selam geçmiş olsun mantar enfeksiyonu gebeliğe engel değildir rahat olun. gynolomeksin adlı vajinal ovulden kullanırsanız belki sizi daha rahatlatacaktır hem de gebeyseniz de risk oluşturmayacaktır. tek dozunu uygulayın derim. bol şans gebelik için:)meraba doktor hanım. Ben 26 yaşında evli bir bayanım. 1 ay önce sistit olduğum için antibiyotik kullandım. Sistit şikayetim geçti fakat bu defada antibiyotikden dolayı vajinada mantar enfeksiyonu oldugunu düşünüyorum. Aslinda normal durumda bir şikayetim yok akıntım da yok. Sadece cinsel ilişki sırasında vazinada ağrı ve yanma oluyor.bir ara vajinada kızarıklıkda vardı ama iyileşti. Ama iç kısımlarda bu kızarıklıgın devam ettiğini düşünüyorum. Bu arada hamile kalmak da istiyorum ve hamile kalmam için uygun günlerdeyim. Eğer mantar ya da başka bir enfeksiyon varsa hamile kalamamaya yada düşük yapmama sebep olurmu? geçen ayda sistit nedeni ile kullandığım antibiyotikden dolayı da hamile kalmayı ertelemiştim. Bu ay olsun istiyorum. Bu arada ilaç alerjim oldugu içinde çok ilaç kullanmak istemiyorum. Kullandığım antibiyokit de alerjiye sebep oldu. Bacaklarımın birkaç yerinde kızarıklıklar olmustu. İlaç kullanmaktan da korkar haldeyim. dediğim gibi normalde bir sorumun yok ama bu cinsel ilişkide biraz can yakıyor. Bu halde hamile kalabirmiyim? bir sakıncası varmı? şimdiden tesekkürler.