Vajinal Mantardan Ölüyorum

dreamsky

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2024
13
1
1
31
Arkadaşlar biliyorum bu konu daha önce defalarca açılmış bu platformda ama bir de benim derdime çare arayalım nolursunuz .Öncelikle 31 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim.Evlendim evleneli sürekli vajinal mantar ve idrar yolları enfeksiyonu oluyorum.Aklınıza gelebilecek bütün şeyleri uyguladım .Kan değerlerimi yükselttim,probiyotik aldım,şekeri kestim ,cranberry takviyesi aldım,papuklu ve ütülü iç çamaşırı kullanıyorum,taharete dikkat ediyorum,alkol ve sigara gibi alışkanlığım yok,eşim her ilişki öncesi penisini dezenfekte bile ediyor bol sabun ve suyla …Yani yapılacak herşeyi yaptım kullandığım ilaçlar fitiller ve gittiğim doktorları söylemiyorum bile …Nolursunuz varsa bi çaresi bana da söyleyin artık her tuvalette ağlayarak çiş yapmaktan ve cinsel ilişki sırasında işkence çekmekten çok yoruldum.Dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden.

Eşinizin penisini dezenfekte etmesi fayda etmez ki, enfeksiyon dışta olan birşey değil çünkü.
Yediğiniz içtiğiniz şeyler tetikliyor olabilir, süt ve süt ürünleri gibi şeyleri fazla tüketmemeye çalışın.
Ayrıca bende evlendiğim ilk dönem sürekli kendi genital bölgemi sabunla yıkardım temiz olduğuna ikna olana kadar. İdrarda yanma olurdu.
Doktorum bunun zararlı olduğunu söyledi. Yani özel bölgemizde bakteriye ihtiyaç duyarmış. Ve aslında biz temiz olsun isterken o bakterileri öldürüyormuşuz. Bu da enfeksiyona yol açıyormuş.

Bende aynı sorunu yaşadım bi ara. Bol su içmek benim çarem oldu. Günde 3 litreden fazla su içiyordum.

Merhaba ben 4 5 aydır bu sorunla uğraşıyorum. %90 oranında azaldı geçerken bile yavaş azalmışken bile bırakmıyor şerefsiz, bende bilinen üzerine fitiller haplar kullandım antibiotik uzun süreli. Ama tek iyi gelen şey azaltan özellikle beslenme şekli.. Şeker gluten karbonhidrat et ve süt ürünleri. Ev yoğurdu hariç. Kilo vermesi zor insanım insülin direncim var pcos hastasıyım 2 ay da 6 kilo verdim bi de zayıf biriyim yani. Sürekli otla beslendim kabak brokoli karabuğday lahana soğan sarımsak yeşillikler. İlk zaman kolumu kaldırcak halimyoktu birden diete giriş yapınca herşeyi kestim. Vucut bi manyakladı 2 hafta sonra kendine geldi. Elma sirkesi ev yapımı hindisttan cevizi yapı sopuk sıkım nioli yağı bunlar arkadaşım oldu . Henüz geçmedi ama bekliyoruz. Probiyotik takviyesi tabi önemli. İnatçı bişey.

Bende 1.5 yıllık evliyim ve nasıl olduğunu anlamadığım şekilde sürekli enfeksiyon oluyorum. Bu enfeksiyon tüplerimi dahi tıkamış vaziyette. Neyse konuya gelecek olursam, ben sabah akşam sirkeli su ile taharet alıyorum sonra da iç çamaşırima nioli yağı damlatıp giyiyorum. O kaşıntıyı günün herhangi bir vaktinde hissedersem yine hemen sirkeli su yapıyorum geçiyor o kaşıntı ve yanma hissi. Ama fitil olarak da kullanıp en memnun kaldığım gynomax, bunu öneririm kesinliklee

Zaten yapılması gereken her şeyi yapmışsınız bunlara ek olarak vajinal duştan uzak durun ve bu şekilde gelen hastaların eşlerinin de mantar enfeksiyonu için ilaç kullanması gerekiyor.
Enfeksiyon eşinizdeyse siz ne yaparsanız yapın tekrar eder. Erkek için daha kolay, bir seferliğine ilaç kullanacak

Hangi doktora gitmesi gerekiyor kocamın acaba ?

Sirkeli su nioli yağı ve gynomax fitili de kullandım ve işe yarmadı malasef

Sirkeli su nioli yağı ve gynomax fitili de kullandım ve işe yarmadı malasef
Bende aynı sorunu yaşadım bi ara. Bol su içmek benim çarem oldu. Günde 3 litreden fazla su içiyordum.

Yaa 2 senedir bol su içiyorum o da bi tık rahatlatıyor ama gene yanma ve ağrı oluyor

Size de çok geçmiş olsun gerçekten artık yediğime içtiğime her şeye dikkat etmekten yoruldum…dediğiniz gibi çok inatçı bi süre gidiyor 10 gün falan sonra geri dönüyor

Merhaba bende de son 2 yıldır en az 3 ayda bir tekrar eden mantar şikayeti var psikolojimi bozmuş durumda. Hele son zamanlarda başımı kaldıramıyorum. Fitil hap cranberry probiyotik nioli yağı sirkeli su borik asit ne varsa kullanıyorum şekeri kestim.. insülin direncim yüksek çıkıyor onu düşürmeye çalışıyorum. Diyabetik bireylerde de mantar kronikleşebiliyornuş. artık çözümsüz bir noktada kalıyor insan. Eşimle cinsel hayatımız durma noktasındaGeçenlerde hpv pozitif çıktım ve doktorum ondan da mantar tetikleniyor olabilir dedi. Bakalım tedaviye başlayacağım bu hafta. Son umudum bu. Gerçekten bazen tatlı krizlerim tutuyor yiyemiyorum ve gönlünce tatlı yiyebilen insanları çok kıskanıyorum

Sabahları aç karna karbonatlı su için. Gün içinde de 2,5 litre su için. Şekeri kesmeniz çok iyi olmuş. Adet günlerinizde de ped yerine pamuklu kumaş kullanın. Duş alırken dış kısmı parfümsuz sabunla yikayip ic kisminin yağını da temizlenmis elinizle veya kagit havluyla aldırıp durulayarak sadece su ile temizlemeye çalışın. Hic temizlememek de dogru degil. Umarım şifa bulursunuz.

Bana iyi gelen ve anında kesen tek şey haftada 1 kullanılan 2 li haplar bide çok temizlemekte iyi değil vajina için özel köpükler var onlardan kullanabilirsin iyi geliyor

Hangi doktora gitmesi gerekiyor kocamın acaba ?
Jinekoloji uzmanı da yazar, erkekler için ilacın zararı yan etkisi yok. Böyle geçmeyen durumlarda doktorlar doğrudan yazabilir. Jinekoluğunuza anlatın durumu yardımcı olacaktır

Benim bu konuda açılmış bir konum var burada okuyun.
Umarım faydası olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…