İyi günler herkese geçen sene Ağustos ayında vajinamin dudaklarında ağızda çıkan beyaz yaralar farkettim.cok ağrılı ve oturmak kalkmak tuvalete gitmek çok acılı. Hemen doktora gittik. Kadın doğum uzmanına muayene oldum. Yani o bölüme gitmem gerektigini düşündüm. Doktor muayene ettikten sonra vajinal herpes olduğumu söyledi. Beni cildiye doktoruna sevk etti.ve ayriyeten adettim. Cildiye doktoru adet olduğum için muaneye edemeyecegini söyledi. Fotoğraflarini çekmiştim onları gösterdim. Oda herpes olduğu tanısını koydu. Valtreks bir kaç ilaç daha verdi ve gönderdi. Kremleri sürmeye başlayınca yayılma durdu sonrasında bir hafta içinde geçti. Aradan iki ay geçti Ekim ayının başında yeniden çıktı ama bu sefer acısını hissetmedim pek önceden farkettim. Doktorumun yazdığı ilaçları alıp yeniden kullandım iki gün içince yaralar kayboldu. Hastahaneye gitsemde bir şey degismicekti kesin tedavisi olan bir hastalık yok ülkemizde. İlaçlar ağır olduğu için yumurtlamami geciktirmis ve o ay geç döllenme ile hamile kalmışim. Bebeğime her hangi bir zararı olmadı. Hamile olduğumu öğrendiğimde herhangi lezyon yoktu zaten. 29 haftalık gebeyken yeniden çok acılı bir şekilde tekrarladı. Hafta ilerleyince tuvalet mesayisi çok oluyor çok canım yanmıştı eziyetti resmen. Ama en çokta bebeğime bişey olur diye korktum. Hemen her iki bölüme randevu aldım . Kadın doğum doktorum bebeğin gelişimini tamamladığını herpesin bebeğe zararı olmayacağını söyledi. İyiydi bebeğim. Sonra cildiye doktoruna gittim. Oda bebeğin durumunu sordu. Birde midem çok bulanmisti o aralar hiç ilişki yasamamistik. Neden tekrarladığini sordum doktora. Bebek ve sana vitamin yetmediği için yani bağışıkligim düştüğü için.gebe olduğum için muaneye edemeyecegini söyledi eğer iki hafta içinde geçmezse muayene edeceğini söyledi. Antibiyotik kullanımı bebeğe zararı olacağı için ilaçta alamadım. Sadace krem verdi. İlk ciktigindan beri her tuvaletten sonra tenrirtiyor sürüp üzerine kremi sürüyorum faydası oluyor. Doktor birde buz koyabilircdgimi ağrısını hafifletecegini söyledi. İlaçta almayınca iyileşmesi baya sürdü çok şükür geçti. Aradan 7 hafta geçti ve bn 36 haftalık gebeyim vajinamda kaşınma akintimda da değişiklik farkettim. Herpes çıkıyor şuan acısı yok ama yayılır diye ödüm kopuyor. Haftaya kontrol var o zmni beklicem verdiği ilaçları sürüyorum. Yaklaşık bir yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum ve ben bıktım hele hamiekyken çıktığı zmn bir şey yapamamak daha can yakıcı. Birde doktorum ilk üç aylık süreçte çıktığı zmn bebeğin gelişimini etkilediği için çoğu defa gebeliği sonlandirildigi söylemişti. Ben burada veya başka yerde çok bişey bulamadım.herkes aynı şeyi yazmış tedavi yok. İkinci çıkışında önceden farketmem acımı en aza indirdi ilacı alınca yayılma olmadı. Gebe olmasam aynı şekilde idare ederdim. Bu arada 34 haftalıkken rahatsizlandigum için ilişki de yasaktı Gine herhangi bir birliktelik olmadan tekrarladı. Doktorum ilk eşimden bulaştığını soyledi onunda ağzında çok acılı ve tek seferde çok fazla çıkar. Vajinaya temas olmasa bile dudak dudağa öpüşmek bile bulaşmaya yetiyormus. Birde lezyon varsa normal doğum yapamayacağımı söylemişti doktorum. Çünkü bebek doğum kanalından çıkarken direkt virüsle temas etmesi bebek için tehlikeliymis. Ama bir yerde şanslıyım bn gebeyken herpesi tekrarladım ve buda bebekte olma ihtimalini en aza indirmis. İlk kez gebeyken herpes olanlar daha farklı sorunlar olabiliyormus. Benim suanki istediğim bebegime zarar gelmeden sagsalim kucağımıza almak. Sezeryan normal hiç farketmez. Bebeğim sağlıklı olsunda. Benim herpes hikayem burada. Umarım vücuttan tamamen atabiliecek tedavi bulunur. Allah herkese yardım etsin.