Vajinal mantar

rica ederim bilgi paylaşmak içindir
ben sebamed intim jel kullanıyorum doktor önerdi

kesınlıkle tuylerını fazla uzemeden gıder 1 bundan yapar ıkı fazla akıntıdan gıdermek ıstıyorsan temız bakmalısın tuvalletten cıkarken mutlaka yıka temız camasır gıymeye ozen o goster camısırla bas edemssen su gunluk petlerden kullan sık sıkda değiştir vajına dezenfekte edıcı solusyonlar var onlardan kullanmaya calış bende aynı sorunu cektım ınana dedığın gıbı ınsan kendınden ığrenıyor ama gecınce kendını hıc olmadın kadar temız hıssedıyorsun ya bıde koku var dedın ya kadın doğum doktorunada bı gorun derım koku baska seylerın habercısıde olabılr cunku benımde koku vardı ornek alıp patolojıye gondermıslerdı

sebamed iyi bi marka diye biliyorum:26:

valla kokuyu sebamed gideriyor aslında ama mantarım tekrarladığında onu kullanmaya devam ettiğinde kaşıntı dahada artıyor bende anlamadım:26:

tüylerimi kesinlikle uzatmıyorum temizliğe çok önem veriyorum ama çamaşırda kalan en ufak deterjan bile tetikliyor bunu maalesef
doktora geçen sene gittim akıntımdan örnek alıp gönderildi sıradan mantar çıktı:26:

çok teşekkür ederim arkadaşlar yarın ilk işim eczaneye gidip sormak olucak. ben sebamedin genital temizleme jeli kullanıyordum ama belki oda tetikliyor olabilir bıraktm kullanmayı eczaneye bi gidim bakalm.

temizlemek icin ne jel nede özel mendillerden kullanma..sadece su..onuda fiskirtarak yapma.
ben evlendikten sonra 4 kere yada daha faza basima geldi..cok igrenc birsey.hatta hamileligimin son ayinda bile oldu.
antibiyotikte mantar yapar.benimki ondan oldu tahminim..su an 4 aydir yok.ama yine gelecek kesin.gecmiyor tam olarak
hicbir zaman nemli olmasin hep kuru olmasi lazim.nem mantar yapar.ve disrdan hicbirsey kullanma temizlik icin-onlarin hepsi mantar yapiyor.cok hassas bölge.

Son düzenleme:
arkadaşların dediklerine ek olarak şunu belirtmek istiyorum wc temizliğini her zaman önden arkaya doğru yap ki mikroplar bulaşmasın yıkadıktan sonrada mutlaka kurula inşallah geçer geçmiş olsun.

arkadaşların dediklerine ek olarak şunu belirtmek istiyorum wc temizliğini her zaman önden arkaya doğru yap ki mikroplar bulaşmasın yıkadıktan sonrada mutlaka kurula inşallah geçer geçmiş olsun.

evet bunu annem küçüklüğümden itibaren bana sürekli hatırlatır önden arkaya temizlik yapıyorum mikrop kapmasın diye. Konuyu açtığım günden bu yana kaşıntıda azalma oldu biraz rahatladım ama koku arttı bu seferde. Adet günüm geliyor bir iki güne belki ondandır diye düşünüyorum bakalım inşallah atlatıcam

Aynı sorunlar bende de var =(

Ama ben o bölgeye sudan başka birşey sürülmemesi gerektiğini duymuştum

ben10 yıldır çekiyorum diyebilirim

ama tedavi için hiç gitmedim dr a

artık arka tarafımda da başladı kaşıntı

bir ara acayip kanadı 2 gün=(

bugün yine kanamış=(

yarın ilaç alıp başlicam

inş şifa buluruz

çok geçmiş olsun canım ya dert valla bende yıllardır çekiyorum Burada yazılanları uyguladım valla şuan rahatım meğersem püf noktası günde 4 kere fln çamaşır değişip kesinlikle ütüleyerek giymekmiş. Beni o ütü kurtardı diyebilirim. Sürekli kuru tuttum suyla temizledim kuruladım TROYSD adlı mantar kremini düzenli kullandım çamaşırlarımı yüksek derecede yıkayıp ütüledim şuan çok rahatım inş tekrarlamaz dicem ama nafile kesin gelicek yine

lavabodan zaten kurulamadan çıkmam

ama 4 kere çamaşırı duymamıştım

denicem cnm gün içinde bolbol değiştiricem

inşallah geçer

dayanamıyorum artık

Ya kesinlikle dayanılabilir gibi bir eziyet değil. Canım birde şeye dikkat et çamaşırında yumuşatıcı ve deterjan çok kalmasın bu kesinlikle mantar yapıyor.. Çok dar giyme.. Hatta ben uzun etek giyiorum kremi sürüp çamaşırsız takılıyorum evde doktor önermişti. Hava alması şartmış. Sende gece çamaşırsız uyumayı dene kremini sürüp çok faydasını görüceksin

cnm hep etek gıydıgm için dar giymiyrm zaten

benım arka tarafta da basladı

bugun baktm yıne kanatmışım =(

artık nefret edıyom kendımden ya=(

Valla doğru diyorsun insan kendinden tiksinir hale geliyor. Krem kullanmaya başla canım sen maçaşırlaırnı sık değiş değişmeden önce ütüle giy gece çamaşırsız kalmaya özen göster bi kaç güne düzelirsin

çamaşırsız yatamamki=(

rahat edemem

bi de ben deli gibi yatıyorum

sabah ne halde uyanırım kim billir

oturma odasında yatıyorum cnm sabah herkes o odada oluyo

ama gün içinde dolaşmayı denicem

ben hiç umursamadım 13 yaşından beri var

kronik hale geldiyse ne yaparım bilmem
inşallah bırakır şu ilet beni

ayrıca adetliyken ped olarak ne kullanıyorsun?

Petekli olanlar çok kaşıntı yapıyo=(

bahsettıgınız kremı başlangıcta hıssedınce hemen kullansakk faydası olur mu acaba?
bende bır krem kullanmıstım ama adını unuttum. sızın kulladıgınızın adı nedır?

Merhabalar, benimde vajinal mantar rahatsızlığım vardı,bir çok araştırma yaptım,fakat bir türlü bu rahatsızlıktan kurtulamadım....sonunda doktora gittim,POLYGNAX adlı vajinal fitili kullanmam önerildi,kullandıktan sonra şikayetlerim bitince rahatsızlığımın geçtiğini sandım,fakat hafiften kaşıntım devam ediyordu,bir müddet sonra kaşıntılarım kendiliğinden sona erdi.....Aradan 3 ay geçtikten sonra rahatsızlığım tekrar baş gösterdi,bunun sebebi olarak sürekli ped kullanmam,tuvalet kağıdı değişmem ve antibiyotik kullanmam oldu..! Ama bu sefer doktora gitmedim,internetten bazı bilgiler elde ederek şuan bu hastalıktan kurtuldum,sizlerede bu tedaviyi tavsiye etmek istiyorum,emin olun ki bunları uygulayınca rahatsızlığınızdan eser kalmayacaktır.....
Tedavinin aşamaları..
1-Polygnax fitil en az 6 gün boyunca kullanılır (candida mantar rahatsızlığı olanlar için )
2-1 lt suya 1 bardak elma sirkesi karıştırılarak her tuvaletten sonra genital bölge pamukla temizlenir
3-100 gr defne yaprağı 1 lt suda kaynatılarak bir kaba konur soğutulur,günde 2 defa genital bölge yıkanır
4-İç çamaşırı kaynar suyla yıkanarak kurutulur,buharlı ütüyle ütülenir,ped yerine pamuksu bez kullanılır
5-Hastalık boyunca ped kullanılmaz (hatta adet günleri hariç kullanılması önerilmez)
6-Kesinlikle antibiyotik kullanılmaz,bunun yerine basit ağrı kesiciler kullanılabilir
7-Genital bölgedeki şişliği önlemek için PİMAFUCİN adlı krem günde 3 defa o bölgeye sürülür
8-İşlenmiş yani fırınlanmış ekmek v.s hazır yiyecekler tüketilmez
9-Bolca maydanoz tüketilir,yürüyüş yapılmamalıdır,gün boyunca evde dinlenilmelidir
10-Reçel ve tatlı yiyeceklerden uzak durulur
11-Marketlerde satılan probiyotik yoğurt bolca tüketilmelidir
12-Alkol,çay,kahve ve kola gibi içeceklerden uzak durulur,bunun yerine bitkisel yeşil çaylar önerilir
13-Genital bölge kesinlikle hastalık boyunca traş edilmemelidir,su ve sabunla yıkanmamalıdır,o bölge kuru olmalıdır
14-Tedavinin en etkili kısmı ÇÖREK OTUDUR,her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı ağızda iyice çiğnenerek suyla alınmalıdır
15-Kaşıntınız geçmezse çörek otu yağı iğneyle 10 mg genital bölgeye enjekte edilebilir (rahatsızlığım geçtiği için ben kullanmadım)
Herkese geçmiş olsun,iyi tedaviler............

ellerine sağlık arkadaşım çok açıklayıcı olmuş inşallah sorunu olan arkadaşlarımıza iyi gelir. Bu mantar illet birşey çünkü yıllarca çektim ben. Çamaşır kaynatılıp ütülenmediği sürece asla kurtulunmaz bu illetten. Ben birde geceden batikon sürüp sabah yıkıyordum oda etkili baya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…