ben bu illeti o kadar uzun yıllar çektim ki...
belki 6-7 sene sürdü.tam geçti derken hooop başa sarıyordu.artık mantar ilaçlarını ezbere biliyor denemedik hiçbir şey bırakmıyordum.sirkeli su vs aklınıza ne gelirse. ilaçların nasıl kullanıldığını bildiğim için doktora gitmeye gerek bile duymazdım. bir gün tekrar kaşıntı problemi baş gösterdi eczane önünden geçerken hadi dedim alayım ilerlemeden durdurayım.tesadüf işte o gün o çok bilinen ve neredeyse herkese yazılan ilaç yoktu muadilini verdi eczacı allah bin kere razı olsun,o gün bugündür tekrar yaşamadım.tabi burada ilaç adı vermeyeceğim çünkü benimki bir riskti tuttu ama herkeste aynı olmaz.demem o ki bu bünyeye göre farklılık gösteren bir hastalık.doktorunuzdan ona göre tedavi isteyin bence.
bir kere vajinal bölgeyi kuru tutun nemli bile olmasın asla.öte yandan mümkün mertebe antibiyotik kullanmayın,feci tetikliyor çünkü( ben 3 senedir ağzıma sürmüyorum allah muhtaç etmesin) şekerli besinlerden biraz uzak durun şeker alımı yüksek olunca da mantar tetikleniyor.
bebek konusuna gelince de onunla pek ilgisi yok sanırım ben mantar tedavisi görürken hamile kalmıştım.farklı sebeplerden ötürü bebeğimi kaybettim ama mantarla ilgisi yoktu.