O peynirimsi akıntılı parçaları gördüğümde hissedişimde kaşıntı vs. gibi bidurum olmamasına rağmen ilerler düşüncesiyle doktora gittiğimde reçetede olan etkeni metronidazol, mikonazol nitrat olan vajinal tableti tereddüt yaşamama rağmen kullanmamla, geçirdiğim enfeksiyondaki o peynirimsi akıntılar biraz daha kalın kitleler halini aldı, tahminim iyi bakterileri de (lactobasil bakterileri) öldürmesi nedeniyle ortam mantarlara kaldı. Durum böyle olunca bisüre sonra lactobasil içerikli vajinal tablet reçeteyle aldım, kullanımım bittikten 2 gün sonra durum aynı hal alıyordu. Araştırırken gazlı bezin içine sarımsak sarıp, uç kısmını uzun bırakıp içinde kalması gibi bir yöntem vardı 2 gün uygulanılan, onu uyguladım. Yalnız ikinci günü ciddi anlamda bademciklerime kadr vucudumun bişeyle savaştığını hissettim, kötü yönden demi etkiler diye de düşündüm. Kullanımım bittikten 3-4 gün sonra tekrarladı, sadece bir gün bir adet geceden lactobasil bakteri içerikli vajinal tablet koydum, sonra da hiçbirşey kullanmama kararı aldım. Arada kekik çayı içiyordum, ailemden birisi bi adaklık keçi kestrmşti, onu da 3 gün boyunca arda kemikli et yemeği şeklinde de kullanmış oldum ve 1. günü gibi bahsettiğim vajinal mantar geçmiş oldu. Yaklaşık bir haftadır olmuyorum, o kitlesel kalıp halindeki şeylerden eser kalmadı. Bahsettiğim enfeksiyonu yaklaşık 1 aydır yaşıyordum.
Önerim ilk anda sadece lactobasil içerikli vajinal tablet kullanmanız, sonrasında dengeyi vajinanız bulacaktır. Vajinanızın kendini temizleme özelliğine güvenin. Tüm bakterilere karşı olan vajinal tabletler vajinanızı savunmasız da bırakacağı için savaştığınız mantar daha da kronikleşip daha da artabilir. Bende böyle bir etkisi olmuştu.
Önerim ilk anda sadece lactobasil içerikli vajinal tablet kullanmanız, sonrasında dengeyi vajinanız bulacaktır. Vajinanızın kendini temizleme özelliğine güvenin. Tüm bakterilere karşı olan vajinal tabletler vajinanızı savunmasız da bırakacağı için savaştığınız mantar daha da kronikleşip daha da artabilir. Bende böyle bir etkisi olmuştu.