• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vajinal mantara yakalananlar acil bakabilirler mi

bantam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2013
244
6
118
İstanbul
merhabalar kızlar birkaç sorum olacak. mantar tanısı konan hastalarda netten araştırdığım kadarıyla kaşıntı akıntı ilişkide yanma tarzı şikayetler görülüyormuş.
mantarda adet dışı kanama yaşayan var mı?
jinekolog bakire olmayan bayanlarda muayene esnasında ille de spekulum kullanıyor mu?
nette bu durum hakkında acı vermez deniyor ama aşırı bi korkum var bir acı hissettiniz mi?
korkumu yenmek için ne yapmalıyım?
özel bir jinekolog yaklaşık ne kadar muayene ücreti alır?
ilişki sırasında yanma, acı, ilişkiden sonra azalan kanla birlikte gelen renksiz koyu sarı akıntı mantar değilse neyin habercisi olabilir?

cevaplarınızı bekliyorum çok gerginim şimdiden sağolun

Canim net yazarsan yardimci olayim, mantar da degil ama, idrar enfeksiyonlarinda kanli kanama gorulebilir. Mantarda kasinti oour evet, cinsel iliski yasanmamasi gerekir. Ese de gecme ihtimali yuksektir. Mantar olan kisi camasirlarini sirke ile yikamali ve ayri yikamalidir, agizdan alinan hap yada kadin ise kisi vaginal yoldan kullanilan kremlerle tedavi ediliyor... Baska bir sorun varsa yaz...

Canim net yazarsan yardimci olayim, mantar da degil ama, idrar enfeksiyonlarinda kanli kanama gorulebilir. Mantarda kasinti oour evet, cinsel iliski yasanmamasi gerekir. Ese de gecme ihtimali yuksektir. Mantar olan kisi camasirlarini sirke ile yikamali ve ayri yikamalidir, agizdan alinan hap yada kadin ise kisi vaginal yoldan kullanilan kremlerle tedavi ediliyor... Baska bir sorun varsa yaz...

idrarla birlikte gelen bi kan değildi, ilişkiden hemen sonra oldu. zaten çok ağrılı bi ilişkiydi. sonra kanla karışık sarımsı lekeler gelmeye başladı. kan bitti, lekeler de azaldı şu an. ben kaşıntı ve yanmadan dolayı mantar diye düşündüm. sarı leke de aynı şekilde düşündürdü. ama kanama da var ortada. acaba ayrı iki sorun mu var. bilemedim :/

bu hafta randevum var zaten ama çok korkuyorum spekulumdan, gitmeyi hiç istemiyorum.

bende geçen hafta mantardan dolayı doktora gittim ama muayene etmedi
ama önümzdeki hafta tekrar gidicem smear alcakmıs bende çok korkuyorum ama sağlık için şart
yinede eğer doktoruna anlatırsan yardımcı olur diye düşüünüyorum
birde hangi sehirdesin bilmiyorum ama ben istanbuldayım ve kime sorsam özel doktor muayene ücreti 100-150 arasıydı

bu hafta randevum var zaten ama çok korkuyorum spekulumdan, gitmeyi hiç istemiyorum.

Canım bu acı olayı dr una ve sana bağlı bir durum...Ben spiral taktırmıştım kendimde çok gergindim çok korkuyordum ve acı çektim...İnan korkumdan gidip spirali kontrol ettiremedim yerindemi diye...Ama geçenlerde aynen mantar şikayetleri bendede oldu dr a gittim...Spekulumla açıp muayene etti hiçbir acı duymadım ilişkide bile bu kadar rahat olmamıştım...Yani acı çekip çekmememk sana ve dr a bağlı bence...

canım oncelıkle gecmıs olsun..bakıre degılsen spekulumla bakıyor kacarı yok ama hıc korkma.
ben bunca zaman muayne oldum 1 kere acıdı bıraz da drun yumusak davranmasıyle ılgılı bır durum...ama oyle strese gırecek kadar acımıyor...spekulumla vajına genıslıyor ya o zamn dr batıkonla ıcerıyı temızledıgınde sadece bır sure yanma oluyor..

3 ay once bende acayıp kasıntı yanma bır de fazla akıntı vardı..dr mantar dedı ama smear de yapıldı tabıkı..onun sonucunda da mantar cıktı...ama kanama yoktu bende..
daha once ılıskı sırasında acı kanama olmustu ozaman rahımde yara oldugunu soyledı dr..onu da dondurdunca gecıyor zaten cok sukur:))

sen ıhmal etme mutlaka gıt canım dra..aynı dertlerden teşhıs koymayalım burda:)

canım oncelıkle gecmıs olsun..bakıre degılsen spekulumla bakıyor kacarı yok ama hıc korkma.
ben bunca zaman muayne oldum 1 kere acıdı bıraz da drun yumusak davranmasıyle ılgılı bır durum...ama oyle strese gırecek kadar acımıyor...spekulumla vajına genıslıyor ya o zamn dr batıkonla ıcerıyı temızledıgınde sadece bır sure yanma oluyor..

3 ay once bende acayıp kasıntı yanma bır de fazla akıntı vardı..dr mantar dedı ama smear de yapıldı tabıkı..onun sonucunda da mantar cıktı...ama kanama yoktu bende..
daha once ılıskı sırasında acı kanama olmustu ozaman rahımde yara oldugunu soyledı dr..onu da dondurdunca gecıyor zaten cok sukur:))

sen ıhmal etme mutlaka gıt canım dra..aynı dertlerden teşhıs koymayalım burda:)

ayyy canımçok teşekkür ederim cevapların için. bi şey sorcam yalnız dondurmak dediğin ne, nasıl oluyor?

ayyy canımçok teşekkür ederim cevapların için. bi şey sorcam yalnız dondurmak dediğin ne, nasıl oluyor?

rıca ederım canım..
rahımde kı yara ıcın ya yakma ya da dondurma ıslemı yapıyorlar.eger kendılıgınden ıyılesme saglanmadıysa.dr yara oldugunda smear testı yapıor once canım
.(.bu arada 1 sene ıcınde yaptırmadıysan onu druna soyle yaptır mutlaka.smear alınırken hıssetmıyorsun zaten).
.smar uygunsa ıslem yapılıyor...işlem yapılırken rahım ıcerısıne zaten hıssedıyorsun nasıl dıyeyım yarayı gaz la donduruyorlar.için soguk soguk oluyor....ben de 2 kere dondurma ıslemı uyguladılar..ılkınde yara kapanmamıs..ıkıncısınden sonra kapandı..ıkıncısınde işlem sırasında agrım olduu ama ılkınde pek olmamıstı...ama olacak o kadar.. sonra 1 haftadan uzun sure cok fazla akıntın oluyor fıtıl falan kullanıyorsun gecıyor cnaım...

sen ama ıhml etme gıt mutlaka..

Back