arkadaşlar benim de 3 yıl devam eden kronik ve inatçı mantarım vardı.yıllarca kullanmadığım hap krem fitil kalmadı.ilk zamanlar ayda 1 kez falan oluyordu ama son zamanlarda ilaç/fitil kullanımından 1 gün sonra hemen başlıyordu.hayatım işkenceye dönüşmüştü,cinsel ilişkiyi bile etkilemişti.ciddi psikolojik travma da yaratmıştı.doktorlar hep mantar tedavisine yönelik ilaçlar verdikleri için kısır döngü içine girmiştim artık.doktora da gitmeyi bırakmıştım.neyse ki kendi tedavimi kendim buldum ve 3 yıllık eziyetim sona erdi.
öncelikle mantarı tedavi ettim (hap+fitil) fitiller biter bitmez ara vermeden flora düzenleyici fitil kullandım (floragyn ovül) kesinlikle mucize bir ilaç,benim kurtuluşum oldu. sürekli ilaç kullanmak da flora yapısını bozduğu için bir süre sonra ilaçlar da fayda etmiyor diye düşünerek floragyn kullanmaya karar vermiştim.iyiki de öyle yapmışım. bununla beraber sirkeli suyla taharetlendim ve çamaşırlarımı sabun tozuyla yıkayıp ütüledim.bir de pamuklu bez kullandım( bildiğimiz şu annanelerin kullandığından :) ) ve her akıntım olduğunda bezin ters tarafını çevirdim.böylelikle hep kuru kalmasını sağladım.işte bu şekilde 6-10 gün sonra mantar illetinden tamamen kurtuldum. herkese şiddetle öneririm. adet sonrası ve antibiyotik kullanımı esnasında da floragyn kullanıyorum,florayı korumak için. şu anda sonuç: hiç hissetmediğim kadar iyiyim :)