmadigi icin evde kendi cabamla yenmek istiyorum kizlar evde yenenler tecrubelerini uyguladiklari egzersizleri paylasir misiniz? Cok sevinirim yardimci olursaniz bana.
Ben kendim aparatlar sayesinde yendim.Boşa geçirdiğim 3yılıma yazık etmişim diyorum.Mutlaka araştır kendini tanı sonra nefes kegel egzersizlerini öğren sormak istediğin birşey olursa yazabilirsin canım yardımcı olurum.

Ben kendim aparatlar sayesinde yendim.Boşa geçirdiğim 3yılıma yazık etmişim diyorum.Mutlaka araştır kendini tanı sonra nefes kegel egzersizlerini öğren sormak istediğin birşey olursa yazabilirsin canım yardımcı olurum.
Aslinda kegelide biliyorum.nefesi de ama esimle yapmaya gelince hepsi gidiyo aklimdan kasiyorum.nefeste alamiyorum

Ben parmak egzersizi ile yendim tıp fakültesinde cib polikliniğine gittim ücretsiz araştırın vardır belki

ilk önce psikolojik olarak kendinizi hazırlamanız lazım diye düşünüyorum. İlk başta bir ayna alıp vajinanızı görebileceğiniz bir açıyla kegel egzersizi yapabilirsiniz. bu aslında orasının genişleyip kapanabilen kaslı bir bölge olduğunu kendinize öğretmeniz bunu içselleştirmeniz açısından önemli.
bir kaç gün sonra parmak egzersizlerine geçebilirsiniz. ama bu biraz korkutucu bence yani parmağınızı oraya sokmak size tuhaf gelebilir başta. irrite olabilir ya da korkabilirsiniz. ama unutmayın zihninizde hep oranın genişleyip açılabilen bir şey olduğunu düşünmeniz lazım. ilk seferde serçe parmakla bir boğumunu yavaşça sokarak başlayın. ama doğru bir açıyla sokmanız lazım tam olarak dik değil hafif bir eğimle yatay şekilde sokun. popoya doğru yatay olacak. başlamadan önce derin nefes alın ve bu nefesi sokmayı denerken verin. her seferinde bir boğum nefes verme bir boğum nefes verme şeklinde deneyebilirsiniz.
serçe parmağı son boğumuna kadar sokabilirseniz eğer bu büyük bir aşama. sonrasında aparat deneyebilirsiniz ama size kalmış. diğer parmaklarınızla ya da iki parmak birden de öneriyorlar bazı yerler. bu aşamaları kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız o şekilde yapın.

aşama kaydettikten sonra eşinizle deneme kısmında çok basit ama önemli şeyler var. bence ilki bunu eşinizin size yaptığı bir şey gibi algılamamak. yani önsevişmeyle ıslanmanız falan önemli ancak benim tavsiyem penetrasyon kısmında eşinizin olabildiğince pasif olması. bazen erkeklerin çok istekli ve aktif olması korkutabiliyor. eşiniz bu ilk seferde olabildiğince sizi heyecanlandırmadan aceleye getirmeden, yeterli ıslaklığı sağladığınız an sizin üste olduğunuz bir pozisyonda birleşmeyi deneyebilirsiniz. penetrasyon bir anda tam olarak gerçekleşmek zorunda değil. tam tersi aynı parmak boğumunda olduğu gibi nefes alıp vererek ıkınmalısınız. aynı kegelde yaptığınız gibi ıkınarak içinize alıyorsunuz. rahatsız hissettiğinizde durun öylece kalın. ne kadarının girdiği önemli değil. önemli olan konsantre olup kaslarınıza bu süreci öğretebilmek. bu süreçte eşiniz hiç bir şey yapmasın. bu hiç bir şey yapmama olayını sağlamanız çok önemli. bir kere içinize alabilirseniz zaten sonrasında çok kolay oluyor. bünyeniz alışıyor beyniniz alışıyor her şey daha rahat oluyor. korkmayın.

Ben kendim evde yendim 6 ay sonra ama çok hızlı ilerledim ilk önce 4lu dilator al mutlaka bu çok önemli keşke ilk aylarda alsaymisim ben çok pişmanım çünkü dilator çalıştıktan sonra kısa sürede yendim.sadece kayganlastirici kullandim sprey Krem anestezik madde kullanmadım. İlk 1.dilatore kayganlastiriciyi sürdüm birazda vajinaya daha sonra yavaşça ilerlettim ilk gitmedi çünkü vajina uyarılmayi istiyor biraz masaj yaptım daha sonra tekrar denedim inanılmaz bir şekilde hiç acı olmadan kaydı çok mutlu olmuştum girişten sonra kas var kası geçince zaten boş gerisi sonra 2.dilatore geçtim hemen gaza gelmiştim 😁 aynı şekilde onu da yapayım dedim ama kasildim olmadı bende tek başıma yapmaktan vazgeçtim eşimle birşeyler yaşadıktan sonra biraz uyarildiktan sonra artık dilator çalışıyordum ve inanilmaz başarılı ilerledim.1 hafta olmadan 4 dilatoru tamamlamıştim. Önemli nokta uyarılmak vajina kayganlasinca genişliyor zaten giriş daha kolay oluyor ve aparat girince yavaş yavaş gel git yapacaksın tam genişliyor önemli olan kendine inanmak ve ben bunu başaracağım demek. Ama şunu söyleyeyim kesinlikle yapılmayacak bişey değil istersen ağrı yaşamamak için wemcaine sprey alabilirsin. Biraz dilatore bir iki fis vajinaya 10 dk bekleyip kayganlastirici ile basla ben tercih etmedim dayanabildm çünkü dayanılmayacak hiçbir şey yok sakın pes etme

Merhaba yeni üye oldum yardım etmek istiyorum. Bu durumla ilgili devlet hastanesine de gidilebiliyor diye biliyorum araştırabilirsiniz.

Back