- 16 Ağustos 2013
- 1.284
- 1.184
selam kızlar
Ben geçen sene miyom ameliyatı oldum. ameliyattan sonra da önce siyah sonra kahverengi sonra yeşil derken bu akıntı ve kaşıntı illeti ile tanıştım. Doktorlar her ay başka bir şey denediler geçmedi geçmedi geçmedi.
Ameliyat olduğum dönemde çok fazla antibiyotik kullanmıştım önce ona başladılar. Gerçekten de sonrasında grip çin bile antibiyotik içince kaşıntı, akıntı, yanma otomatikman başlıyordu.
İlk başlarda flucan tablet ve zalain fitil kullanıyordum kullanır kullanmaz geçiyordu ama adet dönemi yaklaştımı tekrar başlıyordu.
Şimdi bir yazı buldum şu adreste: http://www.tmc-online.org/userfiles/sunumlar/11_Kas/Hakan_Ozan.pdf
okumanızı tavsiye ederim.
Burada anlatılana göre yıl içinde 4 kereden fazla tekrarlıyorsa artık adı tekrar eden mantar oluyor. Ben aşağıdaki reçeteye göre bugün eczaneden ilaç aldım. Sabah yutulanları içtim inşallah işe yarar ve tekrar etmez. Akşam da diğerlerini yapıcam.
İnşallah bana da size de faydası olur.
Başlangıç tedavisi
○ 7-14 gün topikal tedavi, VEYA
○ 100mg,150 mg veya 200mg oral flukonazol, 3 gün arayla 2 doz şeklinde
İdame tedavisi
○ 100mg,150 mg veya 200mg oral flukonazol, haftalık tek doz, 6 ay
○ Topikal klotrimazol haftada 2 doz
○ 500mg klotrimazol fitil, haftalık tek doz
○ haftada 2 kez oral veya intravajinal nistatin
○ ayda bir kez oral 200mg itrakonazol
Ben geçen sene miyom ameliyatı oldum. ameliyattan sonra da önce siyah sonra kahverengi sonra yeşil derken bu akıntı ve kaşıntı illeti ile tanıştım. Doktorlar her ay başka bir şey denediler geçmedi geçmedi geçmedi.
Ameliyat olduğum dönemde çok fazla antibiyotik kullanmıştım önce ona başladılar. Gerçekten de sonrasında grip çin bile antibiyotik içince kaşıntı, akıntı, yanma otomatikman başlıyordu.
İlk başlarda flucan tablet ve zalain fitil kullanıyordum kullanır kullanmaz geçiyordu ama adet dönemi yaklaştımı tekrar başlıyordu.
Şimdi bir yazı buldum şu adreste: http://www.tmc-online.org/userfiles/sunumlar/11_Kas/Hakan_Ozan.pdf
okumanızı tavsiye ederim.
Burada anlatılana göre yıl içinde 4 kereden fazla tekrarlıyorsa artık adı tekrar eden mantar oluyor. Ben aşağıdaki reçeteye göre bugün eczaneden ilaç aldım. Sabah yutulanları içtim inşallah işe yarar ve tekrar etmez. Akşam da diğerlerini yapıcam.
İnşallah bana da size de faydası olur.
Başlangıç tedavisi
○ 7-14 gün topikal tedavi, VEYA
○ 100mg,150 mg veya 200mg oral flukonazol, 3 gün arayla 2 doz şeklinde
İdame tedavisi
○ 100mg,150 mg veya 200mg oral flukonazol, haftalık tek doz, 6 ay
○ Topikal klotrimazol haftada 2 doz
○ 500mg klotrimazol fitil, haftalık tek doz
○ haftada 2 kez oral veya intravajinal nistatin
○ ayda bir kez oral 200mg itrakonazol