Cevabınız için teşekkür ederim. Başta benim cahilliğim oldu onu kısıtlamak istemedim, benimle mutlu olsun içinde kalmasın falan dedim, bir kaç defa da imada bulundum yavaş istiyorum diye ama anlamamış. Sonra açıkça konuştum artık öyle değil. Doktor bana "buna herhangi bir daraltma işlemi yaptırma menopoza gireceksin, fazla dar olur, jel kullanarak kuruluğa çare bulursunuz ama daraltırsanız size işkence olur" dedi Zaten cerrahi düşünmüyorum lazerle daraltmayı araştırdım onun da etkisi geçiciymiş ve bir yerde de "normal bir vajinayı daraltmaz sadece genişlemiş bir vajinayı normal boyutlarına getirir" yazıyordu. Biraz da çekindim işlemden, doktor tavsiye etmeden yaptırmak istemedim, tekrar lazeri sormak istiyorum, ama doktor da beni takıntılı sanacak diye de sormaya utanıyorum.Söylediğiniz kadınların zevk almasını etkiliyor ve estetik oluyorlar. Vajina daraltma diye aratırsanız görürsünüz. Sorunun estetik olduğunu sandığı için doktor sizi önemsememiş.
Ayrıca eşinizle ilgili yazdığınız kaba kısmı hoş değil. Neden izin veriyorsunuz ki hoşunuza gitmiyorsa?
Cevabınız için teşekkür ederim. Başta benim cahilliğim oldu onu kısıtlamak istemedim, benimle mutlu olsun içinde kalmasın falan dedim, bir kaç defa da imada bulundum yavaş istiyorum diye ama anlamamış. Sonra açıkça konuştum artık öyle değil. Doktor bana "buna herhangi bir daraltma işlemi yaptırma menopoza gireceksin, fazla dar olur, jel kullanarak kuruluğa çare bulursunuz ama daraltırsanız size işkence olur" dedi Zaten cerrahi düşünmüyorum lazerle daraltmayı araştırdım onun da etkisi geçiciymiş ve bir yerde de "normal bir vajinayı daraltmaz sadece genişlemiş bir vajinayı normal boyutlarına getirir" yazıyordu. Biraz da çekindim işlemden, doktor tavsiye etmeden yaptırmak istemedim, tekrar lazeri sormak istiyorum.
haklısınız. Ben premenopoza girdim zaten. Kuruluktan yana bir sorunum yok, gerçi eskisine göre geç ıslanıyorum ama ıslanıyorum. Doktora soracağım. Yine de bir kadın doğum doktorunun tavsiyesi olmadan lazer yaptırmam, çünkü estetik kliniklerinin para almak için herşeyi yapacakları konusunda bir önyargım var (hatta burada "genital estetik" sub forumunda "kaşınanı sistem kaşır" ve "lazer yanığı" adı altında açtığım konum var). Kegel yapıyorum, daraltıcı krem kullandım, krem gerçekten fark yaratıyor ama onun da dokularda geçici ödem yaptığını ve böylelikle darlık hissi verdiğini düşünüyorum uzun vadede zararlı olur mu diye çekiniyorum doktora da sormadım.Anladım. Değişmesine sevindim sizin adınıza.
Bence bu konuda başka bir doktora daha başvurun. Belki de farklı bir çözüm sunar. Belki 5 yıl var daha menapoza girmenize bunu çekecek misiniz ? İlişki eziyet gibi psikolojiniz bozulur.
Bu durumu kafama takmam öyle kötü bir hale geldi ki arkadaşlar, dün gece eşim istedi ben de çok istememe rağmen "yorgunum" dedim yapmadım. Bazen de çok istememe rağmen, "birleşme istemiyorum" deyip onu sadece elle rahatlatıyorum. Geceleri eşofmanla yatıyorum yanaşmasın diye. Estetik olmaktan çok korkuyorum. Doktorum da beni anlamıyor. Hatta dün gece "keşke bir metresi olsa da bari cinsel ihtiyaçları karşılansa" derken buldum kendimi (tabi ki asla kabul etmeyeceğim bir şey) ama çözümsüz hissediyorum, kendimi yetersiz hissediyorum.
Hiç kafana takma 2 doğum yaptım benimki işin basina geçince un torbasina dönüyor normalsin yaniSevgili arkadaşlar özellikle 35-40 yas üstü hanımlara sormak istiyorum. Ben hiç doğum yapmadım; 35 yaşımda ilk kez cinsel ilişkiye girdim, 42 yaşımda evlendim, o zamana kadar da çok seyrek ilişkim oldu hatta arada 3,5 yıl falan hiç olmadı. 4 yıldır evliyim. Eşimin cinsel organı biraz kalın ve onu hiç de nazik kullanmıyor. Bazı pozisyonlarda çok canım yanıyordu ama yakın zamana kadar hiç sesimi çıkarmadım. Ne var ki özellikle son 9 -10 aydır vajinamda bollaşma hissediyorum. Eşime defalarca sordum “normal, bir problem yok” dedi. Eskisi gibi değil diye doktora sordum “normal, artık aktif bir cinsel yaşamın var” dedi, üstüne de “normal bu senin yaşında bak ben de eskiden gözlük takmıyordum artık gözlük takıyorum, yaşlanıyoruz, ne kafana takıyorsun, keyfine bak bir sorun yok” dedi, kafam daha da karıştı. Şimdi bu yaşa bağlı bir şey mi yoksa ilişkideyken yaptığımız anormal pozisyonlar ve hareketlerden dolayı mi oldu yoksa bu gerçekten normal mi? Ama ben artık ilişkide zevk almıyorum. İstemiyor değilim ama cinsellikten soğudum. Ancak eşim istediğinde yapıyoruz ve o istemedi mi gerçekten seviniyorum zira her ilişkiye girdiğimizde feci asabım bozuluyor, çünkü hep eski haliyle kıyaslıyorum, öyle olsun istiyorum. Şimdi herkeste doğum yapmasa da aktif cinsel yaşama geçtikten sonra eskiye oranla böyle hissedilir bir genişleme mi oluyor yoksa bende mi anormallik var (yaşa ya da neye bağlı ise)? Benim için değerli olacak cevaplarınız ve deneyimleriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
un torbasından kasıt nedir?Hiç kafana takma 2 doğum yaptım benimki işin basina geçince un torbasina dönüyor normalsin yani
Un torbasinsan kasıt çok geniş olmasıun torbasından kasıt nedir?
Ben bu arada kegel egzersizlerine başladım ve faydasını görür gibiyim.
Ya 5 yılda bile daralma oluyor mu? Ben yeni evli sayılırım 7 ay oldu ama bazen eşimin işinden dolayı 20 gün ara veriyoruz her seferinde ilk gece gibi zorlanıyorum birkaç güne geçiyor. Böyle olması normal miYaşa bağlı mı bilmem ama ben 5 senelik evliyim. Haftada 2-3 olmasına rağmen her seferinde zorlanıyoruz. Daralıyor. Sanırım genetik ve vücutla da alakalı biraz.
ben her seferinde ilk ilişkim gibi zorlanıyorum. Hatta öyle ki bir gün önce ilişki yaşamışsam ertesi gün yine daralıyor yine başa dönüyorum. Doktora gittim ama genetik yapın böyle sanırım bunun bir çaresi yok. Eşinizin hoşuna gider dar olması kafanıza takmayın dedi. Bende alışmaya başladım sanırım çünkü çaresi yok.Ya 5 yılda bile daralma oluyor mu? Ben yeni evli sayılırım 7 ay oldu ama bazen eşimin işinden dolayı 20 gün ara veriyoruz her seferinde ilk gece gibi zorlanıyorum birkaç güne geçiyor. Böyle olması normal mi
Hadi ya bende yeni evliyim diye böyle oluyor sanıyordum. Bazen uzun süre ara veriyoruz işten dolayı geldiğinde aşırı zorlanıyorum en az 2 3 gün sonra kendine geliyor ama her seferinde acıması biraz korkutuyor. Benim ilk gecede de aşırı kan gelmişti zarda baya kalındı sanırım zaten vücut yapımdaki deride sert çatlak oluşumuna meyilli demek ki vajina da öyleymiş. Özel olmazsa siizn ilk gecede çok kan gelmiş miydi? Bende 3 gün geldi günlük pes takacak kadardı. Onunla da ilgili mi merak ettimben her seferinde ilk ilişkim gibi zorlanıyorum. Hatta öyle ki bir gün önce ilişki yaşamışsam ertesi gün yine daralıyor yine başa dönüyorum. Doktora gittim ama genetik yapın böyle sanırım bunun bir çaresi yok. Eşinizin hoşuna gider dar olması kafanıza takmayın dedi. Bende alışmaya başladım sanırım çünkü çaresi yok.
hayır bende uzun olmadı. İlişki esnasında değil hatta ertesi günlerde gelmişti tam hatırlamıyorum. Ama evlenmeden bir ilişkim olmamıştı. Bir kumanda büyüklüğünde diyeyim çarşafa geçmişti kan ama ped kullanmadım. O an geldi durdu. Bir daha gelmedi. Benim dar ama canım yanmıyor artık. Alıştım dar olmasına o bile haz veriyor bir saatten sonra. Ayrıca bu avantaj bence. 5 senelik evliyim ilk ilişki gibi zevkli geçiyorHadi ya bende yeni evliyim diye böyle oluyor sanıyordum. Bazen uzun süre ara veriyoruz işten dolayı geldiğinde aşırı zorlanıyorum en az 2 3 gün sonra kendine geliyor ama her seferinde acıması biraz korkutuyor. Benim ilk gecede de aşırı kan gelmişti zarda baya kalındı sanırım zaten vücut yapımdaki deride sert çatlak oluşumuna meyilli demek ki vajina da öyleymiş. Özel olmazsa siizn ilk gecede çok kan gelmiş miydi? Bende 3 gün geldi günlük pes takacak kadardı. Onunla da ilgili mi merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?