Vajinal Muayene Korkusu :(

cadikedi

Hayvanlı Sirklere GİTME!
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2011
2.158
326
163
Aynı konuyu jinekoloji bölümüne açtım ama orası çok aktif değil ve benim cevapları bekleyecek çok vaktim yok. Umarım ceza almam.

Vajinismusu yendim fakat ilişkiye çok sık giremediğimden henüz rahata eremedim. Bu yüzden de vajinal muayeneden hep korktum. Fakat son dönemdeki hastalık belirtilerim vajinal muayeneyi zorunlu kılıyor.

Anestezi ile muayene olayım dedim fakat 400 tl istiyorlar. Bir muayene için de o kadar para vermek istemiyorum.

Daha önce vajinismusu yenip de vajinal muayene olan var mı? Özellikle de cihazlı testler

Çok korkuyorum yarın muayene olacağım

E tabi konu başlığı heyecanlı bir olay taşımadığından ilgi de yok. Yardım da yok. Derdimle baş başa kaldım yani. N'apalım sağlık olsun. Bekleyip göreceğiz artık.

hiçbir ağrı sızı olmaz, kendini kasma yeter
ayrıca bir muayene için anestezi yaptırma tabi ki

vajinusmus değilim ama muayeneden bende çok çekiniyorum , zamanla alışırız umarım ..

hiçbir ağrı sızı olmaz, kendini kasma yeter
ayrıca bir muayene için anestezi yaptırma tabi ki

Ben vajinismusken doktora muayene oldum ama doktor delirmişti bakana kadar. Sürekli kasıyordum bağırıyordum. Bir de cihaz gireceğini düşünmek beni deli ediyor

Ben vajinismusken doktora muayene oldum ama doktor delirmişti bakana kadar. Sürekli kasıyordum bağırıyordum. Bir de cihaz gireceğini düşünmek beni deli ediyor

usg cihazı çok ince bir cihaz ve jel sürüyorlar, hissetmiyorsun bile
sadece sakin ol.

Peki bu smear testi? Onda da aynı cihaz mı kullanılıyor?

hayır smear testinde spekulum takılıyor ve çok ince bir aparatla rahim ağzından örnek alınıyor.
gerçekten bir şey hissetmiyorsun bile
kendini sıkma sadece
smear her kadının mutlaka yaptırması gerekli bir test

Netten okudum ve iyice korktum. Yok parmak yok kulak çubuğu yok o bahsettiğiniz cihazla vajina girişini açma. Offf çıldıracağım Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.

Netten okudum ve iyice korktum. Yok parmak yok kulak çubuğu yok o bahsettiğiniz cihazla vajina girişini açma. Offf çıldıracağım Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.

çıldıracak bir şey yok ki.
ben de smear aldırdım ve cidden hiçbir şey hissetmedim.
ayrıca kulak çubuğu zaten gayet küçük bi aparat. smear de küçük bir aparatla alınıyor ve her kadının düzenli olarak yaptırması gerekli rahimağzı kanserini erken yakalamak için.

Ben vajinismusu yenmeye çalışırken kulak çubuğuyla egzersiz yaptım. O bile ölümdü bana. Liflenirken bile elimi götüremem. Ama 3 ay sürekli kanamam oldu. Doktora gittim. Vajinal bakmamız lazım smear şart dedi yaptırmadım. Sonra erken menopoz dedi. Yumurtalıklarına bakmamız lazım dedi. Yine vajinal muayene onu da yaptırmadım. Doktor değiştiriryorum sürekli bu yüzden. Şimdi kesin yarınki doktor da diyecek aynın şeyi. Çünkü 20 gündür regli olmuyorum ve kasııklarımda ağrı var.

Size çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Her yazdığıma karşı çıkıp beni rahatlatmaya çalıştınız. Ama işte vajinismusu yensek bile kalıyor etkileri Çok çok teşekkür ederim. Deneyip göreceğim artık

mutlaka vajinal muayene olmak ve anormal vajinal kanama olduğu için özellikle usg yapıp smear aldırmak şart.
usg karından da olabilir ama mutlaka muayene ve smear lazım.
ben hem dr olarak gördüğümden hem de kendim de muayene olup smear aldırdığım için biliyorum, kesinlikle acımıyor.

vajinayı bu kadar tabu yapmayın ya. altı üstü kol bacak gibi bir organ o da zaten.
bu korkunu yenmek için sık sık dokunmalısın, kendini tanımaya alışmalısın, korkunun üstüne gitmelisin.

Vajinismusu korkumun uzerine gidip yendigimden 4 gunde yendim. Esimle daha 2 gun once tam birliktelik yasadim. Ama isin icine dr girince rahatlayamiyorum. Dr beni beklese kendim yerlestirsem belki bi nebze ama o da uzun surer. Yazin alisayim diye en kucuk boy tampon aldim. 45 dk da yerlestirdim varin gerisini siz dusunun. Beyin olarak ustune gidiyorsun sma beden izin vermiyor hala

aa ama daha yeniymiş ki vajinusmusu yenmen. tabi ki daha yeni yeni alışacaksın.
ama artık yavaş yavaş alıştır kendini :)
zaten daha önce kendi kendine sadece 4 günde yenmişsin muayene ne ki?
spekulumu kendin takamazsın ki daha kötü canın acır zaten
korkma korkma gerçekten bişey yok :)

Yok yeni yenmedim aslinda 1 yildan fazla oluyor. Ama iliskiye cok sık giremedik zaman girdi araya. 2 gun onceki haric en son ne zaman tam birliktelik yasadik hatirlamiyorum bile. Esim surekli sehir disina cikiyor. Anlastik ama dondugunde her gun deneyecegiz ki ben alisayim. Neyse artik deneyip gorecegim.

gittin mi muayeneye merak ettim :))

gittin mi muayeneye merak ettim :))
Gittim :)

Alttan muayene olmak istesende istemesende senden smear almam sart dedi. Git iceri bekle dedi.

Hemsie geldi elini tuttum. Istemsiz aglamaya basladim. Aglasam da zirlasam da umursamadi aldi smeari vallaha :) hemsirenin elini sıkıyorum acıyo diyorum yok yok acınıyo sana ole gelo diyo :) ultrason da yapti rahmime de bakti.

Acıdı vallaha acımadi degil ama dr çetin ceviz çıktı. Giriste bir problem yok psikologa gidip davranis psikolojisi tedavisi al dedi. Dokundugum an urkuyosun bunu anca psikiystrist cozer dedi.

bak ben de muayene oldum, smear aldırdım bende hiç acımadı
emin ol kendini kastığından.
dr iyi yapmış bence :) geçti kurtuldun bi dahaki rutin kontrolde daha rahat olursun :)
terapiye git bence de sağlığın için :)

Vajinismus atlatıp hamile kaldım çok şükür ve alttan muayene ile bakıldığı zaman oldu. Çok fazla acı yaşamadım bendede doğum korkusu var kendime bile itiraf edemediğim

Ben henuz tam iliskiye giremedim fakat hamileyim parmakla muayene korkumu nasil asacagim bilmiyorum normal dogum istiyorum birkac ayda cozebilirim insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…