Merhaba yaptigi sey cati muayenesi mi yoksa dogum suresi zamanini asmasin diye zarlari siyirma islemi mi? Ben ikisini de oldum cati muayesini ilk kez oldugunuz icin muhtemelen kendinizi cok sıktınız ondan oyle olmustur. Eger zar siyirmaysa zaten o biraz can yakiyor, benim bebegimin kilosu fazla oldugu icin normal sansini kacirmamak icin zarlari siyirma islemi yapilmisti.
Sunu soyleyebilirim ki ben ilk dogum yapiyorum diye hastaneye yattigimda 3 cm lik acilmam vardi ve alttan muayene ettiklerinde canim cok yandi. Doktorum yoksa normal istemiyor musun filan bile dedi. 35 haftalik oldugum ve kasilmalarim olmadigi icin dogum yapamadan taburcu ettiler
Yaklasik 3 hafta sonra dogum yapicagim gun kasilmalarim oldu ama yine yanlis alarmdir diye gitmedik ve gittigimizde 7 cm lik acilmayla yatisim yapildi. Bu sefer doktor kontrol ettiginde neredeyse elini bile hissetmedim. Dogum bir teslimiyet meselesi, kosullar uygunsa istiyorsaniz gercekten zor degil
Bebegim 3950 dogdu ve epiduralsiz yaptim. Eger istiyorsaniz ve her sey yolunda giderse aciyi bir kenara birakin ve kavusma anina odaklanin. Acilma oldukca alttan yapilan muayeneleri hissetmiceksiniz, bana oyle olmustu. Saglikla kavusun insallah