• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Vajinal Enfeksiyon ve HSG Çekimi

yuppidi

Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2020
64
33
8
37
Arkadaşlar merhaba, bir konuda yardiminizi rica edicem. Birkaç gün önce devlet hastanesinde, gebelik düşüncesi üzerine bir takım kan, kültür ve smear testi yaptirdim. Şükürler olsun geneli iyi çikti ancak kültürlerden bir tanesinde vajina da enfeksiyon çıktı. 21 Aralıkta HSG çektirecektim ancak enfeksiyon sonucunu görünce dün hemen hastaneye gittim, doktora durumu anlattim enfeksiyon varken HSG çekilirmi diye, doktor cok genc ve acemiydi, o yuzden cok tatmin olamadim..Agumentin ve 3 gün kullanimlik Trivag vajinal fitil yazdi, film çektirceginiz gün yogun akintiniz olursa cekmezler, sorun gormezlerse cekerler zaten dedi.. Dün ilkini bugün 2.sini kullandım. Şuan tuvalete ciktigimda, ilaçla birlikte akıntı geliyor, ilacin kendi kivamimi o şekilde yoksa iltahapmi atiyor emin olamiyorum. Bugün HSG cektircegim yeri aradım durumu anlattim, göruştüğüm bayan, problem olmaz gibisinden konustu ama mevcutta enfeksiyon hala varsa, hsg esnasinda verdikleri ilac enfeksiyonu yayabiliyormuş, öyle okudum internetten.. Butun degerlerim asagi yukari iyi geldiginden, Hsg filmindeki kanal acici ilacla gebe kalabilme arzusuyla, israrla da randevuyu iptal etmek istemiyorum. HSG cektiren veya yeltenen arkadaslar, bu gibi bir durumla karsilastimi, akinti iltahap vs varmi kontrol edip, gözlemliyorlar mi acaba? Bu arada, şayet enfeksiyondansa şunu da belirteyim, ilişki sirasinda yanma ve agri oluyor ancak hicbir zaman kivamli, kokulu akinti vs olmuyor. Kültür testini verdigimde, dönemsel bikac gunluk birseymidir, pazartesi gününe kadar tedavi sonuc vermis olabilirmi bilemedim..

Benim smear testi felan yapılmadan direk hsg çekildi ama doktorum ondan önce vajinal ultrason normal ultrasonla ve hormonlarıma bakarak hsg çekti. Ama adet bitiminde olduğum için kesinlikle tamamen bitmen gerekiyor küçücük kahverengi lekelenmen bile olmasın o akıntı lekelenme tüplerine gider ilaçla ve tıkanma yaşanır demişti. Senin konuna çok benzemesede belki yardımcı olur

Benim smear testi felan yapılmadan direk hsg çekildi ama doktorum ondan önce vajinal ultrason normal ultrasonla ve hormonlarıma bakarak hsg çekti. Ama adet bitiminde olduğum için kesinlikle tamamen bitmen gerekiyor küçücük kahverengi lekelenmen bile olmasın o akıntı lekelenme tüplerine gider ilaçla ve tıkanma yaşanır demişti. Senin konuna çok benzemesede belki yardımcı olur
Çok teşekkür ederim, inşaallah bende de o şekilde bir muayene olur. Yalnız şunu tam anlayamadım, HSG çektirdiğiniz gün, zaten HSG filmi kapmasindami bunlara bakildi, yoksa bir jinekologtu da önce ona bakti sonra HSG mi çekti acaba ? Benim gidecegim yer direkt göruntuleme merkezi, sen ne talep edersen onu yapiyorlar, önden muayene benim işim degil gibi birseyle karşilasmam inşaallah :) Bu ara da söylediginiz seye özellikle dikkat ettim, ona gore randevu günü belirledim, bugün artik son lekelenme oldu diye tahmin ediyorum, inşaallah.. Benim adet donemim biraz farkli da, 2 3 gun lekelenmeyle baslayip ayni sekilde 2 3 gun lekelenmeyle bitiyor.. 21 aralikta da 9.gün bitmiş olsun bi zahmet :)

Çok teşekkür ederim, inşaallah bende de o şekilde bir muayene olur. Yalnız şunu tam anlayamadım, HSG çektirdiğiniz gün, zaten HSG filmi kapmasindami bunlara bakildi, yoksa bir jinekologtu da önce ona bakti sonra HSG mi çekti acaba ? Benim gidecegim yer direkt göruntuleme merkezi, sen ne talep edersen onu yapiyorlar, önden muayene benim işim degil gibi birseyle karşilasmam inşaallah :) Bu ara da söylediginiz seye özellikle dikkat ettim, ona gore randevu günü belirledim, bugün artik son lekelenme oldu diye tahmin ediyorum, inşaallah.. Benim adet donemim biraz farkli da, 2 3 gun lekelenmeyle baslayip ayni sekilde 2 3 gun lekelenmeyle bitiyor.. 21 aralikta da 9.gün bitmiş olsun bi zahmet :)
Yok benim kadın doğum uzmanım muayeneleri yaptı ve hsg filmimi daha sonra kendisi radyoloji uzmanıyla birlikte çekti. Kesinlikle ona dikkat etmeni tavsiye ederim benimde lekelenmem uzun sürüyor onun için 9.gün çektirmiştim. Bazı doktorlar bu konuda uyarmıyor ama ciddi anlamda dikkat edilmesi gereken bir şey çünkü tazyikli bir şekilde ilacı sıktıkları için içerdeki kanama lekelenme tüplere kadar ilerleyip sonradan tıkanmaya sebep oluyeomuş

Yaa çok teşekkür ederim, çok mantikli ihtimaller bunlar.. Yarin akşama kadar kendimden tamamen emin olmazsam randevuyu iptal ederim, dediğin gibi. Bu arada birşey daha sorabilirmiyim :) film esnasinda kanallar acilabiliyor hemen ertesi gunleri degerlendirin vs deniyorya, kanallar o birkac günmu açık kalabiliyor (yani sayet bir tikaniklik, yapisiklik varsa) yoksa HSG den sonra genel olarak zaten bir temizlenme söz konusu oluyorda, öbur aylarda da ayni avantaj söz konusu oluyormu acaba ? Ve son olarak, yakin tarihte cekilmediysen HSG den sonra gebelik oldumu acaba :))

Yaa çok teşekkür ederim, çok mantikli ihtimaller bunlar.. Yarin akşama kadar kendimden tamamen emin olmazsam randevuyu iptal ederim, dediğin gibi. Bu arada birşey daha sorabilirmiyim :) film esnasinda kanallar acilabiliyor hemen ertesi gunleri degerlendirin vs deniyorya, kanallar o birkac günmu açık kalabiliyor (yani sayet bir tikaniklik, yapisiklik varsa) yoksa HSG den sonra genel olarak zaten bir temizlenme söz konusu oluyorda, öbur aylarda da ayni avantaj söz konusu oluyormu acaba ? Ve son olarak, yakin tarihte cekilmediysen HSG den sonra gebelik oldumu acaba :))
2 hafta önce çekildim canım :) doktorum korunma dedi antibiyotik verdi zaten 9.gün çektirmiştim 17.günü yumurtladım ama 2 gün ilişki olmadı sebebi ise ilk gün iç çamaşırıma avuç içi kadar 2 kere kanama geldi sonra bitti tamamen bende nolur nolmaz diye 2 gün beraberlik yaşamadım. Hafif tıkanıklık varsa ilaçla açılıyormuş bildiğim kadarıyla. Ben anestezili yaptırdım çok şükür ki benim temiz çıktı sonucum. Hsg sonraki 3 ay şans yükseliyoemuş sebebi ise filmde görünmeyen küçük yapışıklıklar ilaçla o esnada hemen açıldığı için yollar ve rahim yıkanmış gibi oluyor. Bazı doktorlar korunun o ay diyorlar ama benim doktorum aksine korunmayım şansınız yüksek olur demişti :) kısmet canım bizde eşimde problem olduğu için şuan gebelik ihtimalim düşük diğer ay tüp bebeğe başlayacağım için önden bir film çektirdik :) Allah ım isteyenlerin kucağını boş bırakmasın inşaAllah

Amiiinn. Şuan yürekten dua ediyorum sana, inşaallah tüp bebeğe bile gerek kalmadan, sağlıklı bir bebek için gebelik haberini alirsin. HSG gercekten cok etkili bi yöntem, maşaallah sonuclarinda temiz cikmis zaten, inşaallah farkli bir gelişmeyle bir sürpriz yasarsiniz.. Benim 38 yaşindaki arkadimin ve eşinin ne sorunlari vardi, her durumda imkansiz gibi birseydi, aşilamalar fln neler yaptilar, bu ara da doktor hala vakit kaybetmeyelim tup bebege baslayalim dedigi ay, arkadasima haşa illallah geldi, o ay oluruna biraktilar yumurtlama gunune ozel birsey bile yapmamislar şuan 8 aylik saglikli bir bebişe hamile. Allahta senin ver isteyen hepimize, ana rahmini düştüğü andan itibaren sorunsuz hamilelik gecirecegimiz bebekler nasip etsin inşaallah 😊

Amiiinn. Şuan yürekten dua ediyorum sana, inşaallah tüp bebeğe bile gerek kalmadan, sağlıklı bir bebek için gebelik haberini alirsin. HSG gercekten cok etkili bi yöntem, maşaallah sonuclarinda temiz cikmis zaten, inşaallah farkli bir gelişmeyle bir sürpriz yasarsiniz.. Benim 38 yaşindaki arkadimin ve eşinin ne sorunlari vardi, her durumda imkansiz gibi birseydi, aşilamalar fln neler yaptilar, bu ara da doktor hala vakit kaybetmeyelim tup bebege baslayalim dedigi ay, arkadasima haşa illallah geldi, o ay oluruna biraktilar yumurtlama gunune ozel birsey bile yapmamislar şuan 8 aylik saglikli bir bebişe hamile. Allahta senin ver isteyen hepimize, ana rahmini düştüğü andan itibaren sorunsuz hamilelik gecirecegimiz bebekler nasip etsin inşaallah 😊
Allah razı olsun güzel duaların için. Allah ım sanada tez vakitte nasip etsin inşaAllah. Allah ol demediği sürece hiçbir şey olmaz ondan dolayı elimizden geldiğince çabamızı göstereciz. İnşaAllah seninde her şeyin temiz çıkarda hsg filmide bir vesilesi olur ❤️❤️

Allah razı olsun güzel duaların için. Allah ım sanada tez vakitte nasip etsin inşaAllah. Allah ol demediği sürece hiçbir şey olmaz ondan dolayı elimizden geldiğince çabamızı göstereciz. İnşaAllah seninde her şeyin temiz çıkarda hsg filmide bir vesilesi olur ❤️❤️
Amiiinn 😊😊 Canim benim kesinlikle öyle.. Allah razi olsun inşaAllah oyle olur 😊😍

Back