Jinekoloji VAJİNAL MANTAR

msudea

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2024
4
0
21
Merhaba ,

2024 Ağustos ayında yoğun bir üst solunum enfeksiyonu geçirmem üzere yüksek dozda antibiyotik tedavisi gördüm . Ardından vajinamda kaşınma başlayarak doktora gittim ve antibiyotiğin mantara sebebiyet vereceğinden gynolomexin ve travozol krem verdi . Hepsini kullandım rahatlamam oldu fakat ilişki sırasında hafif acı ve ilişki sonrası vajinana alt kısmındaki zarda kızarma çatlama gibi bir durum meydana geldi . Doktora tekrar gittiğimde vajinamın sağlıklı olduğunu fakat daha uzun süreli ve eşinizede bir tedavi yazalım (Funit - Mixovul) dedi. Bunun üzerine kültür alındı ve temiz çıktı . Aynı şekilde eşimde kültür verdi ve mantar çıkmadı . Ginede uzun tedavi olduk ve ardından gine ilişkide aynı sonuçla karşılaştım bu sefer kondomun alerji yaptığını düşündük fakat kondomsuzda da aynı sonucu aldık . Bunun üzerine doktor değiştirdim. Doktor bunun mantar olduğunu kronikleştiğini bu sebeple içten kesen zolax diye bir hap ve fitil (GYNOMAX XL) verdi . Fitilim biteli yaklaşık 2 gün oldu ve tekrar ilişki sonrası aynı görüntüyle karşılaştım bu arada bu tedavilere ek kendim probiyotik desteğide alıyorum . Ne yapacağım bilemiyorum sadece çok çaresizim lütfen biri yardım etsin !

Ben ilk evlendiğim aylarda bu sorunu yaşamıştım. Fitil ve bir ilaç daha vermişti. İdrar yaparken yanmam vardı, ilaç kullandıktan sonra geçti fakat ben fitili kullanmamıştım.
İlişki sırasında eşimden bana, benden eşime herhangi bi enfeksiyon geçmemesi için de eşime sürmesi için bi krem vermişti. Onu da kullandık.
O günden beri herhangi bir sorun yaşamadık.

Sizde idrar yaparken yanma var mı?

Şu şekilde , ilişki sonrası orada o kırmızılık ve hafif çatlama olduktan sonra 1-2 gün yanma oluyor siz hangi ilaçları kullandınız yazabilir misiniz bende doktoruma danışayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…