Merhabalar, benimde vajinal mantar rahatsızlığım vardı,bir çok araştırma yaptım,fakat bir türlü bu rahatsızlıktan kurtulamadım....sonunda doktora gittim,POLYGNAX adlı vajinal fitili kullanmam önerildi,kullandıktan sonra şikayetlerim bitince rahatsızlığımın geçtiğini sandım,fakat hafiften kaşıntım devam ediyordu,bir müddet sonra kaşıntılarım kendiliğinden sona erdi.....Aradan 3 ay geçtikten sonra rahatsızlığım tekrar baş gösterdi,bunun sebebi olarak sürekli ped kullanmam,tuvalet kağıdı değişmem ve antibiyotik kullanmam oldu..! Ama bu sefer doktora gitmedim,internetten bazı bilgiler elde ederek şuan bu hastalıktan kurtuldum,sizlerede bu tedaviyi tavsiye etmek istiyorum,emin olun ki bunları uygulayınca rahatsızlığınızdan eser kalmayacaktır.....
Tedavinin aşamaları..
1-Polygnax fitil en az 6 gün boyunca kullanılır (candida mantar rahatsızlığı olanlar için )
2-1 lt suya 1 bardak elma sirkesi karıştırılarak her tuvaletten sonra genital bölge pamukla temizlenir
3-100 gr defne yaprağı 1 lt suda kaynatılarak bir kaba konur soğutulur,günde 2 defa genital bölge yıkanır
4-İç çamaşırı kaynar suyla yıkanarak kurutulur,buharlı ütüyle ütülenir,ped yerine pamuksu bez kullanılır
5-Hastalık boyunca ped kullanılmaz (hatta adet günleri hariç kullanılması önerilmez)
6-Kesinlikle antibiyotik kullanılmaz,bunun yerine basit ağrı kesiciler kullanılabilir
7-Genital bölgedeki şişliği önlemek için PİMAFUCİN adlı krem günde 3 defa o bölgeye sürülür
8-İşlenmiş yani fırınlanmış ekmek v.s hazır yiyecekler tüketilmez
9-Bolca maydanoz tüketilir,yürüyüş yapılmamalıdır,gün boyunca evde dinlenilmelidir
10-Reçel ve tatlı yiyeceklerden uzak durulur
11-Marketlerde satılan probiyotik yoğurt bolca tüketilmelidir
12-Alkol,çay,kahve ve kola gibi içeceklerden uzak durulur,bunun yerine bitkisel yeşil çaylar önerilir
13-Genital bölge kesinlikle hastalık boyunca traş edilmemelidir,su ve sabunla yıkanmamalıdır,o bölge kuru olmalıdır
14-Tedavinin en etkili kısmı ÇÖREK OTUDUR,her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı ağızda iyice çiğnenerek suyla alınmalıdır
15-Kaşıntınız geçmezse çörek otu yağı iğneyle 10 mg genital bölgeye enjekte edilebilir (rahatsızlığım geçtiği için ben kullanmadım)
Herkese geçmiş olsun,iyi tedaviler............